FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CITIŢI ŞI VĂ MINUNAŢI Discursul lui Ilie Stan e oglinda echipei » Steaua are un Dodel şi pe bancă :)

Ilie Stan a oferit un discurs savuros după meciul cu Twente.
Ilie Stan a oferit un discurs savuros după meciul cu Twente.

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 februarie 2012 20:56

Gazeta vă prezintă întreaga dizertaţie a antrenorului, rostită imediat după returul cu Twente

La conferinţa de după meciul cu Twente, Ilie Stan a vorbit fără cap şi coadă, într-o înşiruire de dezacorduri şi fraze fără logică.

Gazeta vă prezintă întreaga dizertaţie a antrenorului, rostită imediat după returul cu Twente

La conferinţa de după meciul cu Twente, Ilie Stan a vorbit fără cap şi coadă, într-o înşiruire de dezacorduri şi fraze fără logică.

Despre antrenorii mari se spune că nu pot exista conferinţe de presă anoste în cazul lor şi că mereu au ceva important de spus. Ilie Stan a venit în faţa ziariştilor, după eliminarea cu Twente, cam la un sfert de oră după ce jocul s-a terminat. A vorbit cu calm, a răspuns la toate întrebările, însă modul în care s-a exprimat e unul cel puţin original.

Gazeta a scos ieri discursul său, cuvînt cu cuvînt, iar concluzia e dură: Steaua are un Dodel şi pe bancă, în afara celui din teren care a devenit deja celebru pentru incoerenţa frazelor sale. Ilie Stan a făcut dezacorduri aproape la fiecare trei fraze, s-a bîlbîit aproape la fiecare răspuns oferit şi au fost momente în care nimeni din sală, dar nici dintre cei care au văzut conferinţa la TV, n-a înţeles mare lucru fiindcă antrenorul începea o idee şi imediat trecea la o alta pentru ca aceeaşi frază să o încheie referindu-se la subiectul cu care începuse :).

Discursul lui Ilie Stan, de la conferinţa de după meciul cu Twente, exact aşa cum l-a rostit tehnicianul Stelei

Ce pot să spun despre această dublă?... Am tras o concluzie clară şi eu şi jucătorii mei sîntem afectaţi pentru faptul că n-am reuşit să înscriem că dacă reuşeam să înscriem altul ar fi fost... ăăăă... altfel s-ar fi decis calificarea.

"Atît mie şi jucătorilor mei avem de învăţat"

Ăsta este fotbalul...Important pentru noi e să trecem rapid peste acest moment... În două... ăăă... într-o săptămînă jumate începe campionatul. Avem şansa ca în campionat să încercăm să jucăm toate meciurile la victorie şi să cîştigăm campionatul.

Vă daţi seama că atît mie şi jucătorilor mei avem de învăţat din această dublă pentru că jocurile acestea îţi poate... ăăăă... îţi dau un moral mult mai pozitiv pentru următoarele jocuri. Încercăm să eliminăm aceste greşeli care au fost făcute în aceste două jocuri.

Eu felicit echipa pentru atitudine, determinare, agresivitate şi zic eu că dacă vom reuşi să lucrăm următorul timp mai mult la faza de finalizare şi vom înscrie eu zic că Steaua va arăta mult mai bine. Cred că... ăăăă... dacă vom reuşi să şi finalizăm cred că atunci vom fi mai puternici.

Tătăruşanu i-a încurcat ideile

Tătăruşanu a greşit. Asta este, ce să facem?! Încercăm să... ăăă... şi el... ăăă... pentru că este un portar tînăr. Are multe alte... ăăăă... are... ăăă... o să aibă eu ştiu foarte, foarte mult de lucru atît la naţională, cît şi la noi, Steaua Bucureşti. Eu zic că din aceste greşeli învaţă şi eu zic că Tătăruşanu va fi mult mai puternic în viitor.

E un portat talentat, noi avem echipă... ăăă... nevoie de el, echipa naţională are nevoie de el, trebuie să-l susţinem, să-l încurajăm şi zic că Tătăruşanu va fi altul în următoarele jocuri.

"Le urez mult noroc în jocurile care le va disputa în Europa League"
Eu v-am spus care a fost discuţia cu domnul Gigi Becali în momentul cînd am preluat echipa. Ne interesează foarte mult campionatul, da? Iar Europa League e un bonus pentru cariera mea de antrenor. Asta este, vom analiza mîine toate aspectele vizavi de joc, de vizavi de munca mea de pînă acum şi probabil că domnul Becali... ăăă... dar probabil că ştiţi că dumneavoastră mi-aţi spus-o de ieri că îmi va prelungi contractul. Acum să vedem. Acum chiar pot să vorbesc de dublarea salariului, dar e bine să nu, nu mă interesează banii... ăăăă... decît vreau ca împreună cu echipa mea să cîştigăm campionatul.

Totuşi, trebuie să fim... ăăă... să fiţi de acord că am jucat împotriva unei echipe foarte bine... ăăă... foarte bună, foarte bine organizată în ambele faze ale jocului, joacă de mulţi ani împreună. Înaintea dublei cu noi a avut... ăăăă... au avut foarte multe jocuri oficiale, nouă ne-au lipsit aceste jocuri oficiale. Vreau să-i felicit, să le urez mult noroc în jocurile care le va disputa în Europa League şi să cîştige Europa League.

Frază ameţitoare despre stilul Stelei
Am foarte mulţi jucători tineri la echipă, jucători care să vedeţi că vor creşte foarte mult. Aceste jocuri îi motivează mai mult şi zic eu că foarte mulţi tineri care nu numai pentru Steaua.... ăăăă.... şi pentru viitorul fotbalului românesc vor fi jucători pe care să ne bazăm pe ei.
Într-o lună şi ceva de zile mi-a fost greu să acopăr totul. Şi pregătirea fizică, potenţa fizică şi organizarea jocului şi nu în ultimul rînd pe faza de ofensivă să creăm cîteva relaţii unde să aducem şi golul.

Avem de muncă şi zic eu că dacă vom reuşi pentru că şi mie îmi place să aduc spiritul Stelei că cel puţin în campionat îmi doresc ca în prima repriză deja să rezolvăm meciul. Avem mult de muncă.

"Facem presing şi adversarul va încerca să nu mai fie atît de pragmatic"

Dacă vom începe cu dreptul la Mioveni, atunci totul va fi OK.

Mai avem în lot jucători care nu au putut fi trecuţi pe lista UEFA. Vom vedea şi vom analiza, sper să fim inspiraţi să fac cea mai puternică echipă la Mioveni şi să cîştigăm.

Avem foarte mult de lucru la faza ofensivă. Dacă vom pune aceste lucruri la punct, normal de a aduce mai rapid mingea în gura porţii, prin presingul care încercăm să-l facem asupra adversarului să reuşim să înscriem şi atunci normal că adversarul va încerca să nu mai fie atît de pragmatic şi va încerca să se deschidă şi putem să marcăm gol sau goluri.

* intertitlurile aparţin redacţiei

A învăţat de la Iordănescu :)
Ilie Stan spune, de fiecare dată cînd are ocazia, că mentorul său e Anghel Iordănescu. I-a fost elev pe vremea cînd Puiu era principal în Ghencea, după care i-a fost secund. Ca şi Ilie Stan, şi Iordănescu a fost autorul unor declaraţii amuzante de-a lungul timpului, mai ales atunci cînd a fost selecţionerul României. Şi Iordănescu era unul dintre cei certaţi cu limba română şi făcea multe greşeli gramaticale şi dezacorduri în declaraţii şi în rapoartele scrise pe care le punea pe masa Comitetului Executiv.

"Am discutat cu Ilie şi i-am transmis că nu mai poate să apară la televizor. I-am dat un sfat. Mi-a zis că nici nu mai răspunde la telefon de acum înainte. De ce să-şi strice viitorul apărînd la televizor?" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Meseria lui Ilie Stan e antrenoratul, nu vorbitul. Ar face bine să ia exemplul lui Argăseală şi să nu mai iasă deloc să vorbească la televizor" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Steaua rămîne pe Arena Naţională

Gigi Becali a anunţat la Contraatac, pe GSP TV, că echipa va continua să îşi dispute meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională. "Mi-a zis Argăseală că gazonul se va schimba abia cu o lună înainte de finala Europa League. Pînă atunci, jucăm acolo, apoi vom vedea". Steaua - Astra (17 martie), Steaua - Gaz Metan (24 martie) şi Steaua - Sportul (2 aprilie) se vor juca pe Arena Naţională, Steaua mai avînd de jucat apoi, acasă, cu Vaslui, Petrolul, Ceahlăul şi Dinamo, însă derby-ul cu marea rivală se va juca sigur pe Arena Naţională, deoarece e programat după data de 9 mai, cînd se va disputa finala UEFA League.

Iordănescu acuză
Fosul mare fotbalist şi antrenor al Stelei a comentat ieri prestaţia echipei în "dubla" cu Twente şi i-a arătat cu degetul pe doi dintre elevii lui Ilie Stan. "Tătăruşanu şi Brandan au avut un randament scăzut în ambele jocuri şi nu pot să nu mă gîndesc că fix cei doi au fost cei care au insistat ca echipa să nu rămînă în cantonament", a declarat Anghel Iordănescu, care a adăugat că Steaua ar mai avea nevoie de un atacant de gura porţii.

Chipciu, out şi la Mioveni
Chiar dacă a fost menajat la Enschede şi va fi refăcut complet pentru începutul returului, ex-braşoveanul nu va apărea în echipa lui Ilie Stan nici la meciul cu Mioveni, de duminica viitoare. Motivul îl reprezintă faptul că Alex Chipciu e suspendat pentru etapa a 19-a din cauza cumulului de cartonaşe galbene încasate pe vremea cînd juca la FC Braşov. Şi Mihai Costea va fi suspendat cu Mioveni, dar vor avea drept de joc Pîrvulescu, Tibi Bălan şi Machado.

Ghionea e anti-Nikolici
Fost fotbalist al Stelei, care a purtat o vreme şi banderola de căpitan, Sorin Ghionea a comentat ieri meciul retur cu Twente. "De ce toată lumea îl arată cu degetul pe Tătăruşanu? Numai el a jucat? Eu ştiu că o echipă de fotbal are 11 jucători, plus rezervele, plus antrenorii şi ceilalţi de pe lîngă echipă. Atunci să-l judecăm şi pe Nikolici, că a ratat unu la unu cu portarul", a spus Ghionea, care în prezent e la FCM Tg. Mureş.

"Cine plînge lucrează cu mine"
Gigi Becali s-a referit ieri la faptul că Alex Bourceanu a izbucnit în plîns după meciul cu Twente, din Olanda, în timp ce acorda un interviu la TV. "Bourceanu e un jucător de mare, mare calitate. Foarte bine că a plîns, asta înseamnă multe lucruri. Eu dacă aş şti că unul nu plînge niciodată, nici nu l-aş lua. Cine plînge lucrează cu mine şi ar trebui să-l urmeze şi alţii pe Bourceanu", a spus Becali la GSP TV.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Superliga
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (54)
geovany01
geovany01  •  26 Februarie 2012, 12:30

la steaua toti sunt analfabeti, ce va mirati asa?!

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  26 Februarie 2012, 12:00

Astfel de antrenori prefera mocanu.

biancorossi
biancorossi  •  26 Februarie 2012, 01:02

un patron interesant, un antrenor pe masura.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează