FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV În tribune la Craiova - Rapid, legenda clubului a evidențiat un jucător: „E fuoriclasse pentru campionatul nostru!”

Alex Mitriță are șase goluri în primele opt etape / FOTO: Ionuț Iordache (GSP) +15   FOTO
Alex Mitriță are șase goluri în primele opt etape / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 06:53 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 13:31

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor sâmbătă, cu ocazia derby-ului Universitatea Craiova - Rapid 1-1, Emil Săndoi, fost campion cu Știința la titlul din '91, a comentat revenirea lui Alexandru Mitriță la echipa națională, un scenariu devenit realitate pentru „dubla” cu Kosovo și Lituania din Nations League.

Tot mai mulți oameni de fotbal salută revenirea extremei Alexandru Mitriță printre „tricolori”, la doi ani de la precedenta convocare și după ce fotbalistul de 29 de ani a trecut și prin deziluzia de a nu fi fost chemat de Edi Iordănescu pentru Campionatul European din Germania.

După Sorin Cârțu, cel care i-a dat credit „jupânului Mircea Lucescu” pentru decizia de a opta pe Mitriță la națională, Emil Săndoi, un alt nume iubit în Bănie, s-a pronunțat pe marginea revenirii „Piticului Atomic” la prima reprezentativă.

Alexandru Mitriță l-a convins pe Săndoi: „E fuoriclasse pentru campionatul nostru!”

Săndoi îl numește pe Mitriță un veritabil „fuoriclasse”, adică un jucător ieșit din comun, un talent extraordinar.

„Trebuie să recunoaștem, Alex este un jucător fuoriclasse pentru campionatul nostru, se vede acest lucru aproape în fiecare meci. Este un jucător care poate să-ți facă diferența oricând, un jucător pe care mulți antrenori și-l doresc.

[Se poate integra în sistemul lui Mircea Lucescu?] Cred că acest lucru depinde numai și numai de el”, a punctat Săndoi, pentru echipa deplasată de Gazeta în Bănie.

Mitriță, „uitat” de Edi Iordănescu în a doua parte a mandatului

Alexandru Mitriță are un start de sezon convingător, iar bilanțul care l-a adus în vederile lui Mircea Lucescu face cu ochiul. După ce a înscris și în poarta giuleștenilor, „Piticul” a ajuns la cota 6 în acest campionat.

Mitriță a fost „interzis” în a doua parte a mandatului lui Edi Iordănescu, cu selecționerul nemulțumit de atitudinea pe care olteanul a avut-o la lot. Ultimul lui meci sub „tricolor” a avut loc în iunie 2022!

Recent, Alex Mitriță a semnat prelungirea contractului cu Universitatea Craiova până în 2028. Noul contract se întinde până în vara lui 2028 și prevede o clauză de reziliere în valoare de 5 milioane de euro. Orice club va plăti acești bani va fi liber să negocieze direct cu fotbalistul, să o sară pe Universitatea din schemă.

Să revin la națională este tot ce-mi doream, după un sezon foarte bun, acum iarăși un start de sezon bun. Sunt bucuros că reprezint din nou echipa națională. Sunt bucuros că îmbrac din nou tricoul echipei naționale, sper să fiu într-o formă bună.

- Alexandru Mitriță

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  01 Septembrie 2024, 14:45

...aiurea ...hai sa vedem cine rateaza mai mult ...

fibra
fibra  •  01 Septembrie 2024, 12:26

De ce nu progreseaza fotbalul nostru? Deoarece e plin de legende. Traim in povesti si ne batem joc de realitate.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează