INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA SE DEZINTEGREAZĂ

Va fi bine?

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iunie 2008 00:00

Eliminarea de la Euro aduce după sine mari schimbări la francezi. În septembrie, vom întîlni o echipă remaniată şi cu alt antrenor.

Basel, 7 iunie 2008, meciul de des­chidere. Întîlnire cu Eric Bieldermann, ziarist de la L’Equipe, fin cunoscător al fotbalui român şi al celui francez. “Sînt bine, oricum mai bine decît echipa Franţei”, a răs­puns el la întrebarea, de poli­te­ţe, ce mai face.

Problemele se întrezăreau îna­in­te de a începe competiţia. Ele au explodat marţi seară, după eşecul cu Italia, sinonim cu plecarea acasă. O contraperformanţă teribilă a Franţei . Ultimul loc în grupă, un singur punct şi un singur gol mar­cat.

Viitorul miroase a schimbare, şi încă una masivă, iar Franţa va abor­da preliminariile CM 2010 com­plet restructurată.

Alt antrenor
Domenech are zilele numărate. Va fi demis, dacă nu va demisiona. El spune că, momentan, se gîn­deş­te doar la nunta cu logodnica sa Estelle Denis , realizatoarea de emi­si­uni sportive pe M6. Deja însă Deschamps a ieşit la încălzire. El va fi, cred ziariştii francezi prezenţi aici, la Euro, viitorul selecţioner.

Ce va aduce el nou e greu de spus deocamdată. Presa speră într-o mai mare deschidere, dar oamenii de rînd vor victorii.

Se vor retrage
Cele mai mari schimbări se vor petrece în lot. Deja Makelele, Cou­pet şi Thuram au anunţat că se re­trag. Ultimul, destul de jenat şi je­nant pentru cariera sa, lăsat com­plet pe dinafară cu Italia, ne­in­tro­dus nici măcar după eliminarea lui Abidal. Se crede însă că nu vor fi sin­gurii. Tot mai măcinat de ac­ci­den­tări, Vieira pare decis să se con­cen­treze doar pe echipa de club. La fel Thierry Henry, chemat să fie ata­can­tul principal al unei Bar­ce­lona ce se va despărţi de Eto’o, Ro­nal­din­ho şi Deco. Sagnol n-a zis-o, dar la cît de slab a jucat la acest Euro şi în tot sezonul, e posibil să nu se mai conteze pe el.

Tinerii la putere
Şi acum vine partea care ne in­te­re­sează în mod direct. Scăpaţi de pre­siunea “bătrînilor”, lupii tineri vor prelua puterea . Deja s-a vor­bit despre un conflict ce era să de­ge­ne­reze în bătaie între Vieira şi Evra, la finalul meciului cu Olanda de la Berna. La fel despre o ceartă vio­len­tă între Benzema şi Makelele.

Bine sau rău?
Dacă analizăm strict prin pris­ma României, există şi avantaje, şi dezavantaje. Marele atu ar fi că, pînă în septembrie, Des­champs va avea puţin timp la dis­poziţie să facă echipa să uite au­to­matismele. Dezavanta­je­le par însă mai multe şi vin din ta­len­tul ex­traordinar al lui Ri­bery, Ben­ze­ma, Nasri, Ben Arfa şi Toulalan. Ultimul, cîştigul liniei de mijloc, îl va avea alături pe Flamini, pentru care şcoala Milan va în­sem­na enorm. În apărare , în locul lui Thuram va apărea Mexes, iar în poartă, Frey are drum deschis spre titularizare.

3 iulie edata în care se va decide viitorul lui Domenech la “naţionala” Franţei

“ La noi, obiectivul tinerei generaţii e să-i ucidă pe «bătrîni». Cînd ai 20 de ani, veteranii sînt tîmpiţi”
Raymond Domenech selecţioner Franţa

“Apărare şvaiţer, mij­loc mort şi atac fan­to­mă. Sistemul catas­trofal al lui Domenech a naufragiat la Euro. Selecţionerul mai are o singură soluţie: uşa!”
France Soir cotidian francez

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
OUT de la FCU Craiova » Adrian Mititelu l-a dat afară! » Reacție exclusivă a patronului: „Nu o spun din complezență”
Liga 2
OUT de la FCU Craiova » Adrian Mititelu l-a dat afară! » Reacție exclusivă a patronului: „Nu o spun din complezență”
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Gigi Becali a anunțat echipa de start pentru derby-ul cu Rapid și a avut un derapaj la adresa lui Șumudică: „S-o ia la căpățână! Mi-o fi frică de marele specialist”
Superliga
Gigi Becali a anunțat echipa de start pentru derby-ul cu Rapid și a avut un derapaj la adresa lui Șumudică: „S-o ia la căpățână! Mi-o fi frică de marele specialist”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (5)
 •  19 Iunie 2008, 13:14

pt bhobou:ai vrut sa zici ca o furam in optimi cu 2-0...(ca daca jucam la ciupeala poate vom prinde locul 2 si ne vin de hac liderii din grupa cu care ne imperechem).dar o sa fie bine,ca obiectivul o sa fie iesirea din grupa(asta daca nu o sa fie sa nimerim tot intr-o grupa a "mortii").uite asa ne-am scos acum,ca am jucat in grupa mortii si nu e o mare tragedie ca nu am mers mai departe...

 •  19 Iunie 2008, 10:12

vreau sa spun o chestie… nu conteaza cu cine schimbam echipa… nu vedeti? NU CONTEEEAAAZAAA!!! deloc, nu are nicio legatura cu fotbalul!! e vorba de mentalitatea de SUFICIENTA!!! care nu va disparea… sincer NU MA INTERESEAZA daca ajungem la CM, nu are nicio relevanta … “NONE!” pronostic - CM Africa de Sud, Romania trece de grupe… si pierde in sferturi cu ORICE echipa cu 2-0

 •  19 Iunie 2008, 09:24

Va fi bine pe naiba! Franta va invata din greseli si vom vedea o alta echipa in preliminarii. In Romania se va vorbi mult ca de obicei si atat...Si ca argument: Franta are o baza solida de selectie ca de, au investit in centre de copii si juniori pe cand noi....ei bine, noi am investit valize de bani in niste gloabe care numai viata sportiva nu duc. Mai avem mult pana departe....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează