GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  SESIZARE

Avocatul Poporului a declanșat un control la ONJN! Reclamații că operatorii de jocuri de noroc n-ar respecta legea autoexcluderii

Case de pariuri, betting, cote, foto: Guliver/gettyimages
Case de pariuri, betting, cote, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 21 martie 2025 12:10 / Actualizat vineri, 21 martie 2025 12:17

Avocatul Poporului a declanșat un control la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), în urma repetatelor plângeri depuse de practicanții jocurilor de noroc, care acuză operatorii că nu respectă prevederile legii autoexcluderii.

Legea autoexcluderii a fost promulgată pe 28 noiembrie 2022 și le oferă persoanelor care își recunosc dependența posibilitatea să formuleze solicitări de autoexcludere din locațiile operatorilor jocurilor de noroc.

În schimb, conform articolului IV al Ordonanței de Urgență numărul 82 din 2023, „organizatorii de jocuri de noroc au obligația de a nu permite accesul în incinta locațiilor în care se desfășoară activități de jocuri de noroc persoanelor care au formulat în scris solicitări de autoexcludere”.

Avocatul Poporului a declanșat un control la ONJN!

Felul în care această lege este pusă în practică a dat naștere unei situații explozive în industria jocurilor de noroc. Mai mulți jucători au sesizat instituțiile statului și au deschis procese colective și individuale împotriva operatorilor, acuzându-i că nu respectă solicitările de autoexcludere și că ONJN nu asigură respectarea legii.

Ca atare, Avocatul Poporului a anunțat că s-a autosesizat și că a declanșat un control la ONJN, solicitându-i Oficiului o serie de clarificări, scrie astăzi playresponsibly.ro.

„La data de 25 februarie 2025, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la combaterea și prevenția adicției de jocuri de noroc pentru persoanele autoexcluse și indezirabile, ocazie cu care au fost solicitate Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc ONJN o serie de clarificări, printre care se regăsesc și unele presupuse nereguli/neconcordanțe sesizate de petenți”, se arată în răspunsul oferit de Avocatul Poporului pentru sursa citată.

În cererile de autoexcludere, jucătorii pot solicita interdicția pe perioade de 6 luni, 1 an sau pe durată nedeterminată. La intrarea în locații, agenții economici ar trebui să le solicite actul de identitate jucătorilor și să-l compare cu propria bază de date. În cazul în care jucătorul apare ca fiind exclus sau autoexclus, nu i-ar trebui permis accesul în agenție.

Aplicarea legii ar trebui extinsă și pentru operatorii online, unde înregistrarea se face oricum în baza actului de identitate. Probleme cu respectarea legii autoexcluderii ar fi existat în ultimii ani în special mediul virtual.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:

„Ce am văzut în apă în dreptul Muntelui Athos... nu există!” » Un român înotător de cursă lungă, povești incredibile: „Simțeam că ceva nu e în regulă, dar când am ridicat capul am amuțit”

Caz șocant în voleiul feminin din România! Antrenorul secund al vicecampioanei, dat afară pentru că le trimitea materiale pornografice junioarelor din cadrul clubului


Comentarii (1)
arisscj  •  24 Martie 2025, 22:21

ONJN n-au nicio treaba cu clientii caselor de pariuri in general :) ..... le dai mail cu problemele gasite la casele de pariuri si ei iti raspund dupa cateva luni ( daca mai raspund ) cu un mesaj identic ce si cel pe care mi l-a dat casa de pariuri reclamanta. Un raspuns aberant, care nu are legatura cu realitatea.....ceva de genul interviurilor lui Georgescu.....asta e ONJN de ani de zile.....un paravan pt protectia caselor de pariuri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează