FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Transferul verii pentru Dinamo: „Acum am nevoie de încredere în acțiuni, nu doar în cuvinte”

Alberto Soro Alvarez/ foto: Facebook @Dinamo București
Alberto Soro Alvarez/ foto: Facebook @Dinamo București

Articol de - Publicat joi, 08 august 2024 09:37 / Actualizat joi, 08 august 2024 11:39

Alberto Soro, 25 de ani, a semnat cu Dinamo, confirmând exclusivitatea GSP.ro. ♦ „Câinii” își pun mari speranțe în ibericul pentru care Real Madrid a plătit 2,5 milioane de euro în 2019. ♦ Extremă dreapta, aragonezul s-a antrenat separat până acum, dar este gata de o aventură extraordinară: „Înțeleg că unii se îndoiesc de mine. Am nevoie de încredere”. ♦ Ar putea debuta pentru roș-albi cu Rapid!

Dinamo l-a prezentat miercuri seară pe spaniolul Alberto Soro, 25 de ani. Este transferul verii pentru "câini", iar mutarea a fost anunțată în exclusivitate de GSP.ro.

Cu câteva ore înainte ca ibericul să sosească la București, miercuri în partea a doua a zilei. El își dăduse acordul încă de zilele trecute, înțelegerile au fost făcute, în Capitală doar a semnat actele valabile până în 2027.

Alberto Soro a ajuns în 2019 la Real Madrid pentru 2,5 milioane de euro!

Este un jucător cu potențial, recomandat de experiențele din țara sa, inclusiv în LaLiga. Iar apogeul l-a atins în urmă cu cinci ani, când era văzut ca o mare promisiune, tocmai de aceea Soro a semnat cu Real Madrid! Los Blancos a plătit 2,5 milioane de euro pentru a-l cumpăra de la Real Zaragoza, aragonezul fiind cedat și pentru a ajuta financiar clubul la care s-a format. Echipa lui de suflet.

Totuși, Alberto n-a apucat să îmbrace tricoul albilor. A fost cedat la Zaragoza, împrumut, la cererea lui!, conform declarațiilor sale, apoi vândut Granadei pentru fix aceeași sumă cu care "galacticii" l-au achiziționat.

Soro n-a dorit să fie doar un jucător împrumutat la "satelitul" Castilla, preferând să evolueze pentru Zaragoza, la prima echipă.

Deunăzi, la finalul lunii trecute, Soro a oferit un interviu in extenso celor de la relevo.com în care a oferit câteva explicații ce sigur îi vor ajuta și pe dinamoviști.

25de partide, 4 goluri și o pasă decisivă a adunat Soro în sezonul precedent pentru Vizela, club de prima ligă portugheză

Alberto Soro a analizat mai multe oferte: „Înțeleg că unii se îndoiesc de mine”

Încă din titrarea materialului publicat de spanioli, extrema dreaptă a explicat ce așteptări are de la clubul care-și asigură serviciile sale, după „o vară fără echipă”.

„Înțeleg că unii se îndoiesc de mine. Acum am nevoie de încredere în acțiuni, nu doar în cuvinte”, a reacționat noul fotbalist al lui Dinamo. Granada l-a împrumutat sezonul trecut la Vizela, iar în această vară s-a despărțit definitiv de spanioli, cu un an mai devreme decât era prevăzut.

Aragonezul s-a antrenat separat până zilele trecute, mai ales că are și o proprietate pe tărâm lusitan. Nu s-a grăbit să ia o decizie, analizând bine propunerile ivite. A dorit să rămână în Europa, a fost deschis oricăror oferte. A ales "haita" până la urmă.

Prima vară fără angajament pentru Alberto Soro

A fost prima vară când n-a avut angajament. A explicat cum se resimte această situație, cu care s-au confruntat și se confruntă foarte mulți fotbaliști.

„Știam că aceste situații apar în fotbal. În afară de jucătorii de top, sunt sigur că altora, majoritatea, 80% sau 90%, li s-a întâmplat această situație la un moment dat în carieră. Încerc să o înfrunt normal: uneori lucrurile au mers așa cum ți-ai dorit și ai fost fericit.

În altele, nu atât de mult și ai fost nevoit să muncești din greu și să faci față în cel mai bun mod. Sunt conștient că acest lucru este temporar. Mă ajută să învăț și să mă perfecționez pentru viitor. O iau ca pe ceva firesc”, a explicat Soro în urmă cu câteva zile, când încă era fără contract.

32de meciuri a adunat Soro în LaLiga, pentru Granada, în cariera lui

Am avut ocazia să experimentez promovarea, să joc în LaLiga și în competiția europeană. Pe partea negativă, de asemenea, un declin, desigur. Dar atât eu, cât și familia mea am fost foarte fericiți în Granada. Acolo am lăsat mulți colegi, prieteni buni și oameni care sunt sigur că mă vor ajuta pe viitor
Alberto Soro

Alberto Soro va fi în cărți pentru derby-ul cu Rapid!

„Este prima dată când m-am trezit fără echipă vara, dar o duc natural și cu liniște sufletească. Este adevărat că a trebuit să trec prin împrejurări la care nu mă așteptam, dar m-au ajutat să învăț și sunt sigur că, dacă mi se vor mai întâmpla pe viitor, știu cum trebuie să acționez. Dar sunt calm, într-adevăr”, a mai spus Soro.

Zeljko Kopic trebuie să-l integreze cât mai repede în echipă. Spaniolul are de recuperat o bună parte din pregătire. Chiar dacă s-a antrenat singur, oricât de bine ar fi făcut-o, este altceva pregătirea centralizată.

Soro va fi în cărți pentru derby-ul cu Rapid, de pe 18 august! Un meci pe care suflarea dinamovistă îl așteaptă cu mare încredere după startul de campionat.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
FaZe26
FaZe26  •  08 August 2024, 21:51

Bine ai venit.

c0ncret
c0ncret  •  08 August 2024, 11:00

Bine ai venit in haita!

io.s_ge
io.s_ge  •  08 August 2024, 10:45

Edi, aoleu iar nu citesti ce scrii si ai pretentii sa te citeasca altii. "Iar apogeul l-a atins în urmă cu 20 de ani". Pentru cineva la 25 de ani asta cre'ca e mai degraba o'njuratura decat o lauda.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează