Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iulie 2019 10:01
FCSB a pierdut vineri un proces vital cu CSA Steaua! Judecătorii au decis că echipa din Liga a 4-a are palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 2003.
Decizia dată de judecători, care poate fi atacată la Curtea de Apel, duce la mai multe situații ciudate în fotbalul românesc.
1. Tribunalul l-a făcut stelist pe Dănciulescu
Dezvăluirea judecătorului, FCSB nu e și n-a fost niciodată Steaua, modifică și carierele unor fotbaliști care au evoluat pentru clubul lui Becali, și pe ale unor rivali. Pancu, spre exemplu, și-a construit faima de care se bucură în Giulești și prin prestațiile sale contra Stelei. Daniel a jucat împotriva Stelei reale doar până în 2002, a stabilit instanța. Meciurile lui împotriva roș-albaștrilor post 2003 erau cu FCSB, o grupare pe care fanii giuleșteni n-aveau de ce s-o urască.
Altă consecință: Ionel Dănciulescu a rămas cu opt goluri în derby, doar două pentru Dinamo și șase pentru Steaua! Danciu mai înscrisese trei goluri împotriva FCSB, în meciuri care nu mai pot fi considerate derby-uri. Singurele reușite în tricoul roș-alb în derby au avut loc în 1996, într-o victorie a roș-albaștrilor cu 4-2. Dănciulescu a înscris ambele goluri ale „câinilor”.
2. Alex Chipciu nu mai e stelist
CSA a cerut anularea numelui Steaua pentru clubul lui Becali abia în 2011, la opt ani de când Gigi devenise patronul echipei din Liga 1 și continuase să utilizeze marca în tot acest timp. Au mai trecut șapte ani până cînd o instanță a stabilit că palmaresul, istoricul Stelei tradiționale e al CSA. În tot acest timp, suporteri și fotbaliști s-au păcălit crezând că erau alături de Steaua, jucau pentru FCSB, de fapt. Alex Chipciu nu a jucat niciodată pentru Steaua, conform verdictului. Nici Vlad Chiricheș, nici Dorin Goian.
3. Dorinel Munteanu n-a trădat
Potrivit deciziei, Dorinel Munteanu, pe care suporterii dinamoviști l-au acuzat de trădare fiindcă s-a făcut stelist după ce pornise în fotbalul serios din Ștefan cel Mare, semnase, în realitate, cu FCSB în 2003, deci cu o grupare „neutră”, a cărei rivalitate cu Dinamo nu existase, din moment ce fecesebiștii au fost înființați abia în 2003.
Dorinel a jucat 2 ani la FCSB, din 2003 în 2005, câștigând campionatul în ultimul sezon.