Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ITALIA

Gianluigi Donnarumma, distrus după eliminarea Italiei de la EURO: „Doare foarte rău!”

Gianluigi Donnarumma / Foto: Getty Images +24   FOTO
Gianluigi Donnarumma / Foto: Getty Images

Articol de , - Publicat sambata, 29 iunie 2024 23:13 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 00:15

Gianluigi Donnarumma (25 de ani), portarul și căpitanul Italiei, și-a prezentat regretele în fața fanilor italieni, după ce „Squadra Azzurra” a spus adio Campionatului European din Germania în urma înfrângerii suferite în optimile turneului final, scor 0-2, în fața Elveției. „Ne-a lipsit personalitatea”, a admis căpitanul Italiei, unicul care nu a fost huiduit de tifosi.

Campioana en-titre a Europei nu a avut nicio șansă în fața „Țării Cantoanelor”. Italia s-a prezentat de parcă ar fi fost naționala care pornește cu șansa a doua, iar Donnarumma a ieșit public pentru a-și prezenta scuzele.

Gianluigi Donnarumma le-a prezentat scuze italienilor

Goalkeeper-ul italian legitimat la PSG a recunoscut că el și coechipierii săi și-au dezamăgit conaționalii.

„Doare, doare foarte rău. Ne cerem scuze tuturor! Astăzi (n.r.- sâmbătă) am dezamăgit. Elvețienii au meritat calificarea, nu mai este nimic de spus.

Ne-am chinuit tot meciul. A fost diferit doar la final când au scăzut puțin ritmul, dar am lăsat prea multe spații. A fost un meci foarte greu de digerat, dar așa au mers lucrurile și trebuie să acceptăm.

Dacă curajul ne-a lipsit? Totul a lipsit din acest meci. Pe lângă curaj, ne-a lipsit calitatea și în prima repriză ne-am descurcat prost, au avut mereu mingea în control și ne-au lovit”, a declarat Gianluigi Donnarumma, conform corriere.it.

S-a dus cu colegii la peluză să ceară scuze. Au fost respinși!

Gianluigi Donnarumma, distrus după eliminarea Italiei de la EURO: „Doare foarte rău!”
Foștii campioni ai Europei, umili și distruși după dezastrul de la Berlin / Foto: Imago

După ultimul fluier, azzurrii au fost contestați de fanii care nu au acceptat scuzele jucătorilor după meci. Și i-au huiduit zgomotos. Gazzetta dello Sport a comentat: „Fețele sumbre de la începutul reprizei secunde erau și mai întunecate pe măsură ce înfrângerea se contura. Echipa s-a adunat pe bancă, fețele jucătorilor erau deznădăjduite, cu ochii holbați în gol sau acoperiți de tricouri.

10meciuri a fost seria fără înfrângere a naționalei Italiei la turneele finale Euro. S-a rupt cu Spania (0-1) în grupe și s-a făcut praf contrs Elveției

Tifosii au venit la Berlin făcând sacrificii financiare!

Donnarumma, în calitate de căpitan, le-a cerut coechipierilor să meargă la peluza ocupată de suporterii italieni. Jucătorii s-au ridicat și s-au îndreptat într-acolo, dar au fost trimiși la plimbare de mulțime. Pentru ei doar fluierături și ZERO aplauze, ci mai degrabă semnul furios de a pleca la vestiare.

O contraperformanță de acest nivel nu a fost acceptată de nimeni: tifosii veniseră la Berlin făcând sacrificii financiare, sperând, dacă nu la o calificare, măcar la o evoluție decentă. În schimb, ceea ce au văzut e o epavă. O umilință, cu puține precedente în istoria noastră”.

GALERIE FOTO. Cele mai tari glume după eliminarea Italiei! Doar Donnarumma a scăpat de furia fanilor

Aju-tor!
Scamacca care se deblochează la Euro. Scamacca nu atinge nicio minge cu Elveția.
10 minute și deja am pierdut unul
Cum a fost prima repriză a Italiiei? Urâtă, urâtă, urâtă!
Repriza secundă: *începe*. Italia: La revedere
+20 FOTO

Luciano Spalletti, discurs între asumare și scuze

La rândul său, selecționerul Luciano Spalletti și-a recunoscut vina pentru eliminarea Italiei de la EURO 2024, chiar dacă s-a plâns că nu a avut timp suficient pentru a-și cunoaște jucătorii. Spelletti o pregătește pe Italia din septembrie 2023.

„Acum nu suntem în stare să facem mai mult decât atât, este responsabilitatea mea. Voi vorbi cu Gravina (n.r.- președintele federației italiene).

Nu am avut timp să fac cunoștință cu jucătorii, câteva jocuri în plus m-ar fi putut ajuta”, a declarat Luciano Spalletti, la conferința de presă de la finalul meciului.

VIDEO IOANIȚOAIA LA ZI. Directorul GSP: „N-ai cum să înțelegi ce joacă Italia!”

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează