INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  APARIȚIE

GALERIE FOTO Ajuns la 33 de ani, fostul campion mondial la fotbal a acceptat „regimul Wim Hof” » Imagini incredibile

Andre Schurrle (dreapta) +17   FOTO
Andre Schurrle (dreapta)

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2024 14:28 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2024 14:36

Au trecut 4 ani de când Andre Schurrle (33 de ani), fost campion mondial și atacant la echipe precum Chelsea sau Borussia Dortmund, s-a retras din fotbal. În ultimii ani s-a dedicat unui proiect inedit. Este vorba despre regimul „Wim Hof”, una dintre cele mai complicate probe de anduranță din lume.

Schurrle s-a retras din fotbal la 29 de ani, o decizie surprinzătoare la prima vedere, în contextul în care majoritatea fotbaliștilor alege să agațe ghetele în cui după 35 de ani. Spartak Moscova a fost ultima echipă pentru care a evoluat Schurrle, fiind împrumutat de la Borussia Dortmund, iar viața lui s-a schimbat complet din acel moment.

GALERIE FOTO. Andre Schurrle a acceptat „regimul Wim Hof”

Andre Schurrle - provocarea Wim Hof / FOTO: Instagram
Andre Schurrle - provocarea Wim Hof / FOTO: Instagram
+12 FOTO

Germanul a ales să adere la regimul „Wim Hof”, care presupune o pregătire majoră pentru a înfrunta trasee extrem de complicate. Fostul jucător a urcat ultima dată pe Sniezka Mountains, cel mai înalt vârf muntos din Cehia, la bustul gol.

Schurrle a ales să poarte doar o pereche de pantaloni scurți, în contextul în care a avut de înfruntat condiții vitrege. El a îndeplinit această provocare până la capăt și a ajuns în vârf.

Fostul atacant de la Chelsea și Dortmund a descris toată experiența prin care a trecut. „În ultimele minute nu am mai simțit nimic, a fost teribil. A trebuit să găsesc resurse interne pentru a continua. Nu voi uita niciodată această experiență!

Am ajuns la -19 grade, vântul ne bătea cu 100 de kilometri pe oră în faţă, iar ploaia se transformase în zăpadă. Ce am învăţat din această experienţă? Corpul meu e mai puternic decât credeam şi, când corpul şi mintea sunt puse pe aceeaşi linie, poţi face lucruri incredibile, pe care mulţi nu le cred posibile”.

Ajuns la 33 de ani, fostul campion mondial la fotbal a acceptat „regimul Wim Hof” » Imagini incredibile
Wim Hof

Olandezul Wim Hof (56 de ani) este un speaker motivațional și adept al sporturilor extreme. A brevetat metoda care îi poartă numele, o combinație de expunere constantă la frig, tehnici de respirație și meditație. Oamenii de știință au păreri împărțite în legătură cu tehnicile pe care le folosește.

Andre Schurrle, carieră plină de trofee

  • Andre Schurrle a câștigat Premier League cu Chelsea, în sezonul 2014-2015, fiind unul dintre artizanii titlului câștigat de Jose Mourinho într-un al doilea mandat pe banca „albaștrilor”.
  • A plecat apoi la Borussia Dortmund, de unde a fost împrumutat de două ori, la Fulham și Spartak Moscova. Schurrle are în palmares și două Cupe ale Germaniei, cu Dortmund (2016-2017) și Wolfsburg (2014–15), precum și o Supercupă cu ultima;
  • Ca internațional german, a luat Campionatul Mondial din Brazilia, în 2014. A fost autorul la două goluri în victoria uluitoare a Germaniei cu Brazilia, 7-1, în semifinalele competiției;

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart, în prima etapă din Liga Campionilor

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (5)
prodanka
prodanka  •  13 Septembrie 2024, 15:23

1600 metri are varful :)

Geox2284
Geox2284  •  12 Septembrie 2024, 08:14

Băgatul in gheață e veche de când lumea. Nimic nou sub soare! Îl numesc sport extrem doar statul ala in frig. Nu ii înțeleg rostul daca nu participi la vreun maraton dasta extrem in ger. Unii au prea mult timp și nu au ce face cu el și s au gândit să stea la congelator. La 33 de ani zici că are 43 Schurle.

TribunaCFR
TribunaCFR  •  11 Septembrie 2024, 15:36

Wim Hof n-a brevetat nimic. A preluat concepte si tehnici de la tibetani. Altfel, omul stie ce vorbeste, fara sa vanda minciuni.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close