FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  METALUL BUZĂU

„Pur și simplu n-ai ce să-ți mai dorești!” » Antrenorul care a eliminat-o din Cupă pe U Cluj dezvăluie gestul făcut de Sabău la final + Explicațiile „Moțului”: „Nu-i o scuză”

Valentin Stan / Captură Facebook@ Metalul Buzău
Valentin Stan / Captură Facebook@ Metalul Buzău

Articol de - Publicat joi, 29 august 2024 20:56 / Actualizat vineri, 30 august 2024 14:42

Divizionara secundă Metalul Buzău a furnizat cea mai mare surpriză din play-off-ul Cupei României Betano, reușind s-o elimine pe U Cluj, liderul din Superligă. Buzoienii s-au impus cu 1-0 în fața finalistei din 2023, care a abordat meciul din Crâng cu multe rezerve.

Eliminare de răsunet în Cupa României Betano! Universitatea Cluj, formația care impresionase la toate capitolele în debutul de sezon, s-a „împotmolit” pe stadionul „Metalul”, contra unei formații abia promovate în Liga 2! Magnitudinea surprizei? Buzoienii sunt cotați la 525.000 de euro pe Transfermarkt, mai puțin decât valorează Gabriel Simion, de exemplu, mijlocașul „șepcilor roșii”.

„Sabău mi-a spus: «Bravo, domn profesor, ați fost mai buni și ați meritat victoria!»”

Valentin Stan, 44 de ani, antrenorul Metalului, fost jucător la Gloria Buzău, Dunărea Galați, FC Argeș, Zimbru Chișinău și Cimentul Fieni, a vorbit la finalul meciului despre calificarea istorică a Metalului și despre dialogul purtat cu Neluțu Sabău după fluierul final.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc băieților, au arătat spirit de sacrificiu chiar și în momentele în care resursele de energie erau epuizate sau aproape de epuizare. Undeva, înăuntrul lor, au mai găsit un dram de energie pentru a ține de scor și a câștiga acest meci.

Aceste moment de glorie al Metalului trebuie sărbătorit așa cum se cuvine. Și trebuie să încercăm să aducem puncte și în campionat, acolo doare cel mai tare”, a spus Stan, acesta mărturisind cum a trăit minutele agonizante în care U Cluj forța egalarea:

„Trăiești intens minutele de final, când vezi, că, din păcate, ești neputincios, iar echipa ta nu arată așa cum ai vrea (...) Dar am încercat să conservăm rezultatul. Am jucat cu o echipă de Liga 1, iar orgoliul lor a fost zgândărit puternic în momentul în care au văzut că îi bate o echipă nou-promovată în Liga 2.

Dacă am arăta așa tot timpul și am elimina greșelile personale și alte lucruri pe care noi le analizăm în vestiar, ar trebui să vină punctele în campionat. Rămâne de văzut dacă vom reuși asta”, a declarat tehnicianul, în interviul publicat pe pagina oficială de Facebook a Metalului.

Faptul că ai învins o echipă precum U Cluj îți dă o stare de bine, de mândrie, unde mai pui că antrenorul lor este un fost mare fotbalist, care la final a venit și mi-a strâns mâna cu atâta fair-play, așa cum îl știm cu toții. Mi-a spus. «Bravo, domn profesor, ați fost mai buni și ați meritat victoria!». E o zi împlinită, pur și simplu nu ai ce să-ți mai dorești!

- Valentin Stan, antrenor Metalul Buzău

Ioan Ovidiu Sabău, după eliminare: „Sper să fie afectați, să-i doară!”

Tehnicianul Universității Cluj n-a digerat prea bine eliminarea, iar la final și-a certat propriii fotbaliști, chiar dacă recunoaște că terenul sintetic de la Buzău i-a incomodat pe elevii săi:

„O calificare ratată, noi ne-am dorit... Am format un lot numeric și valoric. Am avut mare încredere că ne putem califica, dar nu am reușit. S-a văzut foarte clar că adversarul ne-a fost net superior la dueluri.

Vorbim de un teren sintetic, dar și asta înseamnă să ai valoare, să te adaptezi. Sunt jucători foarte importanți. Să vă uitați la ce nume au, unde au jucat. Nu puteam să folosesc jucătorii care au jucat luni. Acei jucători au foarte multe minute, șapte meciuri”.

„Pur și simplu n-ai ce să-ți mai dorești!” » Antrenorul care a eliminat-o din Cupă pe U Cluj dezvăluie gestul făcut de Sabău la final + Explicațiile „Moțului”: „Nu-i o scuză”
Ioan Ovidiu Sabău

„A fost greu pe sintetic, dar nu vreau să fie o scuză”

„Am jucat pe sintetic și e foarte greu. Nu vreau să fie o scuză. Am avut două zile în care ne-am pregătit pe sintetic. Trebuia să ne luptăm cu ei, să ne adaptăm la condiții.

Felicit adversarul! Am avut în prima repriză una sau două ocazii, dar nu am reușit să înscriem. Și ei avut trei ocazii clare, dar în repriza a doua am fost destul de apatici. Pe atac, toți fundașii lor și-au câștigat majoritatea duelurilor.

Nu putem să mai schimbăm nimic. Asta e realitatea. Sper ca ei să fie foarte afectați, să îi doară, să se gândească mai mult la ce avem de făcut. Ne așteaptă un campionat lung, dar și Cupa României era un obiectiv important.

Voiam să jucăm finala. Asta e realitatea. Ne-am dorit foarte mult, dar am fost surprinși de atitudinea adversarului”, a punctat Sabău, conform Digi Sport.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (3)
Eu_sa_fiu_sanatos.
Eu_sa_fiu_sanatos.  •  30 August 2024, 09:45

Sabau, un neadaptat :P

misu50
misu50  •  30 August 2024, 08:53

Fotbalistic vorbind a fost o zi neagra pentru Cluj, dar e distanta f. mare intre Sabau si Petrescu...

danglumetu
danglumetu  •  30 August 2024, 08:52

trombon! e clar ca ''u'' nu este interesata de cupa pt ca inseamna multe meciuri in plus care se pot termina fara niciun cistig!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează