INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  PRIMII ÎN GRUPA D, IBERICII SE MENAJEAZĂ MÎINE PENTRU NOI

Cu rezervele

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iunie 2008 00:00

Posibil rival al “tricolorilor”, Aragones îşi va odihni titularii pentru “sfertul” de duminică.

Dacă vor obţine diseară locul secund, “tricolorii” vor fi ad­ver­sarii Spaniei din “sfer­ turi”. O fază pe care ibericii, dornici să se confrunte cu “tricolorii”, o pre­gă­tesc deja. Deoarece şi-a asigurat deja prima poziţie , selec­ţio­ne­rul Luis Aragones a decis să-şi me­na­je­ze titularii la meciul de mîine, cu eliminata Gre­cia (21:45), ultimul din grupa D, spe­cial ca ei să fie fresh pentru “sfer­tul” de duminică, de pe sta­dionul “Ernst Happel” din Viena.

“Mă gîndesc foarte serios să schimb întreaga echipă. Sîntem pri­mii şi e cazul să dau o opor­tu­ni­ta­te tuturor. Într-un grup unit ca al nos­tru, fiecare merită să aibă această şansă”, a susţinut Ara­go­nes. El este convins că “aşa ne vom păs­tra mai bine forţele pentru «sfer­turi», cînd ne va aştepta un rival complicat . Nu doar Franţa şi Ita­lia, ci şi România, o echipă de calitate, demnă de luat în seamă”.

Tehnicianul de 69 de ani crede că o asemenea măsură nu-i va scoa­­te din priză elevii. “E vorba doar despre o partidă”, a explicat Ara­­gones, “fiindcă, în rest, pre­gă­ti­ri­le sînt absolut normale. Toţi trag tare, zi de zi, să ne păstrăm la ace­laşi nivel bun. Trebuie să fim mereu concentraţi şi încrezători că putem într-adevăr să facem un turneu reuşit. Ne-am calificat în «sferturi», însă, de fapt, nu am obţinut nimic pînă acum”.

“Să fim modeşti”
Spania a încîntat şi a convins la în­trecerea austriaco-elveţiană. Cum socoteşte reacţiile din exterior “prea favorabile”, Fernando Torres în­deam­nă la precauţie. Atacantul lui Li­verpool a zis: “Nu sîntem favoriţi şi nici nu ne simţim favoriţi. Asta trebuie demonstrat pe gazon. Să rămînem modeşti, cu capul pe u­meri, să nu cădem pradă euforiei. Un succes se construieşte pas cu pas. Ne aşteaptă adversari foarte grei, ştim că vom avea mult de suferit”.

Împreună
Ibericii au avut zi liberă după asi­gu­rarea calificării printr-un 2-1 cu Sue­dia. Deşi fiecare şi-a putut stabili programul separat, elevii lui Ara­go­nes au preferat să rămînă în can­to­na­mentul de lîngă Innsbruck, ală­turi de familii. “Ne simţim foarte bine toţi jucătorii cînd stăm îm­pre­u­nă. Nu numai pe teren”, a explicat Ca­sillas. De la antrenamentul de ieri au lipsit Puyol, Ca­zor­la şi David Sil­va, cu pro­ble­me medicale. Toţi vor fi apţi pentru “sfertul” de duminică.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
Liga 2
Oficialul clubului din Liga 2, după victoria la scor-fluviu de azi: „Avem drept de promovare!”
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează