FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Cristi Săpunaru, la 8 zile după plecarea lui Lennon de la Rapid: „Nu a ajutat cu nimic”

Cristi Săpunaru, foto: Facebook FC Rapid 1923
Cristi Săpunaru, foto: Facebook FC Rapid 1923

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2024 14:41 / Actualizat miercuri, 28 august 2024 16:00

Cristi Săpunaru (40 de ani), fundașul central de la Rapid, a vorbit pentru prima dată despre mandatul lui Neil Lennon (53 de ani) din Giulești. Aventura tehnicianului nord-irlandez în România s-a terminat brusc, după 6 etape în care nu a obținut nicio victorie.

Săpunaru nu a fost nici pe departe unul dintre jucătorii preferați ai lui Neil Lennon. Nu a fost titularizat niciodată și a bifat doar 24 de minute în mandatul britanicului. S-a întâmplat în meciul de pe 29 iulie, atunci când Rapid a pierdut pe terenul Petrolului, scor 0-1.

Odată cu venirea lui Marius Șumudică (53 de ani), Săpunaru a fost trimis direct titular în meciul pe care giuleștenii l-au câștigat pe terenul lui Poli Iași.

Cristi Săpunaru a vorbit în premieră după plecarea lui Neil Lennon de la Rapid: „Nu dau vina pe el”

Veteranul nu și-a putut explica motivul pentru care echipa nu a oferit randamentul așteptat sub comanda britanicului. Săpunaru a precizat că a purtat mai multe discuții cu antrenorul, însă acestea nu au rezolvat problemele din Giulești.

Și a adăugat că o victorie ar fi putut schimba total situația Rapidului, însă aceasta nu a venit, iar Lennon a plecat după 6 meciuri.

„N-o să stau să detaliez nimic. Nu a mers. Explicația a fost dată de rezultate. Și jucătorii și-au dorit, și el și-a dorit performanță. Dar nu a fost ce trebuie. Nu știu dacă n-a fost potrivit el pentru club, nu ne-a ieșit, ăsta e principalul lucru. Iar după, când n-ai rezultate, cade capul antrenorului.

Nu dau vina pe el pentru rezultatele care au fost, toți am avut vină. Când nu ai rezultate, jocul scade, jucătorii se gândesc de ce nu le iese. Se ajunge să nu mai joci fotbal, să joci doar la rezultat, cât de urât poți, doar ca să îți intri în formă. Dacă aveam vreo victorie, poate se schimba și jocul, dar nu s-a întâmplat.

Am vorbit de multe ori cu Lennon. Se pare că nu a ajutat cu nimic. Am avut o relație normală, de jucător-antrenor. Am încercat să-l ajut cu ce am putut, cum au făcut și ceilalți jucători”, a declarat Săpunaru pentru digisport.ro.

Cristi Săpunaru a fost titular incontestabil în sezonul trecut la Rapid, însă de la venirea lui Neil Lennon el nu a mai fost inclus în primul „11”. Primul meci după ce Șumudică s-a instalat pe banca tehnică de la Rapid a fost și primul din acest sezon pentru fundaș în care a fost și titular.

150.000 de euroe cota lui Cristi Săpunaru, potrivit Transfermarkt

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (8)
Unuldinceicativa43
Unuldinceicativa43  •  29 August 2024, 10:34
Postat de cirus11 pe 28 August 2024, 15:23

Pai Rapidul e echipa de moral, suplinesc lipsa de valoare cu entuziasmul. La fel a fost si in primavara, au inceput foarte slab cu Craiova, trebuiau sa piarda clar meciul ala si au avut enorm noroc. Au mai fost vreo 2 tot asa si din moral au ajuns aproape de locul 1. Asa putea sa fie si acum cu Lennon... daca castigau chiar si norocos un meci probabil isi dadeau drumul la joc. Cu atat mai mult mi se pare condamnabil ca l-au dat afara atat de repede...

Lasă, mă, că are fcfcsb valoare. Ați luat titlul cu omenii și arbitraje, iar acum vă faceți de râs. Vă rupem capul și sezonul ăsta. De -aia v-am bătut de 3 ori sezonul trecut, că nu avem valoare. Voi fcfcsb-iștii sunteți toți proști.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  28 August 2024, 23:51
Postat de unurtr pe 28 August 2024, 15:57

Cristi Săpunaru azi ”am vorbit de multe ori cu Lennon”. Săpunaru acum 2 săptămâni ”am vorbit o singură dată cu Lennon”. Clar că l-a lucrat Săpunaru ca să-l aducă pe Șumudică și a făcut tensiunea aia din jurul lui Lennon că Săpunaru nu este băgat în seamă și are ceva personal Lennon cu Săpunaru ca să instige și mai mult galeria și suporterii împotriva lui Lennon...

Amice, ai dreptate...asa a apărut în presa . Dar tu mai crezi ce se scrie ? Numai daca-l vezi la tv vorbind în direct poți sa-i comentezi spusele și nu ce-i baga presa în gura. Ca drept dovada este ca nu s-a pomenit de vreo accidentare avuta în primele 6 jocuri ci doar ca nu l-a băgat Lennon.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  28 August 2024, 23:43

Domnule Ene , din cele 6 etape Sapunaru nu a jucat în 3 partide fiind accidentat. Își revenise și urma sa joace cu Sepsi însă iar s-a accidentat . Doar în prima etapa era apt de joc...după aceea au intervenit accidentările. Și la Iași a jucat nerefacut. Este adevarat ca el dorea sa joace și nerefacut însă Lennon doarea pe teren doar jucători 100% dpdv fizic. Sapunaru este un luptător iar prezenta sa pe teren , chiar și nerefacut în totalitate ar fi ridicat moralul jucătorilor. La Iași a făcut dovada.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează