GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Handbalista condamnată pentru lesbianism, apariție tulburătoare după 23 de ani: „Doi plutonieri m-au bătut și m-au violat la Târgșor. S-au purtat ca niște bestii!”

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 15:40 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 17:42

Pe 14 ianuarie 2013, Gazeta Sporturilor publica povestea Marianei Cetiner, născută Marica, o fostă jucătoare și antrenoare de handbal condamnată la finalul anilor 90 pentru lesbianism. Potrivit Amnesty International, Cetiner este ultimul cetățean român condamnat pe baza articolului 200 din Codul Penal, care interzicea relațiile sexuale între două persoane de același sex.

Articolul de lege a fost abrogat în 2001, la trei ani după grațierea fostei sportive, care a cerut și a obținut azil politic în Germania. De atunci, media din România a încercat fără succes să o contacteze. Săptămâna trecută, însă, Mariana Cetiner a trimis un email Gazetei Sporturilor în care anunța că vrea să-și spună povestea așa cum a fost. 

Invitată luni dimineață la GSP Live, Cetiner (63 de ani) a descris tulburată fapte îngrozitoare petrecute la casa de copii, la clubul sportiv unde a jucat handbal și în închisorile prin care a trecut. Unele dintre evenimente contrazic chiar declarațiile date de Cetiner acum 23 de ani, dar Gazeta publică întreaga poveste, cu amendamentele necesare. 

EXCLUSIV Handbalista condamnată pentru lesbianism, apariție tulburătoare după 23 de ani: „Doi plutonieri m-au bătut și m-au violat la Târgșor. S-au purtat ca niște bestii!”
Prima pagină a Gazetei din ianuarie 2013

- Bună dimineața, doamna Cetiner. De ce ați ales să vorbiți după atâta timp? 
- Am fost foarte supărată pe România pentru că s-au spus niște lucruri neadevărate. Eu am fost închisă pe 4 octombrie 1994 (n.r. - datele din dosar arată că Mariana Cetiner a fost arestată în august 1995).  

- 1994 sau 1995?
- (Ignoră întrebarea). Eram antrenoare în Olanda și am venit în vacanță. Voiam să deschid o sală de fitness la Alba Iulia și le-am găsit pe cele două ordinare (n.r. - Elena Mihăilescu și Adina Vana, femeile care au declarat la anchetă că locuiau în același apartament cu Cetiner). Adina Vana mi-a luat banii împreună cu Brumaru, fost fotbalist la Dinamo București. Ea era directoare la banca din Apuseni, am mers cu ea și am scos bani din bancă (se poticnește)…Nu am emoții, mi-e scârbă povestind. Mă doare sufletul. 35.000 de mărci i-am dat Adinei Vana. A doua zi l-au pus pe Brumaru să mă bage la pușcărie.  

La o discuție cu Elena Mihăilescu și Adina Vana, mi s-au plâns că au datorii la Bancorex. Așa că le-am împrumutat 20 de milioane de lei.
- Mariana Cetiner, într-un interviu pentru Amnesty International din 1998

-  În dosar se scria că locuiați în apartament cu cele două femei. 
-  Nu. Niciodată. Eram jucătoare și antrenoare de handbal la Utrecht, m-a băgat acolo fostul meu soț (n.r. - un cetățean turc pe nume Cetiner). Am venit în vacanță.  

1.064 de leiera cursul oficial BNR pentru o marcă germană în iunie 1994

 Mariana Cetiner: „Mi-au pus ceva în băutură, eram beată”

- Cum ați cunoscut-o pe Adina Vana? 
- (Repetă o dată din calendar) 4 octombrie 1994. Apoi, în 1995 m-am dus la poliție, am declarat că mi s-au luat banii, iar ei m-au închis. Fără niciun drept. Am cerut avocat, n-am avut. Știți ce înseamnă să stai închisă?! Eram ca într-un cavou. Am albit în ziua aia. Fără WC, fără nimic.  

-Ați scos banii pentru sala de fitness de la banca unde era directoare Adina Vana?
- Da, da. I-am dat banii și a zis că a doua zi facem toate actele. A doua zi n-am mai găsit-o. Am făcut plângere la poliție și de acolo m-au închis. Că, vezi, Doamne, m-am dat la ele! Homosexualitate, că le-am violat. Îmi vine să și plâng. Nu e adevărat! Nu m-am dat la nimeni. Dacă eram (n.r. - lesbiană), ar fi trebuit să am și o prietenă în Olanda. Acolo ai dreptul la orice. Dar nu e așa! Mi s-au luat banii.  

- Ce s-a întâmplat după aia?
- Am fost anchetată de un fost jucător de la Dinamo, Brumaru (n.r.- Florian Brumaru, fost fotbalist și antrenor), și de un maior. Am stat închisă 3 ani și 3 luni. Procurorii au fost niște nenorociți.  

- În dosar, Adina Vana a povestit despre o ceartă pe care ați fi avut-o la o cabană în munți, la Arieșeni.
- Da, da, a fost ceva acolo. M-a dus acolo. Nu știu ce dracu mi-au pus în băutură de eram beată, nu mai știam de mine. Acolo, am chemat și Poliția, dar nu a venit. Am ajuns de la Arieșeni la Alba Iulia ca vai de mine, m-am dus direct la Poliție. Acolo am declarat că m-au mințit și mi-au furat banii. 

E o nebună (Cetiner). Nu știu cum a ajuns să fie așa, Doamne, ferește! Mie îmi plac bărbații, am un soț! Nu mai știu nimic despre ea și nici nu mai vreau să aud. Atunci s-a enervat pe mine și m-a răstignit cu o singură mână, de perete, dă-o dracu' de nebună! La proces, a spus că am incitat-o sexual, pentru că am ieșit din baie cu prosopul pe mine. Păi, cum era să apar?” 
- Adina Vana, declarație pentru media din România 

- Spuneți că din cauza unor bani vi s-a înscenat un dosar pentru lesbianism. 
- Da. Vana e o mincinoasă, mi-a luat banii. Mama ei a dat-o afară din casă. Am și fost la ea în casă. Nu m-am atins de ea, nu mi-a plăcut de ea, n-am avut intenții lesbiene niciodată. Și dacă aș fi avut, nu mă dădeam la ea că nu merita. 

Mariana Cetiner: „Procurorul a zis: dă-o dracu de curvă, e lesbiană!” 

- Cum a fost perioada petrecută în arest?
- Am fost arestată în 4 octombrie 1994 de Brumaru și de un maior (n.r. - maiorul Florinc a decedat în 2003 într-un accident de circulație). M-au bătut atunci. Motivul era că m-am dat la Adina Vana, mincinoasa, și am violat-o!

-  În mod normal nu puteați fi ținută în arest fără un motiv solid…
-  M-au ținut trei zile la arest fără avocat până m-au băgat la pușcărie. M-au dus la procuror a doua zi, ăla a zis: „Dă-o dracu de curvă, de lesbiană!”. Niște nenorociți procurorii. Apoi, m-au dus la Aiud. 

- Din datele publicate de Amnesty International ați fost condamnată în iulie 1996, la aproape doi ani după momentul pe care îl povestiți.
-  Nu. M-au scos afară după un an și câteva luni și când să plec înapoi în Olanda m-au luat și m-au arestat iarăși. În a doua perioadă de detenție am stat 3 ani și șase luni până m-au scos Monica Macovei și Renate Weber. 

În timpul discuției îi cere unei prietene să îi aducă o hârtie „falsificată”. E o dovadă redactată de anchetatori în mai 1997, potrivit căreia Marianei Cetiner i-au fost restituiți 20 de milioane de lei. „Nu e adevărat! Au modificat. Erau 35.000 de mărci germane”. (n.r. - în 1998, după ieșirea din închisoare, Cetiner afirmase pentru Amnesty International că le-a împrumutat pe Mihăilescu și Vană cu 20 de milioane de lei) 

EXCLUSIV Handbalista condamnată pentru lesbianism, apariție tulburătoare după 23 de ani: „Doi plutonieri m-au bătut și m-au violat la Târgșor. S-au purtat ca niște bestii!”
Mariana Cetiner, în interviul pentru Amnesty International, în 1998

- Povestiți-ne experiența din închisoare.  
- După arestul de la Alba Iulia, m-au dus la Jilava, unde au constatat că nu sunt normală psihic pentru că am avut o relație lesbiană. M-au ținut o săptămână la Jilava. Era un juriu de psihologi ordinari. M-au întrebat dacă am făcut sex cu Adina Vana. I-am zis: „Doamnă, și dacă aș fi făcut nu e treaba ta!”. Și dacă aș face-o cu un pom, cu un cal, e treaba mea. Mi-au zis: „Ieșiți afară, sunteți condamnată!”. Psihologi… Ar trebui să se lase. 

- După condamnare ce s-a întâmplat? 
- M-au trimis la Aiud, apoi la Târgșor unde a fost cel mai crunt. Nu doresc nimănui. M-au bătut, m-au ținut numai în cătușe, numai la izolare. Nu puteam să vorbesc cu nimeni. Era o procuroare, o directoare, o sadică. M-au bătut și m-au violat doi plutonieri. M-au distrus. Le doresc să-i bată Dumnezeu! Nu mi se dădea mâncare. Nu aveam drept la doctor, la nimic. Teroare a fost (începe să plângă). Mi s-au luat drepturile. N-am avut mama, tată, am fost la casa de copii. Și acolo am fost bătută și violată, am născut… vai de mine! A murit copilul ăla! 

Am ieșit la pensie în Germania pentru că n-am mai putut să predau ore la facultatea de educație fizică. Din cauza traumelor pe care nu le pot uita.
- Mariana Cetiner

 Mariana Cetiner, afirmație ciudată: „Ciprian Marica e fratele meu”

- La casa de copii s-a întâmplat asta? 
- Da. Sunt bătuți copiii la casa de copii, săracii. Nimeni nu ia atitudine. Am fost la o casă de copii în București.  

- Cum ați ajuns la casa de copii? 
- Mama era o vagaboandă și o curvă. Am mulți frați. Dacă vă spun că Ciprian Marica, fotbalistul, e fratele meu. E un mincinos!  

- Cum?!
- L-a înfiat o mătușă. L-am cunoscut. Nu recunoaște că e fratele meu. Îi e rușine de mine.  

- Totuși, o diferență mare de vârstă între dumneavoastră și Ciprian Marica… Aproape 30 de ani. 
- Da, era mic când l-am cunoscut eu. E copilul mamei mele, înfiat. Probabil e făcut cu alt tată. Ce mamă am avut… nu doresc nimănui.  

- Cum ați fost lăsată la orfelinat? 
- Din ce am înțeles, am fost născută de mama într-o închisoare și autoritățile m-au plasat într-un orfelinat. Am stat acolo până am terminat 12 clase și am mers la facultate.

- Ați spus că ați fost violată la orfelinat. De cine? 
- Am fost violată de antrenor, de Niță Gogu. 

- Există un antrenor, Grigore Niță, care a spus că a avut o jucătoare pe nume Mariana Marica, numele dumneavoastră de fată.
-  Da, el. Ne-au dat de la orfelinat la cluburi. Am mers la CSȘ 2, la Rapid. Ne duceau obligatoriu să jucăm, iar ei (n.r. - conducerea casei de copii) își luau banii. Dacă nu dădeai gol, luai bătaie pe bancă. Nu se filma atunci. Am mâncat bătaie de la nenorocitul ăsta, ne dădea cu un par. Zicea: „Dacă nu dai 10 goluri din 10, dracu' te ia!”. 

1969este anul în care Grigore Niță este repartizat ca profesor de handbal la Clubul Sportiv Școlar 2. În 1969, Mariana Cetiner avea 12 ani

- La antrenamente? 
- Da, da. Noi am dus-o foarte greu, copiii de la casa de copii.  

Mariana Cetiner susține că a rămas însărcinată la 13 ani, după un viol 

- Când au început abuzurile sexuale ale antrenorului? Erau și alte colege abuzate? 
- Bineînțeles. Au început pe la 12 ani. Se întâmpla în toate cantonamentele. Te chema la el în cameră și, voiai, nu voiai, trebuia să te f*** cu el. Îți zicea să te dezbraci și dacă nu voiai își spunea: „Mâine nu joci! Te duci la casa de copii, te ia dracul!”. 

Da, am avut o fată cu numele Mariana Marica la Rapid, prin anii ’82 sau ’83. Nu era o valoare, ea singură a venit să-și ofere serviciile. Ce pot să vă spun este că, dacă îmi aduc bine aminte, fata a avut ceva probleme cu Miliția înainte de 1989, dar nu pentru lesbianism.
- antrenorul Grigore Niță, declarație din 2013

- Nu puteați vorbi cu directorul școlii? 
- Nu. Nu aveai mama, nu aveai tată. Cine să-ți ia apărarea?! Nimeni! Tot cu antrenorul țineau.  

- Cât a durat asta?
- S-a întâmplat până am rămas gravidă și a trebuit să avortez. La cinci luni, era să mor. Aveam 13 ani. A fost greu, domnule!  

- Nimeni nu s-a sesizat că o fată de 13 ani a rămas însărcinată? 
- Ba da, s-au sesizat, dar s-a mușamalizat totul. Când n-ai mamă, n-ai tată, dracul e al tău. Le-am povestit situația mea studenților mei din Germania. Au plâns. Le-am zis să nu-și bată nevasta sau copiii. E un păcat mare. Să bați, să nu te uiți la el, să-l abuzezi.  

Antrenorul Grigore Niță, drept la replică după acuzațiile de viol: „Este într-o gravă confuzie”
DREPT LA REPLICĂ
Antrenorul Grigore Niță, drept la replică după acuzațiile de viol: „Este într-o gravă confuzie”

- Ați încercat să vă găsiți mama? 
- Am cunoscut-o la 19 ani, la poliție. Atunci l-am cunoscut pe Ciprian (n.r. - Mariana Cetiner avea 19 ani în 1976. Ciprian Marica s-a născut în 1985). Am mers acasă la ea, avea o casă pe lângă Gara de Nord. Am și mâncat bătaie de la ea, nenorocita! Trebuia să stau cu șapte frați, să am grijă de ei. Eu venisem de la casa de copii pentru două-trei zile. Eram la facultate. Până mi s-a repartizat casă de la stat, am dormit la ea.  

EXCLUSIV Handbalista condamnată pentru lesbianism, apariție tulburătoare după 23 de ani: „Doi plutonieri m-au bătut și m-au violat la Târgșor. S-au purtat ca niște bestii!”
În vârstă de 63 de ani, Mariana Cetiner a jucat handbal în tinerețe la CSȘ2, Rapid, Sibiu și Târgoviște

- Ați avut probleme cu legea înainte de 1989? 
- Nu. N-am avut nicio problemă. Grigore Niță a zis așa, dar e un mincinos. Un spurcat de antrenor.  

Mariana Cetiner: „Am fost doi ani în recuperare psihică”

- Unde v-a găsit Revoluția? Aveați 32 de ani. 
- Eram antrenoare la Alba Iulia. Procurorii avuseseră copiii la înot, la mine. Apoi, am mers pe Litoral unde predam lecții de înot. Acolo l-am cunoscut pe fostul meu bărbat, Cetiner, cu care m-am măritat în 1991. Am mers la Istanbul, am predat un pic de sport la Galatasaray. De acolo, Cetiner m-a dus la Utrecht, la un prieten de-ai lui. Cât am stat în pușcărie, fostul meu soț mi-a furat banii. A avut cheile de la apartamentul din Utrecht și mi-a furat banii, tot, tot. M-a divorțat în România fără să fiu prezentă. 

- Ați spus că ați fost ajutată de Monica Macovei. 
- Da, ea, Renate Weber și Florin (n.r. - Florin Buhuceanu) de la fundația Accept. Ei și Amnesty International. L-au făcut pe Constantinescu să mă scoată afară (n.r. - Emil Constantinescu a grațiat-o pe Cetiner în 1998). Mi-au dat bani să vin la București, m-au ținut la hotelul Sport. Nu știu cum să fac să le dau banii înapoi. Au fost extraordinari.  

- Ați plecat în Germania și ați cerut azil politic? 
- Da. Autoritățile germane mi-au trimis bani, bilet de avion și am plecat la Berlin. Am avut trei avocați plătiți de Amnesty International, am dat foarte multe interviuri. Mi s-a spus că nu am ce căuta în România. În decembrie 1998, aveam deja actele de azil.  

- Cum a curs viața dumneavoastră în Germania? 
- Am fost doi ani în recuperare la psiholog. Mi-au dat serviciu, să mă duc să antrenez. M-au trimis și la facultate. Nu m-au lăsat, m-au scos din starea de îndobitocire și din starea de post-traumatism. Am făcut școală pe banii lor, mi-au dat casă, mi-au dat să antrenez și să merg și la facultate. Mi-am revenit un pic după vreo patru ani de zile, dar nu te poți recupera complet după așa o traumă.

- Ce simțeați în acești patru ani? Care erau sechelele? 
- Mi se întorceau lucruri în cap. Nici acum n-am uitat. Și acum când vorbesc… Îmi e foarte greu. Acea bestialitate, acea atitudine inumană. Să te bată fără niciun drept. Pușcăria Târgșor m-a distrus. 

Mariana Cetiner: „Vreau să dau statul român în judecată”

- Cunoașteți numele gardienilor care v-au bătut? 
- Nu-i mai știu. Nu le știam numele. Era un maior, o femeie, aia a fost singura care a ținut cu mine. Când ea era în tură, nu se atingea nimeni de mine. Când pleca, eram scoasă afară și mă băteau nenorociții ăștia. Am trăit eu la casa de copii, dar ce am auzit în pușcărie a fost dezastru. Să-ți faci chifetele din copii, să omori, să-ți tai soțul… 

Eu am avut o forță mare, eram sportivă și aveam mușchi. Am pățit în Germania o chestie. Am fost la un bar de homosexuali și m-au dat afară pentru că nu știam limba. Au venit 10 polițiști, dar nu m-au putut pune jos. Ăia au fost dați afară, m-am judecat cu ei .
- Mariana Cetiner 

- Ce aveți de gând să faceți acum? Vă gândiți să vă îndreptați în instanță împotriva statului român? 
- Da. Am o avocată în România, vreau să-i dau în judecată pe nemernicii ăia. Statul român și pe procuroarea sadică de la Târgșor, pe acei doi plutonieri. Am bani, nu mă interesează banii. Dacă aș câștiga bani, i-aș da la o casă de copii, la cei mai săraci. 

- Cei doi ofițeri de poliție care v-au anchetat la Alba Iulia au murit. Florinc în 2003, într-un accident de mașină, Brumaru acum o lună. Era antrenor la copii și juniori. 
- (Zâmbește satisfăcută) Nici nu vreau să le spun să aibă țărâna ușoară. 

-  În dosar era o mărturie a cuiva cu identitatea protejată care povestea cum că i-ați recunoscut la o petrecere că sunteți lesbiană. 
- Vreau să-l văd și eu pe martorul ăsta. Eu n-am fost la Adina Vana în casă. Ea n-a avut casă în Alba Iulia.  

- Spuneați că ați fost acasă la ea. 
- La mama ei, în Apuseni, acolo. Da. Eu nu am dat nimănui biletele de dragoste. Nu am scris cuiva în viața mea. Eu am zis în față: „Bă, femeie, dacă îmi place de tine, bine, dacă nu, nu”. Dar n-am avut orientarea asta homosexuală. Și dacă aș fi avut-o, era treaba mea. Ăsta e un secret al omului. Martorul ăla e un mincinos.  

- Ați venit în România după eliberarea din închisoare? 
- Am venit să văd ce e cu casa mea din Alba Iulia. Nici nu mai există. A fost furată.  

- Credeți că acest caz al dumneavoastră a fost folosit de organizațiile internaționale pentru drepturile omului pentru a încerca să schimbe mentalități în România?
- Super. Au fost extraordinari, jos pălăria. Dacă ai predilecție pentru băieți sau pentru fete, nimeni nu are voie să se bage în viața ta. Corpul tău simte, el trebuie să fie responsabil. 

Mariana Cetiner: „Femeile bătute se scârbesc de bărbați”

- Cum vedeți discuțiile din sportul mondial despre homosexualitate. În țările nordice, e o chestiune asumată, în altă parte e un tabu.  
- Sunt niște tâmpiți care gândesc că te bate Dumnezeu. Dumnezeu nu bate pe nimeni, îi bate doar pe cei care sunt criminali. Care fură, care omoară. Asta cu sexul e lăsată de Dumnezeu. Să nu-mi spună mie preotul nu știu ce. Și ei sunt homosexuali. Alina Dobre (n.r. - Alina Dobrin, fosta handbalistă acuzată de soț că se iubea cu o colegă)… De ce s-o condamni? Sunt mai multe lesbiene în handbal, dar de ce să le spun eu numele?! E treaba lor. Nu vor să mai aibe contact sexual cu penisul. Le e scârbă de bătăi și de frustrare.  

EXCLUSIV Handbalista condamnată pentru lesbianism, apariție tulburătoare după 23 de ani: „Doi plutonieri m-au bătut și m-au violat la Târgșor. S-au purtat ca niște bestii!”
Mariana Cetiner, pe Calea Victoriei, în 1998

- Vă referiți la Alina Dobrin… 
- Da. Soțul ei e un nemernic. A bătut-o, săraca, venea la meciuri cu ochii umflați.

- De unde știți asta? 
- Ea e mică față de mine. Am văzut-o într-un ziar, bătută. Mi-a zis o prietenă de-a mea, Diana Dobre, care o cunoaște foarte bine, că mânca bătaie. Multe, multe au fost bătute. Cum să-ți mai trebuiască să te culci cu un bărbat?!  

- Credeți că-i puteți ierta pe cei care v-au bătut?
- Nu! Nu! Ăia sunt bestii. Le plăcea să te lege de calorifer, să te bată și să te violeze. Eu am văzut femei bătute în pușcărie. Au murit din cauza bătăilor. Aș vrea să-i întreb cum și-au bătut joc de oamenii ăia care au murit și unde i-au îngropat. Au fost mai rău ca naziștii. Asta nu e reeducare.

-  V-ați gândit vreodată dacă există vreun sens în tot ce vi s-a întâmplat în viață? 
- Probabil, destinul. Am fost puternică. Și nu mă voi lăsa până la moarte. Le spun românilor să fie români, să nu fie vagabonți, să nu fure, să nu omoare. Nu-ți divulga prietenii. Cel mai rău e să ai un prieten și să-l f*** prin spate, scuzați expresia.  

Am pensie de 3.000 de euro, la care se adaugă alți bani pentru boală. La un moment dat, nu am mai putut lucra cu studenții din cauza traumelor. M-au cerut să antrenez și în Olanda, și în Australia. Dar vreau să am grijă de sănătatea mea.
- Mariana Cetiner

Emisiunea integrală cu Mariana Cetiner invitată la GSP Live

Povestea Marianei Cetiner, prezentată în paginile Gazetei Sporturilor din 2013

Mariana Cetiner PDF Gsp by Gazeta Sporturilor

Citește și:

Antrenorul Grigore Niță, drept la replică după acuzațiile de viol: „Cetiner este într-o gravă confuzie”

Curtea de Apel, decizie definitivă în cazul morții lui Patrick Ekeng! Ce despăgubiri primește familia fostului jucător de la Dinamo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Stranieri
Nicolae Stanciu nu s-a prezentat la reunirea lotului » Ce urmează pentru căpitanul României
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția
Campionate
Riscuri zero » Artificiul financiar ingenios prin care Dan Șucu a intrat în afacerea Genoa: cum s-a făcut, de fapt, tranzacția

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (2)
gelu2000
gelu2000  •  22 Februarie 2021, 23:25

Poate mai exagereaza si ea dar spune si mult adevar...la sport e jale in Romania...mai ales la fete e dezastru...handal, gimnastica, fotbal, baschet, atletica...daca nu dai de *** nu joci...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  22 Februarie 2021, 15:52

Sportul romanesc e grav bolnav , e la diapazon cu imaginea de ansamblu a intregii societati : putred pina in maduva oaselor .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează