Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 decembrie 2024 09:52 / Actualizat joi, 12 decembrie 2024 14:45
Într-un interviu acordat BBC, CEO-ul PlayStation, Hermen Hulst, a declarat că „atingerea umană va fi crucială” pentru dezvoltarea jocurilor.
Hermen Hulst a vorbit cu BBC despre importanța echilibrului corect între intervenția umană și inteligența artificială în procesul de dezvoltare a jocurilor.
În cadrul unui interviu acordat BBC cu ocazia aniversării a 30 de ani de la lansarea PlayStation, unul dintre CEO-i săi, Hermen Hulst, a discutat despre relația dintre AI și dezvoltatorii umani în crearea jocurilor.
În deschiderea interviului pe acest subiect, Hulst a subliniat că inteligența artificială ar putea însemna o revoluție în dezvoltarea jocurilor, dar este la fel de important să se păstreze „atingerea umană”.
Importanța autenticității
Hulst și colegul său co-CEO, Hideaki Nishino, au discutat despre trecutul, prezentul și viitorul PlayStation și al brandului său. Având în vedere că Nishino se concentrează pe dezvoltarea hardware-ului, iar Hulst supervizează aspectele legate de software, acesta din urmă a răspuns la întrebarea despre influența AI asupra dezvoltării jocurilor.
Acesta a explicat:
„Suspectez că va exista o cerere duală în gaming: una pentru experiențe inovatoare generate de AI și alta pentru conținut realizat manual, gândit cu grijă.
Găsirea echilibrului potrivit între valorificarea AI și păstrarea atingerii umane va fi crucială.”
Atingerea umană nu poate fi recreată
Utilizarea AI a fost un subiect sensibil de ceva vreme, deoarece unele companii experimentează aceste noi modalități de a crea jocuri, deși acest lucru vine adesea cu costul pierderii locurilor de muncă al angajaților.
Deși inteligența artificială poate accelera procesul, mai ales în cazul sarcinilor repetitive, aceasta pune în pericol multe locuri de muncă, generând teamă în anumite părți ale industriei.
Chiar dacă poate fi un instrument pentru a îmbunătăți unele aspecte ale dezvoltării jocurilor, AI nu are imprevizibilitatea și creativitatea implicării umane.