FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - DINAMO

Dinamo ca un „câine” rău! Remiză la Galați cu Oțelul: echipa lui Dorinel Munteanu, neînvinsă în campionat

FOTO: Facebook @ Oțelul Galați
FOTO: Facebook @ Oțelul Galați

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2024, 23:01 / Actualizat vineri, 20 septembrie 2024 23:14

Dinamo a obținut o remiză la Galați, 1-1, pe terenul Oțelului, echipă neînvinsă în acest sezon de Superligă, deși a suferit enorm în prima repriză după ce a deschis scorul. Dunărenii n-au știut să facă diferența când au avut posibilitatea, apoi au scăpat cu bine pe final, datorită portarului Iustin Popescu, care greșise în fața lui Selmani.

Rezultatele și programul etapei a 10-a din Superliga

Inovație, inovație, inovație... Zeljko Kopic trebuie să facă permutări, etapă de etapă, din cauza absențelor din lot și a faptului că, valoric și numeric, "haita" nu arată de podium. "Haita" s-a autodepășit în multe momente în ultimele etape, obținând puncte eroic, dar limitele se văd.

Și la Galați, Dinamo a deschis scorul, pe șiretenia lui Selmani, dar apoi a fost obligată să se apere cu sufletul la gură!

Astrit Selmani, viclean și letal

Dinamo a început din nou bine. A scăpat de o fază delicată în propriul careu, Juric (9) reluând lamentabil o centrare de calitate a lui Cisotti.

Apoi, Iustin Popescu, fost dinamovist acum mai mulți ani, a comis o greșeală mare în minutul 15. Dorinel Munteanu și-a pus mâinile în cap de nervi! Goalkeeperul l-a acroșat pe Astrit Selmani - sau atacantul kosovar l-a păcălit pe adversar! -, iar Flueran a avut nevoie de ajutorul VAR ca să vadă penalty-ul.

Nouarul "câinilor" este on fire: a punctat din lovitură de la 11 metri în minutul 18, mai aplicându-i o lovitură portarului gălățenilor. Din nou, viclean, Selmani a forțat un penalty, pe care tot el l-a executat fără bătăi de cap. La fel ca la Iași, în același echipament.

5 goluri în 10 rundea marcat Selmani, punctând cu Petrolul, Buzău, Poli Iași, Rapid și Oțelul

Oțelul a înclinat terenul spre poarta „câinilor”

Lui Dorinel Munteanu i-a revenit repede inima la loc. Dinamo a cedat după un out, n-a știut să-și păstreze avantajul. Cisotti l-a subordonat pe Licsandru, a reluat la colțul scurt, dar s-a opus bara, în prima fază, după care mingea a ajuns la Maciel (22). Care a îndeplinit o simplă formalitate. Partida s-a aprins. Mai mult.

Oțelul a urcat cu tăvălugul în atac, Dinamo a încercat să reziste pe baricade. Gălățenii au tras din toate pozițiile, uneori fără noimă, "câinii" au alergat după minge și adversar. Lipsa lui Gnahore s-a resimțit, Olsen n-a putut să fie și distrugător, pe lângă rolul de la creație, iar Mărginean, titular în premieră, este prea crud. Până și Selmani s-a înhămat la faza defensivă. Dar, în ofensivă, atunci, cine să mai pună presiune pe adversar?!

Dorinel Munteanu mai, mai să-l croiască pe junele Maftei, deși puștiul chiar a jucat bine! Și orice greșeală a dunărenilor, orice pasă dată înapoi a fost acompaniată cu gesturi largi, dezaprobatoare, de către antrenorul Oțelului.

9.678 de spectatoriau asistat la meciul de la Galați, cifră oficială

Dinamo a scăpat bine și după analiza VAR

Kopic n-a mai respirat când l-a văzut și pe Selmani căzut la pământ. Asta ar mai fi lipsit! Cârjan l-a controlat pe Iustin Popescu, în două situații, după un corner. Mai rar dinamoviști în careul advers sau punând presiune pe buturile gălățenilor.

