Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA – SLOVACIA

FOTO Anglia – Slovacia 2-1 » Jude Bellingham și Harry Kane au tranșat calificarea în prelungiri, după ce englezi au jucat penibil 90 de minute. Anglia - Elveția, primul sfert de la EURO

Harry Kane și Jude Bellingham, cei doi salvatori ai Angliei din meciul cu Slovacia / Foto: Imago Images +46   FOTO
Harry Kane și Jude Bellingham, cei doi salvatori ai Angliei din meciul cu Slovacia / Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2024 21:47 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 22:12

Anglia s-a salvat în ultimele secunde ale duelului cu Slovacia! Favorita turneului a egalat în minutul 95, grație bijuteriei reușite de Bellingham, și a trimis meciul în prelungiri, unde a reușit lovitura decisivă prin Harry Kane. Englezii merg neconvingător și cu mult noroc în „sferturi”, unde vor da piept cu Elveția, după un meci în care nu au trimis niciun șut pe poartă timp de 90 de minute!

Cronică de Alexandru Mone: BelliGOAL!

  • Minunăția „galacticului” Jude a trimis Anglia - Slovacia în prelungiri, unde Kane a încheiat socotelile. „Leii” merg în „sferturi”, după încă un meci chinuitor.
Golul de 2-1 marcat de Harry Kane în Anglia - Slovacia / Foto: Getty Images
Harry Kane a ieșit să vadă cum se prezintă terenul înainte de Anglia - Slovacia / Foto: Imago Images
Saka, îngândurat înainte de Anglia - Slovacia / Foto: Imago Images
Harry Kane, înainte de Anglia - Slovacia / Foto: Imago Images
Jude Bellingham a ieșit să inspecteze gazonul de pe Veltins Arena / Foto: Imago Images
+42 FOTO

Au fost multe speranțe legate de Anglia la începutul acestui European. Cu un lot format exclusiv din staruri, Southgate nu a reușit să găsească formula câștigătoare nici în fazele eliminatorii, acolo unde prestațiile slabe și rezultatele dezamăgitoare nu mai pot fi reparate. Din nou, Southgate a efectuat o singură schimbare. De data aceasta, Mainoo a intrat titular alături de Rice. E singura poziție unde selecționerul Angliei a efectuat modificări la acest turneu.

Anglia - Slovacia Cronică de Alexandru Mone: O foarfecă a tăiat speranțele Slovaciei

Arbitrul turc părea că vrea să egaleze recordul de cartonașe galbene stabilit de Kovacs la acest turneu final. Guehi, Mainoo, Kucka și Bellingham au fost avertizați de Meler în primul sfert de oră, deși faulturile nu au fost de o duritate ieșită din comun. Până la finalul reprizei a fost avertizat și starul Slovaciei, Skriniar.

Elevii lui Francesco Calzona au început mai bine meciul. Haraslin a pătruns în careu și a trimis mingea la două capete în careul mic al lui Pickford, însă n-a prins nici poarta, nici bocancul vreunui coleg. Același Haraslin părea că scapă singur spre poartă (12), dar apărătorii englezi s-au repliat la timp pentru a-l bloca pe slovac.

Slovacia a avut momente când ducea întreaga echipă în careu, atunci când Anglia reușea să ajungă în ultimii 20 de metri. Saka și Foden n-au găsit efectiv spații pentru a pune în pericol poarta lui Dubravka. Singura șansă notabilă a englezilor a venit din capul lui Kane, blocat însă de un apărător slovac (22).

Jocul bun prestat de Slovacia s-a concretizat și pe tabelă, în minutul 25. Strelec l-a găsit perfect în centrul careului pe Schranz, iar golgheterul slovac l-a executat cu sânge rege pe Pickford.

Încă o repriză în care Anglia nu a jucat absolut nimic. Fără șut pe poartă, fără ocazii notabile și fără mari speranțe la trofeu.

Revenire în stil de campioană sau dezastru anticipat?

Neavând ce să facă, Anglia a început, în sfârșit, să atace. A și marcat, însă golul lui Foden a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid (50). Slovacia nu s-a hazardat, ba chiar a fost la un pas să înscrie golul turneului: Strelec a interceptat o pasă greșită la centrul turneului, nu a stat pe gânduri și a încercat să-l învingă pe Pickford de la peste 50 de metri. Portarul englez era bătut, însă mingea a trecut puțin pe lângă stâlpul stâng al porții.

Minutele trec, Anglia are posesia - nicio surpriză - însă nu a reușit să-l pună serios la treabă pe Dubravka. Panica s-a instalat și pe bancă, iar asta s-a văzut în prima schimbare efectuată de Southgate: Palmer i-a luat locul unui fundaș, Trippier.

Centrările englezilor au fost aproape în totalitate ratate. Fie că vorbim de mingi expediate de fundași, mijlocași sau atacanți laterali, ele nu și-au atins niciodată ținta, adică pe Kane, care s-a zbătut degeaba cu fundașii slovaci. 75 de minute scurse, niciun șut pe poartă! Slovacia a avut unul, dar bun!

All'ultimo respiro! Minunăția lui Bellingham salvează Anglia

Harry Kane, altădată nemilos în fața porții, a primit mingea pe frunte de la Foden (77), însă atacantul bavarez nici nu a prins cadrul porții. Un alt semn evident că atât a putut Anglia la acest turneu final. Trei minute mai târziu, Rice a prins un șut fenomenal de la 20 de metri, mingea a izbit bara, iar același Kane, care avea toată poarta goală în față, a tras dezamăgitor peste buturile lui Dubravka.

Când șoferul Angliei trăgea autocarul în fața stadionul, s-a întâmplat minunea: Bellingham a expediat primul șut pe spațiul porții lui Dubravka: foarfeca „galacticului” a fost imparabilă pentru goalkeeperul slovac. 1-1 și prelungiri! Ce noroc are Southgate, ce noroc are Anglia!

Leii s-au trezit! Slovacia primește imediat a doua lovitură

La nici două minute de la startul prelungirilor, Harry Kane a dus Anglia în avantaj. După un șut ratat de la marginea careului, mingea a ajuns pe capul lui Toney, care trimite perfect pentru Kane în 6 metri. În sfârșit, suporterii englezi pot răsufla ușurați.

Slovacia nu a renunțat la luptă. Pekarik a fost la câțiva centimetri de a restabili egalitatea. Reluarea sa, din cădere, a oprit timpul în loc pentru suporterii englezi prezenți pe stadion.

Anglia a rezistat atacurilor timide ale Slovaciei, epuizată după 120 de minute de luptă, și merge în „sferturi”, unde va întâlni Elveția, sâmbătă, la Dusseldorf. Doar tabloul foarte bun le permite fanilor să viseze la trofeu. Jocul nu este demn de o campioană europeană.

Anglia - Slovacia 2-1

  • La finalul primei reprize, Anglia nu a reușit să trimită nici măcar un șut pe spațiul porții apărate de Dubravka, deși elevii lui Southgate au avut o posesie de 73 %
  • Raportul ocaziilor de gol a fost de 6-5 pentru Anglia, însă Slovacia a fost naționala care a reușit să trimită singurul șut pe poartă al primei părți, transformat în gol de Schranz în minutul 25

Echipele de start în Anglia – Slovacia:

Anglia (4-2-3-1): Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier - Mainoo, Rice - Saka, Bellingham, Foden – Kane
Rezerve: Henderson, Ramsdale, Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Konsa, Palmer, Shaw, Toney, Watkins, Wharton
Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani)

Slovacia (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Strelec, Haraslin
Rezerve: Ravas, Rodak, Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Rigo, Sauer, Suslov, Tupta
Selecționer: Francesco Calzona (55 de ani)

Arbitru: Umut Meler (Turcia)
Asistenți: Emre Eyisoy, Kerem Ersoy (ambii din Turcia)
Arbitru VAR: Marco Fritz (Germania)
Asistent VAR 1: Christian Dingert (Germania)
Asistent VAR 2: Tomasz Kwiatkowski (Polonia)
Arbitru de rezervă: Rade Obrenovic (Slovenia)

Stadion: Veltins Arena (Gelsenkirchen)

Update, 17:53: Englezii au ieșit să vadă cum se prezintă gazonul

Fotbaliștii Angliei au ieșit pe Veltins Arena din Gelsenkirchen ca să vadă cum se prezintă gazonul înainte de meciul din „optimi” cu Slovacia. Printre ei se numără vedetele Harry Kane, Jude Bellingham, Trent Alexander-Arnold și Bukayo Saka.

Update, 17:24: Ambele naționale au ajuns la stadion

Reprezentativele Angliei și Slovaciei au ajuns pe Veltins Arena din Gelsenkirchen, stadionul pe care se va desfășura meciul dintre cele două naționale din „optimile” Campionatului European 2024.

Trupa pregătită de Gareth Southgate a postat, pe contul oficial de Facebook, o imagine cu tribunele goale ale stadionului formației Schalke 04.

Anglia – Slovacia 2-1 » Jude Bellingham și Harry Kane au tranșat calificarea în prelungiri, după ce englezi au jucat penibil 90 de minute. Anglia - Elveția, primul sfert de la EURO
Anglia a ajuns pe Veltins Arena / Foto: Anglia (Facebook)

Slovacia, de cealaltă parte, a publicat fotografii din interiorul vestiarului.

Anglia – Slovacia 2-1 » Jude Bellingham și Harry Kane au tranșat calificarea în prelungiri, după ce englezi au jucat penibil 90 de minute. Anglia - Elveția, primul sfert de la EURO
Primele imagini din interiorul vestiarului Slovaciei / Foto: Slovacia (Facebook)

Informații înainte de Anglia - Slovacia:

Cu mari emoții, Anglia a reușit să câștige Grupa C de la EURO 2024. Englezii au terminat cu 5 puncte și un golaveraj de 2-1 o grupă în care au fost urmați de Danemarca (locul 2, 2-2, 3 puncte), Slovenia (locul 3, 2-2, 3 puncte) și Serbia (locul 4, 1-2, două puncte).

Anglia - Slovenia / Sursă foto: Imago Images
Bucuria Sloveniei după meciul cu Anglia / Sursă foto: Imago Images
Bucuria Sloveniei după meciul cu Anglia / Sursă foto: Imago Images
Bucuria Sloveniei după meciul cu Anglia / Sursă foto: Imago Images
Bucuria Sloveniei după meciul cu Anglia / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO

De cealaltă parte, Slovacia, fosta adversară a României din Grupa E, s-a clasat pe poziția a 3-a în singura grupă din istoria Europenelor în care toate naționalele au cumulat câte 4 puncte. Clasamentul a arătat în felul următor: 1) România – 4 puncte (4-3), 2) Belgia – 4 puncte (2-1), 3) Slovacia – 4 puncte (3-3) și 4) Ucraina 4 puncte (2-4).

Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
Slovacia - România 1-1 / Foto: Cristi Preda GSP
+45 FOTO

Clasamentul grupelor C și E, din care s-au calificat Anglia și Slovacia:

Învingătoarea dintre Anglia și Slovacia o va întâlni în „sferturi” pe Elveția, care a trecut cu 2-0 de Italia, campioana en titre a Europei.

VIDEO Match Preview » Anglia - Slovacia, „optimile” Euro 2024

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (85)
666piturca
666piturca  •  02 Iulie 2024, 00:45
Postat de Catalynn_21 pe 01 Iulie 2024, 23:52

Ca să fim corecți, Bănel nu a jucat săracu’ nicăieri … doar a alergat! :-))) Un fel de Forest Gump din Făurei!

Nu este frumos și nici OK să râzi de unul ca Bănel. Pur și simplu te descalifică pe tine. Nu uita de unde a pornit Bănel în viață; tu nici cu gândul nu ai trecut pe acolo. #RespectBănel

Catalynn_21
Catalynn_21  •  01 Iulie 2024, 23:52
Postat de 666piturca pe 01 Iulie 2024, 22:47

Pai cum crezi ca ieșea Florinel asa vânjos??? Aoleu - ca tot vorbim de Braila, am nevoie de expertiza ta: Bănel, Bănel a jucat la Steaua, sau la care din ei/ele?

Ca să fim corecți, Bănel nu a jucat săracu’ nicăieri … doar a alergat! :-))) Un fel de Forest Gump din Făurei!

666piturca
666piturca  •  01 Iulie 2024, 22:47
Postat de Catalynn_21 pe 01 Iulie 2024, 20:37

Deloc, plăcinta aia cu brânză din gară era inegalabilă! Și mai aveau și un fel de bragă … ce vremuri! :-)))

Pai cum crezi ca ieșea Florinel asa vânjos??? Aoleu - ca tot vorbim de Braila, am nevoie de expertiza ta: Bănel, Bănel a jucat la Steaua, sau la care din ei/ele?

Vezi toate comentariile (85)
Comentează