FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚIE

GALERIE FOTO & VIDEO Construcție de 8 milioane de euro inaugurată de Gheorghe Hagi azi la Ovidiu, cu Simona Halep și noul investitor invitați » Echipa GSP a vizitat-o și are cele mai tari imagini

Articol de , - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 14:15 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 10:36

Farul e în continuă forfotă. Gheorghe Hagi, patron și antrenor, încearcă să mențină tempoul schimbărilor, în speranța că, picătură cu picătură, echipa de la malul Mării Negre va seta standardul de excelență în Superligă. După ce în urmă cu câteva zile a anunțat un nou acționar minoritar, care a preluat 10% din pachetul total, Hagi a chemat toată presa ca să anunțe schimbările de infrastructură sportivă la baza de la Ovidiu, în condițiile în care Academia s-a clasat pe locul 1 în topul FRF în ultimii 6 ani.

Printre invitații de onoare, alături de toată familia, și-a făcut apariția Simona Halep. Surâzătoare, fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon a fost însoțită de ambii părinți.

Gică Hagi a investit în total 8 milioane de euro în construcția unui corp de clădire, pe 4 etaje, care cuprinde:

  • sală de mese și bucătărie pentru toate loturile Farului
  • muzeu
  • camere pentru jucătorii echipei de seniori, dotate cu aer condiționat (fără televizoare)
  • etajele doi și trei destinate exclusiv juniorilor, camere cu 4 paturi
  • sală de lectură
  • sală de studiu
  • sală de ședințe
  • zonă de relaxare (bibliotecă, mese de tenis)

GALERIE FOTO. Cum arată hotelul construit cu 8 milioane de euro de Hagi în Academia de la Ovidiu

+45 FOTO

Separat de acest corp de clădire, Hagi a inaugurat și o sală de forță.

La acest eveniment a participat inclusiv Daniel Moraru, omul de afaceri care este aproape să cumpere 10% din acțiunile Farului.

Daniel Moraru este un personaj cunoscut în Dobrogea. În vârstă de 56 de ani, acesta conduce Midia International SRL, o companie care se ocupă, în principal, cu exportul de animale către Orient.

Moraru a cochetat și cu politica. Cel mai recent, a fost coordonator al organizației AUR Constanța. Potrivit Dobrogea Live, omul de afaceri a fost implicat în mai multe tranzacții controversate.

VIDEO Cum arată în interior construcția de 8 milioane de euro inaugurată de Gheorghe Hagi la Ovidiu

GALERIE FOTO. Simona Halep și Daniel Moraru, noul investitor de la Farul, invitați la evenimentul prin care Hagi și-a prezentat noile investiții de la Ovidiu

Elena Hagi, soția lui Ianis, a atras toate privirile la inaugurare
+41 FOTO

Câteva cifre despre baza sportivă dezvoltată de Gheorghe Hagi la Ovidiu:

  • Suprafața bazei a ajuns la 120.000 de metri pătrați;
  • Investiția totală este cotată la 20 de milioane de euro;
  • Pe lângă terenul principal, pe care joacă în Superliga, Farul beneficiază acum de alte 12 terenuri de antrenament - două în construție, 3 cu gazon natural.

Gheorghe Hagi: „Mulțumesc partenerilor care au fost lângă mine! În viață nu ești singur. Ai familie, ai parteneri. Apoi, ai nevoie de o strategie. Am avut strategia de la început, împreună cu toți oamenii care au muncit în Academie, în club, cu parteneri. Le mulțumesc încă o dată, pentru că fără ei nu se putea realiza nimic! Acum, mă duc spre 60 de ani, drumul se scurtează, e tot mai aproape, dar am entuziasm. Sunt cu Farul și vreau să fac cât mai multe. De aici am plecat, Farul m-a crescut, iar acum sunt acasă.

Mă gândeam la început că voi ajunge departe. Ce am gândit s-a împlinit, dar e loc și de mai bine. Astăzi am inaugurat clădirea și o bază sportiva ce aparțin clubului Farul, un club cu infrastructura bună și copii mulți. Am avut plăcerea de a întoarce fotbalului ce mi-a dat. Și pe mine m-au ajutat alții. Investiția cea mai bună e în copii. Cred că am făcut o treabă excelentă. Nu contează câți bani s-au investit, important e că s-a făcut un lucru de calitate. Academia noastră a dat jucători la cel mai înalt nivel, muncim pentru România.

Noi ne-am atins toate obiectivele, a câștigat și Farul campionatul, Constanța era singurul oraș portuar ce nu câștigase campionatul. Sper să mai am energie să sprijin în continuare, așa cum am fost sprijinit și eu. Primul lucru pe care trebuie să îl faci, când vrei să devii cel mai bun, este să asiguri condiții de calitate.

Sper ca generațiile următoare să dispute o finală de Campionat european sau Mondial, cum noi nu am reușit. Pentru mine au fost un exemplu Ajax și Olanda, pe care mi-am creat viziunea, iar apoi am ajuns la Real Madrid și Barcelona, cluburi care m-au făcut să conștientizez că pot deveni cel mai bun. Sunt înnebunit să progresez în fiecare zi. Farul trebuie să devină un club european. De aceea aștept noi acționari la club. Mulțumesc Farul că m-a ajutat când am fost mic, restul pentru mine a fost plăcere! I-am învățat pe copii să nu aibă niciun complex de inferioritate”.

Elena Hagi, soția lui Ianis, a atras toate privirile la inaugurare
+41 FOTO

Gică Popescu, la inaugurare: „E un centru de performanță sportivă. Nu au fost 5 ani de zile ușori, am încercat ca pe lângă infrastructură, să nu neglijăm performanța sportivă. Nu am fi putut inaugura fără o serie de companii importante. Banca Transilvania este sponsorul principal.

Tot ce a depins de noi am înfăptuit. Am muncit enorm. Luna asta se va semna contractul de proiectare și execuție a noului stadion. Când va fi gata, la Constanța va fi un centru de referință în fotbalul european”.

Pavel Peniu, președintele Academiei: „Casa noastră s-a construit pe 15 ani. Pe două laturi, cea sportivă și extinderea la ceea ce vedeți. Aproximativ 800 de copii își desfășoară activitatea aproape zilnic, s-au instruit mulți copii. Se lucrează și la parcare, cu două obiective, confort și energetic. Mai avem două terenuri în lucru pentru Academie”.

28 de titluri naționalea strâns Academia Hagi la copii și juniori, în 15 ani de existență

4 Cupe și 8 Supercupea bifat Academia la juniori, având o medie de 51 de jucători/sezon convocați la loturile naționale (seniori, U21, U20, U19, U18, U17, U16, U15)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Superliga
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
Campionate
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (29)
costaas
costaas  •  05 Septembrie 2024, 23:35

Toată lumea își dă cu părerea de ce a făcut sau ce nu a făcut Hagi. Bai, sărăciilor voi ce ați realizat la viata voastră de vă dați cu părerea despre ce a făcut sau nu a făcut Hagi... V-ați riscat voi toate economiile sa porniți un business? E cea mai mare investiție privată făcută de cineva în fotbalul romanesc (bineînțeles, cu credit, ca asa e sănătos într-un business). Nu are treabă primaria cu ce s-a investit acolo,la Ovidiu. Primaria are treabă cu stadionul din Constanța, atât. Așa că ciocul mic,să admirăm ce a făcut Regele. Și, cum a zis, a dat înapoi ce a primit de la fotbal. Chapeau!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  05 Septembrie 2024, 10:11
Postat de SammyGN pe 05 Septembrie 2024, 08:23

@elgabri, Farul nu a luat nimic de la stat, spre deosebire de voi, astia de la Dinamo! Stadionul pe care joaca si tot ce s-a construit acolo este investitie 100% privata, voi va milogici sa va construiasca statul stadion, de ce trebuie sa faca asta statul? Sunteti club privat sau apartineti tot de MAI?

esti prost informat. FC Dinamo nu are absolut nimic de la stat si nici nu va avea. Noul stadion Dinamo, daca se va construi vreodata, va apartine de CS Dinamo, care tin de MI. In niciun caz nu va fi in patrimoniul echipei de fotbal, care va trebui sa plateasca chirie daca vrea sa joace acolo. la fel e si la Farul, parca se face un stadion nou in Constanta, tot din bani publici. asta mic facut de Hagi la Ovidiu, probabil va fi folosit de echipele de tineret.

SammyGN
SammyGN  •  05 Septembrie 2024, 08:25
Postat de napoli01 pe 04 Septembrie 2024, 16:15

Total nepotrivita titulatura "academie". Avem Academia Romana, acolo unde oameni valorosi ai acestei tari asteapta ani de zile pentru a fi acceptati ca membri. Sa ne asteptam ca fiecare breasla sa faca aceste centre de excelenta si sa le numeasca academii? O sa numim scolile de meserii, academii? Sau meseria de fotbalist este atat de nobila incat este permis ca cei scoliti aici sa fie numiti academicieni?

@napoli01, peste tot in lume se numesc Academii scolile de fotbal pentru copii si juniori. Si pe langa Academia Nationala mai exista inca destule Academii, stai linistit, nu este prima si nici ultima.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează