Articol de GSP - Publicat marti, 14 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 februarie 2012 16:04
Whitney Houston, o voce pe care New York Times a descris-o, la un moment dat, drept “de neegalat”, s-a stins din viaţă la numai 48 de ani. În urma ei rămâne o carieră prodigioasă, milioane de discuri vândute, foarte multe hituri, dar şi, asemenea altor superstaruri, amintirile unor probleme care, într-un final, au doborât-o definitiv.
Whitney s-a născut într-un mediu perfect pentru muzică: fata cunoscutului cântăreţ de gospel Cissy Houston, vară cu Dionne şi Dee Dee Warwick, alte două cântăreţe cunoscute, iar faimoasa Aretha Franklin i-a fost naşă. A cântat încă de mică, în corul bisericii, apoi a făcut backing vocals pentru Chaka Khan pe melodia “I’m Every Woman”, un cântec pe care, mai târziu, în 1992, avea să-l reînregistreze sub nume personal şi pe care l-a transformat într-unul dintre cele mai mari hituri ale sale.
În 1983, Whitney a fost remarcată într-un club de noapte din New York în care cânta la momentul respectiv de către Clive Davis. Acesta urma să-i devină mentor şi apropiat pentru tot restul vieţii. În fapt, când a murit, Whitney era aşteptată chiar la o petrecere organizată de Clive Davis, un party premergător premiilor Grammy.
Albumul ei de debut, care i-a purtat numele, s-a lansat în februarie 1985 şi a atras numai recenzii pozitive, Rolling Stone, de exemplu, catalogând-o drept cea mai bună nouă voce din industrie. Tot vocea ei, pe cât de frumoasă, pe atât de impunătoare, în combinaţie cu succesul albumului şi cu frumuseţea artistei au transformat-o instant într-un star naţional.
Cântece precum How Will I Know, I Wanna Dance With Somebody, Saving All My Love For You sau The Greatest Love Of All i-au grăbit ascensiunea, dar Whitney a făcut pasul următor în anii ’90, când imaginea ei a atins, probabil, punctul maxim.
În fapt, două cântece au fost cele care i-au marcat explozia. Pe 27 ianuarie 1991, Whitney a cântat, la SuperBowl, imnul naţional al Statelor Unite ale Americii, în ceea ce a fost considerată a fi cea mai spectaculoasă performanţă din istoria cunoscutului eveniment. 79 de milioane de telespectatori a atras momentul imnului, iar maniera în care l-a cântat i-a atins la suflet pe americani. Versiunea lui Whitney pentru “The Star Spangled Banner” a fost lansată apoi ca single, ajungând în TOP 20 Billboard. Cântecul a fost relansat şi după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011, încasările fiind donate în scopuri caritabile.
Citeşte aici continuarea articolului.
Articol furnizat de WeRock.ro!Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro