INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  IERI, GRUPA D » SUEDIA - SPANIA 1-2

Ne aşteaptă SPANIA

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 iunie 2008 00:00

Ibericii au acontat primul loc şi sînt posibilii noştri adversari în “sferturi” dacă “tricolorii” termină pe 2.

Aparent mulţumite şi cu un egal după victoriile din de­but, Suedia şi Spania au tre­buit să-şi reconsidere poziţiile pen­tru meciul direct de ieri. Miza a cres­cut brusc după ce Olanda a cîş­ti­gat deja grupa C, cu care se îm­pe­­rechează D-ul. Ca să evite tă­vă­lugul ba­tav, ambele s-au fixat pe lo­cul 1, ce le-ar aduce în cale Ro­mâ­nia, da­că “tricolorii”, adversar so­cotit mai accesibil, vor încheia pe 2.

Posesie zdrobitoare

Învingătoare cu 2-1, Spania a devenit potenţialul nostru rival din “sferturi”. A fost un triumf ob­ţi­nut dificil. Ibericii au arestat din prima mingea. Au construit însă cu mult calm în timp ce suedezii s-au mul­­ţumit să stea la cutie. Im­por­tanţa jocului părea să-i apese pe toţi. Într-un a­se­menea scenariu, a apărut sur­prin­ză­tor golul sem­nat de Fernando Torres. În acel mo­ment, trupa lui Aragones avea o posesie de 72 la sută!

Răniţi, scandinavii au reac­ţio­nat. Ocaziile irosite de Elmander au fost răzbunate de Ibrahimovici (34). Interistul şi-a probat iar is­cu­sin­ţa şi valoarea, ştiind să pro­fite de o pasă lungă şi de un Sergio Ramos moale, depăşit uşor.

Villa neiertător

Ieşirea lui Zlatan, din cauza ge­nun­chiului stîng fragil, a slăbit au­to­mat ofensiva scandinavă, con­strîn­să mai mult la contre. Mai mo­bili după dubla intrare Cesc-Ca­zor­la, spaniolii au accelerat. Au creat repede o fază incendiară, dar toate cele 3 şuturi la rînd pe poartă au fost blocate! Şi au pre­sat. Con­s­tant, tot mai tare.

Cu Hansson excelent, suedezii au rezistat uneori brav, dar s-au înecat exact la mal. Erou cu Rusia (“triplă”), Villa a dat lovitura de graţie în minutul 2 de pre­lun­giri şi pare să fi lămurit problema. Spania e ca şi calificată în “sferturi” şi aş­teap­tă România.

Ibericii se şi gîndesc la noi

Spaniolii iau tot mai serios în calcul o confruntare cu “tri­co­lo­rii”. Aceasta ar urma să aibă loc pe 22 iunie, pe “Ernst Happel” din Viena (21:45). “Tre­buie să fim foarte atenţi la ro­mâni”, a zis selec­ţio­ne­rul Luis Arago­nes. Jucătorii gîn­desc la fel. În timpul conferinţei de pre­să la care participau Cesc, Mar­chena şi Senna, des­făşurată cînd se juca Italia - Ro­mânia, s-au auzit strigăte de bu­curie la pe­nal­tyul lui Mutu din­spre ceilalţi i­be­rici, aflaţi în a­fa­ra sălii. Nu se ştie precis dacă se celebra de­ci­zia arbitrului ori pa­rada lui Buffon.

Penalty nedat

Era minutul de prelungiri al părţii întîi. În timp ce se pre­gă­tea să lovească mingea centrată din dreapta, David Silva a fost doborît la pămînt din spate de Elmander, care nu avea nici o in­tenţie să respingă balonul. Pe­nal­ty evident, dar “centralul” olandez Pieter Vink nu a arătat punctul cu var.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
 •  17 Iunie 2008, 19:24

ASA-I ROMANU.........DEJA NE VISAM IN FINALA CU PORTUGALIA.....SI SI CAMPIONI EUROPENI.....HAIDETI SA-I ASTEPTAM LA AEROPORT PE JUCATORI ,GENERATIA DE DIAMANT.......AAAAAA AM PIERDUT CU OLANDA?????? :(:(:( ASA-I ROMANU....PASARELE PE CAMPII

 •  17 Iunie 2008, 18:12

spania si suedia au jucat deja....gsp...de ...

 •  17 Iunie 2008, 18:12

de ce nu lasati comment-ul? pt ca e gresit articolul?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează