FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL GALAŢI

Cum au dispărut 4 milioane de euro din contul unei echipe din Liga 1 » Asigurarea care-i falimentează :S

Dan Adamescu, patronul Oţelului
Dan Adamescu, patronul Oţelului

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 07 iulie 2013 22:43

Primarul Galaţiului, Marius Stan, dezvăluie metoda prin care un club care a încasat în jur de 20 de milioane de euro în 2012 solicită acum insolvenţa. Acţionarul principal al Oţelului, Dan Adamescu, dă vina pe datoriile din gestiunea lui Stan pentru apropierea falimentului.

"Singurul scop al actualului acţionariat a fost devalizarea clubului de milioanele care se găseau în cont în momentul preluării lui!". Marius Stan a comentat astfel solicitarea de intrare în insolvenţă a Oţelului. Conform primarului, în conturi se aflau 7,3 milioane de euro în septembrie 2012, cînd Dan Adamescu a devenit acţionar principal prin TNG Group.

"S-a asigurat falimentul!"
Cum a putut să dispară între timp o asemenea sumă? Tot Stan a răspuns, într-o declaraţie la DigiSport: "S-a încheiat un contract de asigurare cu Astra, în valoare de 4 milioane de euro! Patru milioane! Oţelul e, practic, cel mai asigurat club din România, atît de asigurat că se apropie de faliment!".

Astra Asigurări e o societate din grupul TNG, al lui Adamescu. În septembrie anul trecut, după ce Adamescu a devenit proprietarul Oţelului, pe site-ul firmei de asigurări era anunţat un plan de investiţii generos, dinspre Astra către club, nu invers: "S-a semnat un contract de parteneriat, e vorba despre o investiţie de 10 milioane de euro în următorii cinci ani".

"Stan ne-a adus aici!"
Pretextul solicitării insolvenţei: ANAF a pus poprire pe conturile Oţelului. Compania lui Adamescu susţine că insolvenţa ar fi o consecinţă a managementului prost din perioada în care Marius Stan a fost preşedinte: "ANAF a calculat o datorie de 22.300.000 de lei, rezultată din diferenţa de taxe şi impozite dintre convenţiile civile în baza cărora erau angajaţi salariaţii Oţelului între 2005 şi 2008 şi contractele de muncă. Convenţiile sînt reglementate de Legea sportului, dar contradictorii cu Codul Muncii. În cazul fotbaliştilor, legea e interpretabilă din punctul de vedere al modalităţii de colaborare, contract sau convenţie civilă, dar existau inclusiv oameni din conducere plătiţi tot pe convenţii civile. Din cauza datoriei şi a blocării conturilor, clubul e în incapacitate de plată şi cerem insolvenţa pentru ca echipa să-şi poată continua activitatea".

"ANAF a calculat greşit, noi avem documente suficiente, toate instituţiile ne-au acceptat să funcţionăm cu convenţii civile, deci e vorba despre un litigiu ce poate fi rezolvat foarte uşor", răspunde Stan.

"Eu l-am recomandat"
Marius Stan recunoaşte că Adamescu a devenit patron la Galaţi după ce a primit girul său: "Eu l-am recomandat, aşa este. Dar m-am gîndit că dacă nici într-un miliardar din fruntea Topului 300 nu poţi să ai încredere, atunci în cine?". Adamescu ar avea, potrivit estimărilor revistei Capital, o avere de 800-850 de milioane de euro. El a preluat Oţelul de la combinatul Sidex.

"Nu cred că Oţelul va termina campionatul! Asta în caz că va izbuti să-l înceapă! Adamescu dă vina pe vechea conducere, dar am cîştigat singurul titlu de campion din istoria Moldovei!" (Marius Stan, primar Galaţi)

"Adamescu a luat, fără să plătească nimic, un club-patrimoniu al Galaţiului, în conturile căruia avea 7,3 milioane de euro şi zero datorii, caz unic în România!" (Marius Stan, primar Galaţi)

"Se vor achita în termen foarte scurt toate obligaţiile de plată către jucători şi ceilalţi salariaţi, va fi dezvoltat centrul de juniori, iar echipa de fotbal feminin o să fie înscrisă în campionat" (Comunicat al acţionariatului, pe site-ul Oţelului)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (30)
cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  08 Iulie 2013, 23:58

Ei, păi dacă echipa feminină merge bine, nu mai are nimeni ce să spună.

thumbzilla..
thumbzilla..  •  08 Iulie 2013, 15:56
Postat de widoqq pe 08 Iulie 2013, 08:54

Eu cred ca Stan nu i strain dc se intampla la Otelul. Nu degeaba ii zice lumea Hotzelul Galati, ma gandesc eu!

Corect.Stan a fost si este prin interpusii lui spatele Otelului.

anghelov
anghelov  •  08 Iulie 2013, 14:56

Eu spun sa se linisteasca Mr. Adamescu,pentru ca altfel fanii Otelului o sa il sature de bani.Sa ne lase si sa se duca sa o asigure pe masa , ca poate o lua ceva bani pe dumneaei.RUSINE pentru toti astia care nu se mai satura de bani si distrug un club respectat. FORTA OTELUL!!!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează