FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Joyskim Dawa +13   FOTO
Joyskim Dawa

Articol de - Publicat sambata, 29 iunie 2024 15:24 / Actualizat sambata, 29 iunie 2024 16:37

Joyskim Dawa (28 ani), fundașul central al campioanei FCSB, a discutat pe marginea problemelor sale de adaptare în România, țară în care locuiește de trei ani. S-a mutat de doi ani în Capitală, după ce a debutat în Liga 1 pentru FC Botoșani.

Dawa a recunoscut faptul că are dificultăți în a învăța limba română și nu se prea înțelege nici cu gastronomia românească.

GALERIE FOTO. Ce nu îi priește lui Joyskim Dawa în România: „Mâncarea, traficul și limba”

+9 FOTO

„E greu să vorbesc limba română, nu o studiez la școală, învăț din mers la antrenamente, pe stradă, în interacțiunile cu fanii și așa mai departe. Nici la mâncarea din România nu m-am adaptat, îmi place să mănânc mâncare africană sau din Franța. În schimb, îmi plac gogoșile.

Un lucru aș schimba: traficul. Traficul bucureștean este oribil, se poate dezvolta mai mult”, a spus stopper-ul roș-albaștrilor, potrivit Orange Sport.

Fundașul camerunez al celor de la FCSB, campioana en-titre, a fost piesă de bază în ultimele două sezoane, evoluând în peste 90 partide în toate competițiile. În sezonul precedent, la finalul căruia FCSB s-a încoronat campioană a României, Dawa a jucat în 36 partide, reușind și trei goluri.

A impresionat prin siguranța în axul defensiv, formând un cuplu eficient cu Siyabonga Ngezana. Conform site-ului de specialitate transfermarkt, fotbalistul în vârstă de 28 ani este cotat la 1,3 milioane de euro.

La începutul sezonului trecut, Gigi Becali, finanțatorul roș-albaștrilor, le-a dat o poreclă inedită celor doi: „panterele”, fiind impresionat de evoluțiile lor în apărarea bucureștenilor.

Dawa e un jucător important, e jucător de 3 milioane. Cum să plece acum Dawa? Avem o opțiune în vară, depinde de noi să-i prelungim contractul. Cred că se prelungește pe 3 ani. Și se va prelungi. 

Dawa nu face parte din categoria fotbaliștilor de care vreau să scap.

- Gigi Becali, patron FCSB

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (5)
paiazze
paiazze  •  29 Iunie 2024, 18:07

*** Ba, voi ori nu ati fost in Bucuresti in viata voastra, ori va place traficul cat mai aglomerat. Pentru voi orice strain care vine aici trebuie sa fie incantat de mancare si sa nu vada mizeria si nesimtirea localnicilor, altfel e un nemernic. Pai cum, ba, nu sunt romanii cei mai primitori oameni de pe mapamond? Ce-i cu voi? Nu va puteti hotari?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

7even
7even  •  29 Iunie 2024, 17:02
Postat de Catalynn_21 pe 29 Iunie 2024, 15:52

Să fie sănătos, n-are decât să plece cat mai repede de unde a venit, nu îl ține nimeni aici cu forța. Bon voyage!

Trebuie sã fiu de acord cu tine.A uitat sa enumere si al patrulea lucru cu care nu s-a adaptat...fotbalul nene.:)))

tristan
tristan  •  29 Iunie 2024, 17:01

Nu ne intereseaza parerea lui...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează