Articol de Aurelian Botezatu - Publicat joi, 14 octombrie 2021 13:40 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 16:09
Universitatea Craiova nu crede că va fi contactată de FRF pentru Reghecampf. Iar dacă totuși s-ar întâmpla, n-ar fi de acord nici măcar cu ideea ca acesta să pregătească, în paralel, și Craiova, și naționala.
Laurențiu Reghecampf a reacționat imediat ce numele său a fost vehiculat ca o posibilă soluție pentru succesiunea lui Mirel Rădoi.
„Nu e subiect pentru mine, eu sunt la Universitatea Craiova şi muncim pentru această echipă. Sunt antrenori liberi de contract care pot fi contactaţi, dacă Mirel va pleca. Olăroiu, Boloni, Mutu sunt nume care în acest moment nu au angajament şi fiecare dintre ei poate fi o soluţie”, a declarat antrenorul oltenilor, deunăzi, pentru digisport.ro.
Speculațiile au continuat însă, mai ales că, în 2014, Reghe s-a aflat în capul listei președintelui Răzvan Burleanu, după ce FRF s-a despărțit de Victor Pițurcă. Atunci n-ar fi spus „nu”, deși era la FCSB!, ba se arătase dispus să pregătească în paralel și echipa lui Becali, și reprezentativa!
Aceasta din urmă ar putea fi văzută drept o soluție și acum, dacă ajungem la baraj, Rădoi pleacă, dar nimeni nu vrea să-i urmeze pe termen scurt.
Gazeta a aflat, din anturajul conducerii clubului, că Universitatea nu se așteaptă să fie contactată de FRF în legătură cu Reghe.
Și dacă s-ar întâmpla, n-ar fi de acord nici măcar cu o navetă Bănie - națională, în perioada barajelor de calificare la CM 2022. Mesajul e clar: „Reghecampf are un contract ferm, a început o muncă și trebuie să se focusese exclusiv asupra a ceea ce are de făcut aici”.
2ani e durata contractului semnat de Reghecampf cu CSU Craiova
180.000 de europe sezon câștigă Reghe în Bănie. La națională, Rădoi e plătit cu 240.000 pe an
CSU Craiova devine principala contracanditată la titlu
Universitatea Craiova se profilează drept principala amenințare pentru CFR Cluj. Oltenii și-au pus antrenor de titlu, Laurențiu Reghecampf, iar acesta are, în sfârșit, aproape 3 echipe la dispoziție! 31 de jucători valizi.
Odată cu revenirea vârfului Mihai Roman, după 21 de luni pe tușă, Universitatea a pus capăt unui șir de indisponibilități ce părea fără sfârșit.
Faptul că, în perioada următoare, Laurențiu Reghecampf va avea la dispoziție nu mai puțin de 31 de jucători valizi - în acest moment doar Vlădoiu și Conte au mici probleme - este însă doar unul dintre argumentele pentru care juveții, și nu FCSB, devin principala amenințare pentru campioana CFR Cluj, pe termen lung.
Acești jucători nu doar că sunt OK fizic, dar sunt și protejați împotriva COVID-19. După ce el însuși a suferit de pe urma temutului virus, finanțatorul Mihai Rotaru a insistat pentru vaccinare și, la ora actuală, întreg efectivul e pus la adăpost!
Ceea ce nu se poate spune despre FCSB, unde coronavirusul a făcut din nou victime: Straton, Șerban, antrenorul Edi Iordănescu și întreg staff-ul său.
Craiova are două formații de play-off
Un alt aspect important. Prin aducerea lui Alex Crețu și, mai ales, a lui Lyes Houri, calitatea lotului aflat la dispoziția lui Reghe a crescut. Practic, el are la dispoziție aproape trei echipe, toate competitive! Gazeta a alcătuit două complete, plus 9 rezerve, și ambele sunt de play-off.
Din a doua, oricare dintre jucători poate juca liniștit la cea dintâi, iar dintre rezerviști, Bălașa, Ivanov și Căpățână le pot oricând completa, la nevoie. Este exact ce i-a lipsit lui CSU în precedentele două sezoane, în duelul la titlu cu CFR și FCSB.
Bonus: Craiova are antrenor de titlu
Nu în ultimul rând, un mare atu este antrenorul. O dată cu instalarea lui Reghecampf, Universitatea a venit la nivelul CFR-ului (Dan Petrescu) și are un ascendent asupra FCSB-ului, unde talentatul Iordănescu jr mai are de pus în vitrină câteva trofee pentru a urca pe podium.
Echipa 1:
- Pigliacelli - Conte, Screciu, V. Găman, Bancu - Nistor, Al. Crețu - Gustavo, Houri, A. Ivan - Koljic
Echipa 2:
- Lazar - Vlădoiu, Papp, M. Constantin, Vătăjelu - Mateiu, Fedele - Câmpanu, Vână, Baiaram - Markovici
Rezerve:
- Rusu, Al. Olteanu, Mitran, Bălașa, Danciu, Ivanov, Roguljici, Căpățână, M. Roman II