FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”

Ciprian Tătărușanu și Raul Rusescu, la o acțiune din perioada FCSB +42   FOTO
Ciprian Tătărușanu și Raul Rusescu, la o acțiune din perioada FCSB

Articol de - Publicat vineri, 13 septembrie 2024 16:37 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2024 19:29

Ciprian Tătărușanu, 38 de ani, și-a anunțat retragerea din cariera de portar. Raul Rusescu (36), coleg cu „Tătă” la FCSB în intervalul 2011-2013, se așteaptă ca prietenul lui să continue în fotbal.

„Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic. Ți-am dat totul din primele zile și până acum te-am pus mereu pe primul loc, iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Am început acum 30 de ani, iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot”, a scris, miercuri, Tătărușanu pe rețelele de socializare.

VIDEO. Raul Rusescu: „Îl văd în fotbal pe Ciprian Tătărușanu”

Nu m-a surprins decizia lui Tătărușanu. Mă așteptam, din ce am vorbit cu el. E momentul potrivit să înceapă o nouă viață. Să-i mulțumim pentru ce a făcut pentru Steaua, pentru echipa națională! În ultimii 20 de ani e cel mai bun portar român, la nivelul lui Bogdan Lobonț.

Era momentul potrivit să se retragă, are o vârstă, a revenit acasă, are copii, are lucruri de făcut și era momentul potrivit pentru el să facă acest pas. Îl văd în continuare în fotbal, absolut, e o persoană de la care mulți pot învăța. Depinde foarte mult de ceea ce el își va dori. Nu a fost o persoană activă în public, dar pe parte fotbalistică are multe de spus, de arătat, de învățat”, a declarat Rusescu la GSP Live.

Ciprian Tătărușanu

  • 74 de selecții la națională, pe care a reprezentat-o la Euro 2016
  • „Fotbalistul Român al Anului” în Ancheta GSP, 2015
  • printre altele, a jucat la FCSB, Fiorentina, Lyon, Milan
  • titluri câștigate cu FCSB și AC Milan
+37 FOTO

Comunicat FCSB: „Ciprian Tătărușanu, de la suporter la idol roș-albastru!”

La o zi distanță de la anunțul lui Tătărușanu, FCSB a reacționat printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare:

Unul dintre cei mai importanți portari din istoria modernă a fotbalului românesc a decis să se retragă și a făcut-o printr-un anunț discret, elegant și plin de respect, așa cum a fost el în întreaga sa carieră.

Ciprian Tătărușanu nu a fost printre cei mai mediatizați jucători din istoria clubului nostru sau a echipei naționale, dar a fost, în mod cert, unul dintre cei valoroși. Și de multe ori erou, punând umărul la calificări importante în diferite faze ale cupelor europene pentru clubul nostru. De amintit loviturile de departajare apărate în meciul cu Grasshoppers, din 2010, în urma cărora roș-albaștrii s-au calificat în grupele UEFA Europa League, intervențiile fabuloase din returul cu Ajax, tot la penalty-uri, precum și un alt penalty important apărat la 0-0, în deplasarea de la Tbilisi, în urma căruia s-a deschis practic drumul spre o nouă prezență în grupele UEFA Champions League.

Dublu campion al României, câștigător al Cupei și Supercupei României, toate apărând culorile roș-albastre, pe care le-a iubit din copilărie și pe care a ajuns să le onoreze ca jucător.

În plus, titlul de campion al Italiei cu un nume uriaș, AC Milan (trofeu obținut și datorită penalty-ului apărat de el în Derby della Madonnina) și participarea la EURO 2016 cu România reprezintă, pe lângă momentele de succes din cupele europene, marile borne ale carierei lui Ciprian Tătărușanu.

Pentru toată dragostea arătată clubului nostru, precum și pentru performanțele incredibile obținute alături de roș-albaștri, îți mulțumim, Tataris!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (4)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  13 Septembrie 2024, 20:12

Orice, dar sa nu se apuce de bautura si pacanele ca Randomel. In cativa ani ar fi ruinat.

laur33
laur33  •  13 Septembrie 2024, 17:35

Daca n-am auzit de 10 ori zilele astea ca Tatarusanu a jucat la Milan. Ce-a jucat frate la Milan? Tzurca? A lustruit banca la Milan cum a facut-o si Lobont la Roma.

bebeto08
bebeto08  •  13 Septembrie 2024, 17:13

pacat ca nu a avut tricoul cu Real Madrid pe el,spunea ca a jucat acolo,vai de voi ziaristii lui ....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează