Articol de Andrei Crăiţoiu, Marian Brăilescu - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 18:15
UPDATE 14:40 // Trenul a plecat către Făurei, urmînd a ajunge în Buzău pe ruta Tecuci – Mărăşeşti. Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a confirmat informaţia la GSP TV: "Trenul este tractat de două locomotive electrice şi are un plug în faţă". Sergiu Costin a glumit la acelaşi post de televiziune: "Ne mişcăm cu 3 km/h, pentru noi e cea mai mare victorie"
UPDATE 14:00 // Sîrghi a povestit la GSP TV că trenul nu mai are căldură. "A cedat sistemul de încălzire de vreo jumătate de oră şi pasagerii se înghesuie în singurele vagoane care mai au căldură. Oamenii au început să iasă din tren şi să mănînce zăpadă, că nu mai au cu ce să se hidrateze! Prima localitate e la vreo 4 km. Cîţiva băieţi mai curajosi au vrut să se ducă acolo, dar au fost opriţi pentru că este un viscol cumplit afară. Au încercat să vină nişte utilaje, dar s-au stricat pe drum, că am înţeles că erau din 1960"
UPDATE // Intrat în direct prin telefon la Radio GSP, Rîpă zice că face faţă, cel puţin deocamdată, situaţiei, dar nu vede cum se va rezolva situaţia. "Un plug a venit din faţă, unul a venit din spate, dar amîndouă s-au înţepenit pînă să ajungă la noi. Umblă zvonul prin tren că sînt troiene şi de 4 metri înălţime. Unul dintre vagoane a rămas fără căldură şi lumea s-a înghesuit în celelalte", a povestit Rîpă.
"Parcă sîntem în filmele americane. Conductorul ne-a spus că trebuie să fim calmi pentru că mai avem de aşteptat. Nici măcar elicopterul nu are cum să ajungă la noi. Din estimări, am mai sta pe aici vreo 4-5 ore, apoi am mai merge încă pe atît pînă la Bucureşti. În cea mai optimistă situaţie", a spus şi Silviu Ilie la Radio GSP, bucuros că a putut vorbi la telefon pentru că sînt minute bune în care nu există semnal la telefon.
UPDATE 14:40 // Trenul a plecat către Făurei, urmînd a ajunge în Buzău pe ruta Tecuci – Mărăşeşti. Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a confirmat informaţia la GSP TV: "Trenul este tractat de două locomotive electrice şi are un plug în faţă". Sergiu Costin a glumit la acelaşi post de televiziune: "Ne mişcăm cu 3 km/h, pentru noi e cea mai mare victorie"
UPDATE 14:00 // Sîrghi a povestit la GSP TV că trenul nu mai are căldură. "A cedat sistemul de încălzire de vreo jumătate de oră şi pasagerii se înghesuie în singurele vagoane care mai au căldură. Oamenii au început să iasă din tren şi să mănînce zăpadă, că nu mai au cu ce să se hidrateze! Prima localitate e la vreo 4 km. Cîţiva băieţi mai curajosi au vrut să se ducă acolo, dar au fost opriţi pentru că este un viscol cumplit afară. Au încercat să vină nişte utilaje, dar s-au stricat pe drum, că am înţeles că erau din 1960"
UPDATE // Intrat în direct prin telefon la Radio GSP, Rîpă zice că face faţă, cel puţin deocamdată, situaţiei, dar nu vede cum se va rezolva situaţia. "Un plug a venit din faţă, unul a venit din spate, dar amîndouă s-au înţepenit pînă să ajungă la noi. Umblă zvonul prin tren că sînt troiene şi de 4 metri înălţime. Unul dintre vagoane a rămas fără căldură şi lumea s-a înghesuit în celelalte", a povestit Rîpă.
"Parcă sîntem în filmele americane. Conductorul ne-a spus că trebuie să fim calmi pentru că mai avem de aşteptat. Nici măcar elicopterul nu are cum să ajungă la noi. Din estimări, am mai sta pe aici vreo 4-5 ore, apoi am mai merge încă pe atît pînă la Bucureşti. În cea mai optimistă situaţie", a spus şi Silviu Ilie la Radio GSP, bucuros că a putut vorbi la telefon pentru că sînt minute bune în care nu există semnal la telefon.
UPDATE 12:30 // Autorităţile din Buzău au încercat să găsească o soluţie pentru a veni în sprijinul pasagerilor aflaţi în trenul în care sînt blocaţi jucătorii Oţelului şi încearcă să le trimită măcar apă, ceai şi alimente, însă acest lucru este împosibil din cauza nămeţilor uriaşi. "Zona C.A. Rosetti este complet izolată. Zăpada este atît de mare încît nici măcar cu şenilatele armatei nu putem pătrunde.
Sînt cam 1.000 de oameni în acel tren, doar pe calea ferată se încearcă să se ajungă la ei cu o freză. Singura variantă pare a fi întoarcerea trenului la Făurei şi să ajungă în Buzău pe ruta Tecuci – Mărăşeşti, de înaintat spre Buzău nu se poate”, a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău pentru ziarul Viaţa Liberă din Galaţi.
UPDATE 10:15 // Jucătorii sînt încă în tren! Garnitura InterRegio a staţionat aseară cîteva ore în gara din Brăila, aşteptînd un plug care să îi deschidă calea spre Buzău. Pe drum, trenul a preluat vagoanele unor alte garnituri înzăpezite, dar s-a oprit la C. A. Rosetti, unde plugul din faţă a întîlnit un sul imens de zăpadă pe care nu l-a putut îndepărta. Cei de la Oţelul ne-au spus că pe drum au făcut joncţiunea cu alte trenuri, aflate pe drum de luni dimineaţă, plecate din Galaţi şi Constanţa. "Sînt oameni care se află în tren de 30 de ore, oameni care au plecat din Constanţa luni dimineaţă la ora 6. Singura consolare este că avem căldură în vagoane”, a precizat Sergiu Costin.
Din păcate pentru gălăţeni, aceştia nu au putut face deplasarea spre Capitală cu maşinile personale, astfel că Sergiu Costin, căpitanul echipei, s-a interesat care este primul tren cu care jucătorii lui Dorinel Munteanu pot veni în Bucureşti. Fotbaliştii rămaşi în Galaţi au reuşit să se urce în trenul de 18:10, aflîndu-se în acest moment pe drum spre Bucureşti. Chiar dacă trenul a plecat din Galaţi puţin după ora 18, jucătorii campioanei vor avea multe ore de stat în garnitura care-i va aduce în Capitală. Aceştia au stat pînă la ora 21.30 în gara din Brăila din cauza condiţiilor meteo, apoi trenul a plecat spre Bucureşti.
Conform reprezentanţilor CFR, trenul InterRegio ar urma să ajungă în Gara de Nord în jurul orei 22:30,dar cu siguranţă acest lucru nu se va întîmpla! La urcarea în tren, jucătorii au primit o veste proastă de la conductor: "Trenul de duminică care a plecat la ora 18:00 din Galaţi a ajuns în Bucureşti la ora 5:00 dimineaţa! Eu sper ca băieţii să ajungă la timp la Bucureşti pentru a pleca în cantonament". Decolarea spre Spania este programată pentru ora 8:00!
„Mă simt cumplit! Ne-am chinuit pînă am reuşit să găsim o soluţiesă ajungem la Bucureşti. Urmează un drum greu cu trenul prin nămeţi, dar sper ca pînă la decolarea avionului să ne alăturăm colegilor noştri care sînt la Bucureşti", a declarat Sergiu Costin, căpitanul echipei.
În tren se află Sergiu Costin, Viglianti, Sârghi, Silviu Ilie, Cojoc, Vali Munteanu, Brăneţ, Râpă şi Neagu, precum şi alţi cîţiva membri ai staff-ului medicul Mihai Troacă, maseurii Liviu Tunariu, Dragoş Axente şi Constantin Crăciun, plus magazionerul Gheorghe Stamate. Restul jucătorilor gălălăţeni au rămas la Bucureşti la un hotel din centrul Bucureştiului.
Lotul pentru stagiul din Spania:
Portari: Cristian Brăneţ, Branko Grahovac, Tadas Simaitis
Fundaşi: Alexandru Benga, Samoel Cojoc, Sergiu Costin, Silviu Ilie, Zoran Ljubinkovic, Milan Perendija, Cornel Râpă, Adrian Sălăgeanu, Cristian Sîrghi
Mijlocaşi: Liviu Antal, Laurenţiu Buş, Ioan Filip, Gabriel Giurgiu, Laurenţiu Iorga, Valentin Munteanu, Ionuţ Neagu, Alejandro Viglianti
Atacanţi: Cleidimar Magalhaes Silva "Didi", Gabriel Paraschiv, Marius Pena, Bratislav Punosevac, Jaka Stromajer
Citeşte şi: Şoferul autocarului campioanei a rămas blocat în drumul spre Galaţi: ”Am crezut că mor în zăpadă!”