OPINII  »  EDITORIAL

CFR pierde victoria, dar are cel mai bun culoar spre titlu

Mihai Mironică
Mihai Mironică

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 23:52 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 12:57

Campioana și vicecampioana și-au respectat statutul și au creat un spectacol deosebit într-un derby în care fiecare dintre cele două combatante și-a luat câte o repriză.

Trimis la podea în prima parte de vechiul său rival, Dan Petrescu, Becali a mutat la pauză în stilul său, impulsiv, excesiv, inacceptabil pentru profesioniști, dar salvator pentru echipa sa. Antrenorul din sufragerie și-a asumat riscuri mari când l-a lăsat singur pe Șut în fața defensivei o întreagă repriză, însă tactica temerară a oaspeților i-a luat lui Petrescu caimacul.

Însă Becali și-a luat și o directă în plină figură după verdictul pe care-l dăduse în vară cum că Tănase, cu care s-a consolat după ce l-a pierdut pe Louis Munteanu, ar fi mai bun decât noul vârf al CFR-ului. La declarațiile jignitoare ale patronului-antrenor, cum că Bîrligea e de 3 ori mai bun decât Munteanu sau că și Tănase este peste, Louis, cum e trecut pe tricou, a răspuns în stil de Florea Dumitrache.

Două finalizări de superatacant au arătat că Munteanu nu merită astfel de minimizări din vorbe. Chiar credeam că văzusem la Alibec cel mai cel gol de vârf în această etapă până am savurat invenția de antologie a atacantului clujenilor la deschiderea scorului.

CFR-ul petrescian și-a schimbat ADN-ul

CFR are o problemă serioasă în a ține scorul în meciuri cu echipe grele. A condus cu 2-0 cu U Cluj, Rapid, FCSB, dar n-a câștigat niciodată. S-a dus pe apa Someșului proverbiala soliditate defensivă a legiunii lui Petrescu.

Nesiguranța pornește de la portarul Popa, încă ruginit după un concediu de un an la Torino. Ambele pase decisive la golurile oaspeților vin de la jucători de-ai lui Petrescu, semn evident al unei crize defensive fără precedent la CFR în era petresciană.

Însă, deocamdată, CFR își acoperă fragilitatea din apărare cu cel mai bun atac din SuperLigă, cu o medie de două goluri pe meci după 9 etape. Dincolo de finalizările lui Munteanu, am putut admira urcările lui Simao, iar Kamara ne-a lăsat impresia o repriză că ar putea fi o reîncarnare a lui Otele.

+8 FOTO

FCSB și consolarea banilor din Europa League

FCSB a fost decentă până la urmă și are asul Bîrligea în mânecă de acum încolo. Atașamentul lui Becali pentru Panțîru, după suferința din ultimii ani a fundașului, este admirabil, dar acesta nu poate fi niciodată titular în fața lui Radunovic pentru că Panțîru nu mai poate fi ce dinaintea accidentării.

Au intrat excelent Băluță și Tavi Popescu, într-o formă îmbunătățită față de ultimele lor prestații. Olaru n-a mai reușit să se ridice peste echipa sa. Iar cireașa pe tortul unei reprize excelente a fost pusă de Dawa, cartea pe care timp de doi ani Becali a mizat împotriva tuturor.

FCSB fură ultima impresie pe terenul vicecampioanei, dar nu văd cum își poate apăra titlul. Poziția în clasament este jalnică, distanța față de vârf se mărește și, cel mai important, urmează calvarul din Europa League cu 8 meciuri extenuante, cu deplasări lungi care o vor aduce pe FCSB stoarsă de energie la partidele de campionat.

CFR are linie de intrat în gara în care se acordă titlul, mai ales dacă vedem și cam cât de rău o poate zbârci Craiova chiar și în fața unui adversar în derivă precum Poli Iași.

Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Comentarii (32)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  17 Septembrie 2024, 09:29

bai mironica! deocamdata tu iti scrii articolele din sufragerie!! p.s. cand te uiti la televizor nu uita sa il si pornesti!

frontline
frontline  •  16 Septembrie 2024, 22:36

De aia ia dat Gigi cu un cotor de măr in cap, ca nu funcționează in parametrii. Mironica a văzut alt meci !!!

satyricon
satyricon  •  16 Septembrie 2024, 22:35
Postat de lefter_popescu pe 16 Septembrie 2024, 13:04

Amice, ascunde-te pt ca te vor crede cei de aici ...o oaie rătăcită.

Să spunem ce fel de pasăre rătăcită ești matale?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close