FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ

Dan Petrescu, înainte de derby-ul Clujului: „Mai bine se amâna meciul!” + Anunță schimbări și un debut: „Să vedem dacă direct titular”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 22:32 / Actualizat sambata, 03 august 2024 22:32

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, anunță multe schimbări în echipa de start pentru derby-ul cu rivala locală U, inclusiv debutul atacantului Louis Munteanu. „Bursucul” admite că ar fi preferat ca duelul de duminică să fie amânat, pentru a putea pregăti în tihnă următorul meci european, pe 8 august, cu Maccabi Petah Tikva.

În mod normal, U Cluj ar fi trebuit să fie gazda derby-ului local din etapa 4. Având în vedere că stadionul „șepcilor roșii” nu este disponibil, fiind închiriat pentru un alt tip de eveniment, părțile implicate au pus la cale un schimb, astfel încât CFR să găzduiască partida din tur, iar U pe cea din retur.

Astfel, derby-ul de duminică seara, ora 22:00, va avea loc în Gruia. Dan Petrescu a afirmat la conferința de presă că nu a fost de acord cu acest schimb și că ar fi dorit ca meciul să fie amânat, pentru a avea mai multe antrenamente și timp să integreze noii jucători, în perspectiva următoarelor dueluri europene. „Vișiniii” s-au calificat de curând în turul 3 preliminar din Conference League, unde vor da piept cu Maccabi Petah Tikva.

Dan Petrescu anunță schimbări și debutul lui Louis Munteanu în CFR Cluj - U Cluj

„Sper ca atmosfera să fie mai bună acum (n.r. - după 5-0 cu Neman Grodno în Conference League). Nici n-am văzut jucătorii care au jucat, pentru că am avut antrenament cu ceilalți. Sper că s-au odihnit. Știți și voi că sunt foarte multe meciuri și nu e ușor. Nu e ușor nici să schimbi echipa de la meci la meci, dar asta trebuie să facem, nu avem de ales.

E foarte bine că ne-am calificat, dar să nu uităm că și campionatul este foarte important. Normal, vor fi schimbări. Nu au timp jucătorii să-și revină în două zile și jumătate, după un drum destul de greu. Jucătorii au ajuns acasă la 5 dimineața, nu e ușor, avem și unii jucători de o anumită vârstă, e foarte greu pentru ei. Mai ales că este și căldură. Dacă era vremea puțin mai bună, cred că-și reveneau mai repede.

Pe Louis Munteanu l-am văzut doar ieri la antrenament, mi-e greu să-mi dau cu părerea despre forma lui. Trebuie să cred în el, în ce-mi spune și în ce a făcut în Italia. Vă dați seama că cei de la Fiorentina fac antrenamente bune, nu poate fi așa în urmă cu pregătirea. Nu știe lotul, dar nu mai avem timp să ne cunoaștem. Vin meciurile peste noi.

Trebuie să intre pe teren și să joace fotbal. Sper să și aibă noroc, la primul meci trebuie să ai noroc. Dacă va juca? De ce nu? Ori pe bancă ori titular, este posibil orice”, a comentat Dan Petrescu în prima fază.

Dan Petrescu: „Mai bine se amâna meciul”

„Sincer, nu am fost de acord cu acest schimb. Cred că ar fi fost mai bine, după ce am văzut tot, să se amâne acest meci. Puteam pregăti meciul de joia viitoare altfel, să fi avut mai multe antrenamente cu noi Graovac, Postolachi, Munteanu.

Mai sunt și unii jucători în urmă cu pregătirea... ar fi fost ideal să se amâne. Dar dacă voi câștiga mâine, voi zice că a fost bine că nu s-a amânat. Vedem ce va fi”, a continuat Petrescu.

Dan Petrescu o analizează pe U Cluj: „Au închegat o echipă bună”

În fine, „Bursucul” a analizat adversara de mâine:

„Am văzut două meciuri ale lor dintre cele 3, cred că mâine dimineața îl voi vedea și pe al treilea. Au 6 jucători noi în echipa de start, dar jucători de valoare, de anumit nivel: Popescu, care a jucat 10 ani la FCSB, Cristea, care a jucat pe la Rapid și FCSB, foarte bun și el, Boboc, care a fost campion cu Farul, Rață, care mie îmi place foarte mult, plus cei doi jucători din atac, și Blănuță, care arată foarte bine ca Under.

S-au integrat foarte bine lângă cei vechi, pe care-i aveau, precum Chipciu, Nistor și Bic. Au închegat o echipă bună. Au jucat cu aceiași mijlocași și fundași cele 3 meciuri. Este un sistem mai nou pentru ei, cu Nistor în spatele atacanților, cam cum juca Farul când a luat campionatul.

Mie îmi place cum joacă U Cluj, mi-au plăcut primele două meciuri. Sper să nu aibă un meci așa bun cu noi. E clar că sunt o candidată la play-off și la un an bun, mai ales că antrenorul lor, care este unul dintre prietenii mei dragi, are experiență și cunoaște bine clubul”.

Alte idei ale lui Dan Petrescu înainte de CFR Cluj - U

Un derby este derby, indiferent de țară și oraș. Nu contează pe ce loc sunt echipele. Derby-ul este foarte important pentru ambele cluburi, pentru fani. E un meci pe care orice jucător ar trebui să dorească să-l joace. Când eram jucător, așteptam aceste derby-uri cel mai mult. La fel ca antrenor.

În momentul de față cred că suntem bine dacă nu vor mai exista transferuri, dar sunt convins că mai pleacă câțiva jucători de-ai noștri, simt că mai pleacă vreo 2-3 jucători importanți, și mi-ar fi greu. Nu aș vrea să mai plece nimeni. Dacă nu ar pleca nimeni, am fi OK. Sunt vreo 5 jucători care mă aștept să plece oricând. Nu e normal și nu-mi place, dar ce pot să fac? Asta este viața, trebuie să mă adaptez la ce avem. Sper să am acest lot la dispoziție cât mai mult timp, să obținem rezultate pozitive.

- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
csaba
csaba  •  04 August 2024, 19:03

Văd că mulți susțin că Dan se lamentează, dar steluța lui gigel de ce a fost amânată, amânări se pot obține numai de gigel și olteni, Clujul nu face parte din Romania, un rezultat favorabil nu ar trebui să bucure toți românii, sau cei din sud se bucură dacă CFR sau U-Cluj pierde unde joacă???!!!

liviul
liviul  •  04 August 2024, 15:37

Mai termina pt. D-zeu cu atatea lamentari: ca e prea cald , ca sa se fi amantat, ca jucatori nepregatiti(de parca noi ii pregatim) , ca pleaca sau vin jucatori... ca dr@ci laci. Joaca fotbal nu te mai tot smiorcai ca ne-am saturat pana peste cap.Eh , ce frumos era cand nu erai pe aici

emil61
emil61  •  04 August 2024, 04:07

Daca ar fi incecat amanarea meciului nu ar fi avut OK , petru ca nu fa ce spune becali.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează