Articol de Victor Vrînceanu - Publicat marti, 23 ianuarie 2018 20:58
GSP.ro vă prezintă rezultatele de până acum ale cantonamentului dinamovist de la Limassol.
A trecut o săptămână de când Dinamo este cantonată la Limassol, "câinii" au câștigat primele două amicale, cu Aris Limassol, 5-0, și cel cu Rapid Viena, scor 3-2.
Gazeta i-a urmărit de la fața locului pe elevii lui Vasile Miriuță și vă prezintă mai jos concluziile primei săptămâni de cantonament:
1. Disciplina suferă
Jucătorii își permit destul de multe glume în timpul antrenamentelor, comentează deciziile staff-ului tehnic. Până să plece la Hajduk Split, Steliano Filip cerea cu ton ridicat preparatorului fizic Paulo Potocnik să o lase mai moale.
Nu e singurul episod de acest fel. Nici Miriuță nu caută în mod special respectul jucătorilor. Sunt momente când face mișto de elevii săi împreună cu staff-ul lui sau cu oameni de pe margine.
2. Condiții medii de cantonament
Condițiile nu sunt nici cele mai proaste, dar nici nu excelează. Jucătorii fac duș la hotel, nu la terenul de antrenament, și nu pot folosi sala de forță din bază în mod organizat pentru că este prea mică. Totuși, fotbaliștii dinamoviști s-au declarat foarte mulțumiți de starea terenului și spun că îi interesează cel mai mult să se protejeze de accidentări, nu unde fac duș și dorm.
3. Dănciulescu - legenda bună la toate
Poate cel mai surprinzător, legenda fotbalului românesc, Ionel Dănciulescu, este băiatul bun la toate la Dinamo. Al doilea cel mai bun marcator din istoria Ligii 1 face check-in-ul jucătorilor la hotel, are rol de ofițer de presă și a fost singurul om din clubul Dinamo care a luat poziție în subiectul meciului straniu cu Aris Limassol.
Dacă antrenorul Miriuță a declarat reporterilor: "Nu vorbesc eu nimic despre așa ceva", Dănciulescu a avut o poziție oficială atunci când a fost abordat de instituțiile media. Și toate astea pe un salariu lunar care se învârte în jurul a o mie de euro.
4. Din transferuri s-a scos maximum
Cu toate că Dinamo n-a avut buget de transferuri, "câinii" par să se fi mișcat bine:
- Pesici. Mijlocașul stânga a arătat viteză foarte bună în bandă, are capacitatea de a scoate oameni din joc și un șut foarte puternic. Totuși, i s-a reproșat că este egoist și nu joacă în folosul echipei.
- Monroy. Închizătorul a revenit după șapte luni în care nu a jucat niciun meci oficial, dar arată foarte bine din punct de vedere fizic și dă dovadă de calitate la jocurile școală, gleznă fină, clarviziune și calm în joc.
- Nistor. Mijlocașul central arată de parcă nici n-a plecat de la Dinamo. S-a reintegrat imediat în angrenajul echipei și a arătat din primul moment că este o achiziție foarte bună pentru "câini". Se înțelege foarte bine în teren cu Hanca și Adam Nemec.
-Mihai Popescu. Stoperul a revenit după împrumutul de la FC Voluntari și pare să fie noul titular din centrul apărării, alături de Ionuț Nedelcearu.
-Vlad Olteanu. Fundașul stânga a revenit și el de la FC Voluntari și este discret, tăcut, dar genul care se achită mereu de sarcini, stă bine pe picioare și nu fuge de contact. Poate crește dacă i se va oferi șansa la titularizare, mai ales după plecarea lui Steliano Filip.
- Daniel Popa. Atacantul a jucat în prima parte a sezonului la FC Botoșani și a fost cerut în mod expres de Vasile Miriuță. Totuși, nu pare să se ridice la nivelul așteptărilor până acum. Este greoi, defazat și nici nu-și pune în valoare în vreun fel fizicul puternic.
5. Vestiar cu 3 lideri
- Hanca. Mijlocașul dreapta este noul căpitan al echipei după plecarea lui Filip și rămâne în continuare specialistul fazelor fixe. Miriuță gândește toate loviturile de acest gen cu "Serginho" în rol principal. Este vocal și pe gazon, își organizează colegii în teren, într-un mod civilizat. Ridică tonul doar când este nevoie să se facă auzit de la depărtare.
-Nedelcearu. Fundașul central a crescut foarte mult calitativ. Joacă cu mingea la picior și capul sus, se informează foarte bine înainte să primească mingea și găsește timp să îl ghideze și pe Mihai Popescu, colegul său cu experiență mult mai mică.
-Brănescu. Portarul devenit numărul 1 după absența nemotivată a lui Penedo pare să fie exact ce are nevoie apărarea lui Dinamo în acest moment. Laurențiu vorbește în timpul meciurilor încontinuu, își calibrează apărarea la fiecare fază și își încurajează colegii atunci când aceștia greșesc. Ca stil de abordare amintește de Bogdan Lobonț.
6. Cine va fi jucătorul-surpriză?
-Nica. Fundașul dreapta nu este încă sută la sută din punct de vedere fizic, dar s-a întors din Italia cu un bagaj de cunoștințe tactice cu mult peste media echipei. Este calm, judecă foarte bine fazele și s-a descurcat foarte bine, deși Miriuță l-a jucat fundaș central și fundaș stânga, poziții pe care nu a mai evoluat până acum.
- Moldoveanu. Atacantul de 18 ani care a suferit trei operații la genunchi în anii anteriori este un model pentru toată lumea. Aleargă foarte, foarte mult, nu are niciun pic de frică, ba chiar caută contactele fizice, se demarcă bine și are o musculatură care ar face invidios și un fotbalist ajuns la maturitate. Cu mult peste Popa în acest moment.
7. A înviat golgeterul!
Adam Nemec se descurcă foarte bine în cantonamentul de la Limassol. Este printre cei mai buni la antrenamente și a marcat de patru ori în două amicale. Dacă reușitele din meciul-blat cu Aris Limassol nu au relevanță reală, cele din jocul cu Austria Viena arată că slovacul nu mai are gânduri de plecare și că vrea să confirme din nou la Dinamo.
Adam a dezamăgit crunt în prima parte a sezonului, reușind doar 3 goluri în 20 de meciuri, exact în perioada în care varianta transferului său la Steaua era foarte mediatizată.
Miercuri, cu Termalica
"Câinii" vor juca de la ora 16:00 penultimul amical al acestui stagiu de pregătire, cu Termalica BB Nieciecza, echipă de pe locul 13 din prima ligă a campionatului polonez.
Mâine mai este programat un amical cu Karmiotissa, echipa din liga a doua cipriotă la care joacă personajul dubios Savvos Kyprou. Amicalul a fost stabilit pentru fotbaliștii dinamoviști care au prins puține minute de joc în acest stagiu de pregătire.