FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ Juveții la bani mărunți » 5 concluzii înainte de primul meci al Craiovei din noul sezon: dezamăgiri, aspiranți + cine e norocosul

Oltenii încep noul sezon într-o formulă asemănătoare celei din campionatul precedent / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova
Oltenii încep noul sezon într-o formulă asemănătoare celei din campionatul precedent / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat joi, 14 iulie 2022 18:29 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 19:29

CS Universitatea Craiova începe sezonul cam cu aceiași titulari din 2021/2022. Niciunul dintre rezerviști n-a impresionat în amicalele verii pentru a „perturba” decisiv ierarhiile. Noutatea e Lazar, în poartă, însă doar pentru că pleacă Pigliacelli.

În Austria, vreme de 3 săptămâni, oltenii s-au pregătit pentru stagiunea pe care o deschid, vineri, contra lui Sepsi, pe „Oblemenco”. Trei săptămâni cu 5 amicale, în care jucătorii au avut posibilitatea de a-i arăta noului antrenor, Laszlo Balint, ce pot

Gazeta a tras linie, iar concluzia este că, deocamdată, față de sezonul trecut, nu sunt modificări spectaculoase în lotul juveților. 

1. Senatori de drept

Paul Papp, căpitanul Nicușor Bancu, Vladimir Screciu, Alex Mateiu și Andrei Ivan vor fi titulari indiscutabili și-n 2022/2023. În pericol ar putea fi Papp, din momentul în care nou-sositul Raul Silva va ajunge la un nivel optim din punctul de vedere al pregătirii fizice. 

2. Aspiranți

Bogdan Vătăjelu și Jovan Markovici au fost premianții stagiunii trecute, la fel ca și Screciu. Numai că ei au o situație specială. Fundaș stânga de meserie, „Vătă” îl are în fața sa pe Bancu, motiv pentru care a jucat mai mult, și cu succes, pe flancul drept.

E peste Vlădoiu și Căpățână, însă mai nou a apărut Martici, titular pe acel post între 2017 și 2020, la primul său mandat în tricoul Universității. Croato-elvețianul poate deveni o amenințare când va avea și nivelul de pregătire fizică adecvat.

Markovici, 13 goluri, 2 assist-uri în competițiile din 2021/2022, continuă duelul cu Elvir Koljici pentru postul de „vârf”. În calcul pentru primul unsprezece mai intră, ca și în stagiunea anterioară, Valerică Găman, Alex Crețu, Gustavo, Ștefan Baiaram și Ante Roguljic.

3. Rezerviști

Căpățână a făcut un ușor pas înainte în cantonamentul de la Neustift im Stubaital, însă nu unul îndeajuns de apăsat pentru a fi o soluție viabilă pe flancul drept. Cel mult, a părăsit grupul "dezamăgirilor".

4. Dezamăgiri

Pe bancă se vor regăsi, din nou, Ștefan Vlădoiu, George Câmpanu, Dan Nistor și Ionuț Vână. Niciunul n-a reușit să-și ridice nivelul în Austria.

5. Norocosul

Prin plecarea lui Mirko Pigliacelli la Palermo, David Lazar va deveni numărul 1 și între buturi, nu doar pe tricou

Altfel, fostul portar al Astrei ar fi lustruit banca și-n 2022/2023. El are acum șansa de a demonstra, de-a lungul unui întreg sezon, că a meritat ci 200.000 de euro investiți de Mihai Rotaru în transferul său, vara trecută.

9-6a fost golaverajul juveților cu Bielefeld (4-1), cu Qarabag (1-1), cu Heidenheim (1-0), cu Al Duhail (1-1) și WSG Tirol (2-3)

Cum ar putea arăta Craiova cu Sepsi: 

• 4-2-3-1: Lazar - Căpățână (Vlădoiu), Papp, Screciu, Vătăjelu - Mateiu, Al. Crețu - Gustavo, Baiaram, A. Ivan - Markovici (Koljici)

Cum ar putea arăta Craiova în viitor:

• 4-2-3-1: Lazar - Vătăjelu (MARTICI), R. SILVA, Screciu, Bancu - Mateiu, Al. Crețu - Gustavo, Baiaram, A. Ivan - Markovici (Koljici)

Citește și alte știri de actualitate:

COMUNICAT Situație inedită în Liga 1 » Clubul își prezintă scuze fiindcă s-a „rătăcit” noul echipament: „Din cauza situației globale”

Românul campion cu Pyunik Erevan râde de CFR Cluj: „Rușinos, n-ai voie! Știți ce era la ei când m-am dus eu acolo?”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
Diverse
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
„Să îl dea afară” » Scoțienii au „tunat”, după meciul în care Ianis Hagi a intrat la pauză
Stranieri
„Să îl dea afară” » Scoțienii au „tunat”, după meciul în care Ianis Hagi a intrat la pauză
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?
Stiri extrasport
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?

Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee

Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!

Comentarii (11)
ren999
ren999  •  15 Iulie 2022, 10:23
Postat de fcklu2 pe 14 Iulie 2022, 21:32

nu uita: daca ceseu cistiga miine, e sarbatoare. Daca nu cistiga, e caterinca. Ceva entertainment tot iese :). Sansele de sarbatoare is cam de 5%, asa ca mai bine te pregatesti de caterinca, alaturi de suporterii "de rezultat", ca mine. Nu de alta, da' parca te vad ca incepi cu "huo" si "demisia" chiar din prima etapa! Mai bine incepe relaxat. Char daca sansele de retrogradare is mai mari decit alea de playoff anu' asta. Ti-ai luat abonament? nasol. Dupa ce o sa-l vezi prima data pe Silva si cind or disparea pe ceva bani rapizi Baiaram, Ivan si Markovici, o sa intelegi ca un meci al lui ceseu e ca un film de ala la care si rizi si plingi: plingi dupa bani si rizi de aia care intra pe stadion dupa tine.

Ti-ai facut rebranding, georgica?

kuba
kuba  •  15 Iulie 2022, 08:17

Forta Sepsi OSK ! Forta Beegodi!

fcklu2
fcklu2  •  14 Iulie 2022, 23:23
Postat de ionescugeorge77 pe 14 Iulie 2022, 21:57

...domnule *** esti simpatic...tin cu U Cv de mic din anii 70 in 72-73 chiar ma certam cu baietii mai mari pe strada ca noi luam campionatul nu dinamo ...asa sunt eu optimist ...cred ca maine avem 75 la suta sanse sa castigam ...si ma duc la stadion desi o sa vin pe jos acasa daca nu prind un taxi ...important sa incepem bine si sa fim peste 10 000 de suporteri la debut ...nu mi am huiduit niciodata echipa si nici n am strigat vreodata demisia chiar daca langa mine toata lumea striga ...imi place sa vad meciul de la tribuna 2 a ...numai bine ...

Hihi, sper ca vii si miine pe aici, dupa meci!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează