FOTBAL  »  Superliga  »  VIN ARBITRI STRĂINI

Alianţă anti-CFR! » Comitetul Executiv a decis aducerea arbitrilor străini pe finalul sezonului

Toate rivalele s-au unit împotriva echipei din Cluj, pe care o consideră preferata arbitrilor autohtoni
Toate rivalele s-au unit împotriva echipei din Cluj, pe care o consideră preferata arbitrilor autohtoni

Articol de - Publicat joi, 19 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 01:19

Singura echipă avantajată de arbitraje în duelurile directe cu adversarii la titlu a primit ieri o lovitură. Şefii FRF au dat verde importului de arbitri, care vor începe cu un sîrb vineri, la Steaua - FC Vaslui!

Meciurile-cheie ale clujenilor, cu Dinamo şi Steaua, vor avea parte de brigăzi de afară. CFR e singura echipă care a fost avantajată de arbitri în meciurile directe disputate pînă acum între candidatele la titlu

10 voturi pentru arbitri străini, 3 voturi împotrivă. Aşa s-a votat ieri în Comitetul Executiv la întrebarea dacă se fie aduse sau nu brigăzi din străinătate la meciurile importante. S-au bătut apoi în cuie cele 7 jocuri la care să oficieze arbitri din afara graniţelor României, între acestea fiind toate cele 5 derby-uri dintre echipele care se află în luptă pentru cîştigarea titlului.

Decizia e pe placul Stelei, Rapidului, Vasluiului, dar şi a lui Dinamo, echipe care au solicitat în scris să fie aduşi străinii. Singura dintre primele 5 care nu a cerut aşa ceva e CFR, echipă care, avînd în vedere ce s-a întîmplat în acest sezon, atît în meciurile directe, cît şi în restul campionatului, pare cea mai afectată de hotărîrea de ieri.

Doar Tudor n-a greşit pentru CFR
Motivul? CFR e lider detaşat şi atunci cînd vine vorba despre greşelile de arbitraj pro-contra în toate jocurile de pînă acum, dar şi în meciurile directe cu cele 4 echipe cu care se află în luptă la titlu. CFR e, de fapt, singura care în acest raport pro-contra al erorilor arbitrilor e pe plus, avînd chiar o diferenţă de 5 greşeli pro!

Mai mult, CFR a fost dezavantajată într-un singur derby, cel de la Vaslui, meci terminat la egalitate, 1-1. Singurele jocuri ale CFR-ului în care n-au fost făcute erori de arbitraj l-au avut la centru pe Tudor: 2-3 cu Dinamo şi 1-1 în Giuleşti.

Spre deosebire de CFR, care a beneficiat de 7 greşeli în derby-urile de pînă acum, Steaua şi Rapid sînt echipe pentru care arbitrii au greşit o singură dată: Geraldo n-a fost eliminat în meciul Steaua - CFR, iar Alexa n-a văzut al doilea "galben" în Rapid - Vaslui 3-0.

Clasament erori de arbitraj în meciurile directe
Echipa: Greşeli pro-contra
CFR: 7-3
Dinamo: 2-2
Steaua: 1-1
Vaslui: 5-6
Rapid: 1-4

6 arbitri au condus meciurile directe disputate pînă acum între cele 5 candidate la titlu: Balaj, Tudor, Haţegan, Colţescu, Robert Dumitru şi Istvan Kovacs, fiecare dintre ei greşind decisiv măcar o dată în aceste derby-uri

Clasament erori de arbitraj în tot campionatul
Echipa: Greşeli pro-contra
CFR: 15-5
Rapid: 11-8
Dinamo: 14-12
Steaua: 8-8
Vaslui: 8-11

Clasamentul meciurilor între cele 5
1. Rapid 7 3 4 0 12-3 13p
2. Vaslui 7 2 2 3 7-10 8p
3. Steaua 4 1 3 0 4-2 6p
4. CFR 6 1 3 2 7-11 6p
5. Dinamo 6 1 2 3 5-9 5p

Cînd se joacă ultimele 5 derby-uri
Etapa Meciul
27 Steaua - Vaslui
28 Rapid - Steaua
30 Dinamo - CFR
33 Steaua - Dinamo
34 CFR - Steaua

Cele şapte meciuri care se vor disputa cu arbitri străini
Meciul: Cine plăteşte baremul
Steaua - Vaslui: Steaua
Rapid - Steaua: Rapid
Dinamo - U Cluj: Dinamo
Dinamo - CFR: Dinamo
Oţelul - Vaslui: Vaslui
Steaua - Dinamo: Steaua
CFR Cluj - Steaua: Steaua

Steaua va plăti cel mai mult
Dacă pentru o brigadă internă costul total e de 3.000 de euro, pentru una din străinătate va fi de 4 ori mai scump. Cluburile care au solicitat arbitri străini vor plăti cîte 12.000 de euro la meci. Steaua va suporta costurile a 3 jocuri, ceea ce înseamnă că va plăti cel mai mult, în jur de 36.000 de euro, adică 30 la sută din contractul anual pe care îl are Mihai Costea. Cluburile trebuie să plătească:
- transportul cu avionul dus-întors
- cazarea la hotel
- baremul de arbitraj
- mesele întregii brigăzi plus a însoţitorului
- asistent limba engleză
- maşină cu şofer la dispoziţie pe toată durata sejurului în România

475502-arbitri-straini-ultimii.jpg

Ungaria a refuzat FRF
Vicepreşedintele CCA, Aron Huzu, a anunţat deja numele unei ţări care nu a dat curs solicitării FRF de a trimite în Liga 1 brigăzi de arbitri. "După amicalul România - Uruguay, arbitrat de Victor Kassai, şi după ce presa din România l-a făcut varză pe central pentru că nu ar fi acordat un penalty, ungurii ne-au spus că nu ne vor da arbitri", a spus Huzu.

"Cînd s-au scăzut baremurile, Dumitru Dragomir ne spunea că e criză mare şi că oricum 500 de euro e o sumă foarte mare. Acum, dintr-o dată, nu mai e criză, tot fotbalul se lăfăie în bani dacă îşi permit baremuri de cîte 10.000-12.000 de euro" (Ion Crăciunescu, preşedinte CCA)

Citește și:

Gigi Becali l-a sunat pe Gică Hagi și i-a spus un singur lucru: Ianis Hagi, protagonistul discuției
Superliga
Gigi Becali l-a sunat pe Gică Hagi și i-a spus un singur lucru: Ianis Hagi, protagonistul discuției
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
„Rămâne Edi Iordănescu selecționer?” » Anghel Iordănescu a răspuns pe loc: „Vă spun sincer, am vorbit și astăzi cu el”
Nationala
„Rămâne Edi Iordănescu selecționer?” » Anghel Iordănescu a răspuns pe loc: „Vă spun sincer, am vorbit și astăzi cu el”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (511)
haideusicfr
haideusicfr  •  22 Aprilie 2012, 10:32

Inca un *episod* din vesnicul razboi al romanilor contra ..romanilor.Arbitrilor autohtoni li s-au taiat lefurile (ca si profesorilor ,medicilor ,pensionarilor!!) in schimb se *gasesc* bani pentru cei straini. In tot raul(si prostia!!) e si un pic de bine: aceste salarii vor fi platite de reclamagii....parca -i vad si cu banii dati si *furati* in continuare . CFR Campioana ! HaideU !

r3flux
r3flux  •  19 Aprilie 2012, 20:10

Ungurii au fost mereu tari in gura, dar la fapte 0.

1907cfr
1907cfr  •  19 Aprilie 2012, 17:44
Postat de albusibiu pe 19 Aprilie 2012, 17:38

Bine, astept sa-mi iei locul pe ceea ce fac eu sau altii.... Mercenarii sunt cei care primesc ceva in schimb, nu uita asta. Plata mea a fost o multime de prieteni ceferisti. Iar daca vrei sa vezi cum arata un ceferist fost cu FC Sibiu, cu Rapid, cu National, cu Inter Sibiu, iti mai spun inca o data: ne vedem la urmatorul meci. Asta daca esti real si nu doar o poza si o sigla pe net...

n-am o problema, ne vedem cand si unde vrei tu. te poftesc sa vii la urmatorul meci sau cand poti in grupul KVSC, partea de sus a peluzei. o sa fiu acolo. cand vii ca sa te recunosc, sa zici ca esti ala care ai mai tinut cu 3 echipe. te asteptam

Vezi toate comentariile (511)
Comentează