Când situația se îmbunătățise pentru "câini" pe gazon, echilibrând balanța, aceștia au primit sprijin și din partea "centralului" Flueran. VAR a sesizat un pui de henț al lui Cârjan, în duel cu Telles, dar, după analiza minuțioasă, Flueran a făcut semn că jocul poate continua. Un moment foarte important! Plus că s-a accidentat și Cisse, care este unul dintre stâlpii de rezistență ai Oțelului!

Greu de ucis, și Dinamo, și Oțelul

Dinamo a mai ținut de minge, iar Oțelul a obosit. Practic, s-au întâlnit doi antrenori ce pun mare preț pe pregătirea fizică, care vor să aibă echipe disciplinate și să nu se expună la riscuri, pe cât posibil.

Kopic s-a scos cu câteva schimbări ce-au intrat bine în meci, în primul rând cu voință, și jucători dispuși la efort, cum au fost Costin, Opruț și tinerii Caragea și Rotund. Ținându-și adversarul mai sus, Dinamo a putut să obțină ceva din această deplasare teribilă.

2fotbaliști au ieșit accidentați cu probleme musculare la gălățeni, Tomasevic și Cisse, ambii din apărare

Iustin Popescu a făcut penalty, Iustin Popescu a salvat Oțelul în minutul 90: l-a blocat pe Caragea, prea sigur pe șutul său slab, după o cursă de excepție a lui Costin!

FINAL: Oțelul - Dinamo 1-1

  • Vezi AICI detalii despre meciul Oțelul - Dinamo
  • Au marcat: Maciel 22 / Selmani 18 (pen.)
  • 9.678 de fani sunt la meci, oficial
  • Selmani a marcat dintr-un penalty scos tot de el. Atacantul kosovar a fost faultat în careu de portarul Iustin Popescu
  • Tomasevic s-a accidentat, a avut probleme la coapsă. A solicitat schimbare. Staff-ul medical a încercat „să-l repare”, doar că nu s-a putut ca fundașul stânga să continue. A intrat, în premieră, Miguel Silva

Echipele de start la Oțelul - Dinamo

Oțelul (4-3-3): I. Popescu - D. Maftei, Cisse, Zivulic, Tomasevic - Cisotti, Lameira, Teles - Maciel, Juric, Al. Pop
Rezerve: Kovalov, Gomes Silva, Adăscăliței, Zhelev, I. Neagu, Tănasă, N. Roșu, Duric, Chira, M. Cojocaru, Andronache, S. Rus
Antrenor Dorinel Munteanu

Dinamo (4-3-3): Golubovic - Sivis, Patriche, Licsandru, Amzăr - Olsen, A. Mărginean, Cîrjan - Soro, Selmani, Milanov
Rezerve: Roșca, Al. Stoian, Opruț, Pașcalău, Caragea, Politic, Rotund, Costin
Absenți: Abdallah, Homawoo, Bordușanu, A. Florescu, Bani, Gnahore, Boateng, P. Neagu
Antrenor Zeljko Kopic

  • Gnahore și Bani sunt absenții de ultimă oră de la Dinamo, pe lângă mai vechii indisponibili Homawoo și Abdalah.

Stadion: Oțelul (Galați)
Arbitru: Viorel Flueran / Asistenți Adrian Popescu (ambii din Craiova), Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)
Arbitru VAR: George Găman (Craiova). Asistent VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

Clasamentul din Superliga

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (19)
mateodamiano7
mateodamiano7  •  20 Septembrie 2024, 23:08

Am fost aproape de pronosticul corect 1-2! Pacat de ultima ocazie irosita pe final. Hai Dinamo!

xtr72893Qs
xtr72893Qs  •  20 Septembrie 2024, 23:06

Dorinele dute si bea o braga ca echipa nu joaca nimic,este cea mai jenanta echipa din campionat, norocul te-a ajutat sa strangi ceva puncte.

talpaiadului
talpaiadului  •  20 Septembrie 2024, 23:05

Meci urat, de liga a doua, in care arbitrul a fost eroul principal, impingand pe Dinamo de la spate pentru obtinerea unui punct nemeritat. Ambele lovituri de la 11 metri refuzate Otelului au fost mai clare decat lovitura de la 11 acordata pentru Dinamo, ca sa nu mai vorbim de nenumaratele cartonase galbene trecute cu vederea jucatorilor dinamovisti.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează