FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Furtunos! Adrian Mititelu îi cere lui Burleanu să plece cu efect imediat: „Mandatul e NUL! E un impostor!” + Amenințat de FRF cu procesul

Adrian Mititelu / Sursă foto: Facebook +40   FOTO
Adrian Mititelu / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 18:35 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 19:33

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, susține că Federația condusă de Răzvan Burleanu s-ar afla în ilegalitate. Finanțatorul din Bănie îi cere șefului de la FRF să părăsească funcția, bazându-se pe decizia anunțată azi de Tribunalul București.

  • CAZUL, PE SCURT: Mititelu susține că a obținut o victorie majoră în instanță și că „în acest moment, FRF funcționează în afara legii”. Federația e sigură că are toate actele în regulă și nu se teme de o eventuală dizolvare.
  • FRF, pentru GSP: „Nu există pericol de dizolvare, totul e legal!”. Adrian Stângaciu, șeful Departamentului Juridic al FRF, a transmis prin intermediul GSP că FRF nu este în pericol de dizolvare sau lichidare și că funcționează în perfectă legalitate: „A fost o procedură administrativă, necontencioasă, care poate fi reluată oricând, pentru punerea în acord a înregistrărilor din Registrul Federațiilor cu decizia RIL 19/2023. Susținerile domnului Mititelu sunt nefondate și lipsite de orice suport legal”
  • IMPORTANT: FRF spune că a atacat deja cu apel decizia potrivnică a Tribunalului București!

Într-o intervenție furtunoasă avută la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport, în care a fost autorul unei tirade de un sfert de oră la adresa lui Răzvan Burleanu, Adrian Mititelu a detaliat pe marginea procesului.

Mititelu, recunoscut pentru îndârjirea afișată în bătăliile duse în instanță de-a lungul timpului, multe dintre ele pierdute irevocabil, îi cere lui Răzvan Burleanu să părăsească de urgență Federația Română de Fotbal. Acuzând că actualul său mandat ar fi fost obținut în mod ilegal și că FRF funcționează pe baza unui statut ilicit încă din timpul lui Mircea Sandu, când vechea Universitatea Craiova a fost dezafiliată.

Adrian Mititelu, intervenție furtunoasă la TV: „Mandatul obținut de Burleanu e nul!”

„Acum 13 ani, când a început acest conflict, am atacat la Tribunalul București faptul că Federația nu funcționează în conformitate cu legea. Figurau acolo cu drept de vot alte cluburi decât cele care decideau soarta Federației. La acea vreme, pe baza relațiilor pe care le aveau, judecătorii au ignorat cererea noastră, astfel că s-a creat o jurisprudență diversificată.

La nivelul țării, toată lumea spunea că trebuie să exiști în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor. (...) Datorită acestui aspect, Înalta Curte s-a sesziat la cererea Parchetului General pentru a stabili cine are dreptate.

În unanimitate, Înalta Curte a decis în decembrie 2023 că «nebunul de la Craiova» are dreptate și că decizia în cazul Universității a fost greșită. După cum se cunoaște, deciziile Înaltei Curți au efect retroactiv. Legea trebuie aplicată corect. Mandatul obținut de Burleanu în 2022 e nul! Ce au făcut ei? Ei aveau așteptări ca decizia Înaltei Curți să fie invers, fiindcă au intrat în panică. Dar legiuitorii n-au fost de acord să modifice legea așa cum voiau ei”, a spus Mititelu, în dialog cu moderatorul Radu Naum.

Adrian Mititelu, furibund! Dat afară din sală la înfățișarea de la Tribunalul București: „Fix ce vă spuneam acum 12 ani!”

Mititelu și-a continuat vijelioasa ieșire televizată:

„Atenție! Au convocat (n.r. FRF) acei membri care erau înscriși în registru. Fix ce vă spunea Mititelu acum 12 ani! Mă refer la niște LPS-uri, vechea AFC Rapid, vechea AFC Dinamo, vechea AFC Steaua București și alte cluburi trecute în neființă. A făcut o Adunare Generală în secret, pe 4 și pe 5 aprilie!

Pe 4 nu a venit nimeni, iar pe 5 aprilie au venit niște amețiți de la niște LPS-uri prin țară. Bine-mersi, acei domni au votat toate deciziile Adunărilor Generale pentru a acoperi ilegalitățile lui Burleanu.

Noi n-am știut lucrurile acestea, am fost înștiințați de către cei de la Progresul (n.r. AFC Progresul, clubul reprezentat de Tudor Iacov) și de la AFC Rapid. (...) Cineva a fost vigilent, a intervenit.

A fost o ședință aprigă la Tribunalul București, am fost evacuat din sală, știți că sunt mai aprig! Sunt puțin mai exploziv, știți și dumneavoastră! Am trăit un déjà-vu! (...)

Dar am avut astăzi o decizie care m-a surprins și pe mine. În acest moment, Burleanu a decis să afilieze toate cluburile care apăreau deja ca afiliate. Dar FCSB, CSU și altele nu sunt afiliate. Pe noi, instanța ne-a considerat succesorii de drept ai Universității Craiova. Noi și alte două-trei cluburi mai avem calitatea de fondatori. Ei acum sunt ilegali, au încercat să intre în ilegalitate!”.

Furtunos! Adrian Mititelu îi cere lui Burleanu să plece cu efect imediat: „Mandatul e NUL! E un impostor!” + Amenințat de FRF cu procesul
Adrian Mititelu

„Cu intervenții în politică, au fost la un pas să modifice legile”

„Am cerut ca un administrator să preia controlul, fiindcă Federația e condusă de niște impostori care stau acolo ilegal. O să băgăm o nouă acțiune săptămâna viitoare, prima ne-a fost refuzată.

E nevoie de un curator (n.r. persoană care exercită drepturile și execută obligațiile), de un administrator. Treaba e veche, de la dezafilierea noastră, atunci a început scandalul. Dar acum mă refer la ultimul mandat al lui Burleanu. Cu intervenții în politică, au fost la un pas să modifice legile! Au făcut trafic 20 de ani!

Burleanu a fost ales de unii care n-aveau drept de vot! Vă dați seama ce aberație? El stă ilegal acolo, este un impostor. (...) Îi cer scuze, dar noi, într-o săptămână, două, trei, instalăm un curator, nimeni nu mai poate să-l tolereze pe Răzvan Burleanu! Trebuie să fii în Registru, înțelegeți?! Nu ești înscris în Registru, salut!

E momentul să intrăm în legalitate! Lor le-a convenit să manevreze votul! Gândiți-vă că pe Universitatea Craiova au exclus-o unii care nici măcar nu erau membri! Eu, ca membru fondator numărul unu, am fost exclus de unii care nici măcar nu erau membri!”, a mai spus Mititelu, într-un veritabil acces de furie.

Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție formulată de către Asociația Clubul Sportiv Tenis Club Pamira. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Progresul București. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid). Admite cererea de intervenție formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a V-a Civilă. Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

- Tribunalul București, Secţia a V-a Civilă

Reacția oficială a FRF

La două ore după ieșirea publică a lui Adrian Mititelu, FRF a reacționat prin intermediul Departamentului Juridic. Federația îl amenință cu procesul pe finanțatorul FCU Craiova.

Tribunalul Bucuresti a decis astăzi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informații dintr-un registru al Tribunalului Bucuresti. Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București, și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă). Este lipsit de orice dubiu că FRF funcționează și a funcționat deplin legal.

Orice persoană interesată poate verifica  în mod simplu veridicitatea acestor afirmații, lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Presedintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind “funcționarea ilegală a Federației”, “anularea mandatului Președintelui” etc. reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare


- Departamentul juridic al FRF

VIDEO Răzvan Burleanu, mesaj după revenirea naționalei de la Campionatul European

Adrian Mititelu și vara dezvăluirilor de magnitudine

Recent, Mititelu a publicat mai multe documente despre care oltenii pretind că ar fi „dovada indubitabilă că palmaresul și sigla sunt ale lui FCU”.

Mititelu se laudă cu o serie de documente despre care susține că ar fi favorabile echipei sale. Potrivit spuselor sale, „teancul” de hârtii urcate pe pagina oficială de Facebook ar atesta că FCU Craiova este deținătoarea legitimă a palmaresului și siglei Universității.

Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
+36 FOTO

FCU Craiova a publicat un scurt istoric al informațiilor pe care Adrian Mititelu le-a pus cap la cap cu scopul de a proba că FCU ar deține, de fapt, sigla și palmaresul vechii Universitatea.

Afaceristul oltean susține că „sigla, tradiția și palmaresul” au fost transferate în patrimoniul clubului FCU încă din anii '90 și că a fost deposedat de acestea în mod neregulamentar.

Citește și:

I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Euro 2024
I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Fanii lui Bayern blochează transferul ordonat de Vincent Kompany!
Campionate
Fanii lui Bayern blochează transferul ordonat de Vincent Kompany!
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (4)
contrabas3
contrabas3  •  05 Iulie 2024, 10:43

Ce mizerabil manipulați situația asta! Ați scris articolul de parcă ,,Mititelu susține” sau ,,Mititelu spune” sau ,,Mititelu consideră că” sau ,,Afaceristul oltean susține că” și dați impresia că sunt doar povești inventate de Mititelu. Desigur, ați menționat mititel Lol!), dar sufocată între declarațiile lui Mititelu, decizia Tribunalului. Iar apoi ați revenit la Mititelu și v-ați asigurat că toată problema asta pare să fie ceva ce vine de la Adrian, ceva inventat de el. Să vă fie rușine! Scrieți, bă, drept și echidistant despre lucrurile astea!

brera30
brera30  •  04 Iulie 2024, 22:51
Postat de Magdaliviu pe 04 Iulie 2024, 19:41

Iarăși dispare fcu :)))

A disparut deja..

atthur
atthur  •  04 Iulie 2024, 22:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează