FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

VIDEO / EXCLUSIV Daniel Bîrligea vs. Louis Munteanu » Comparație frontală, Rusescu le-a dat note la 8 categorii: cine a ieșit primul

Daniel Bîrligea și Louis Munteanu / fotomontaj GSP
Daniel Bîrligea și Louis Munteanu / fotomontaj GSP

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2024 15:37 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 18:46

Raul Rusescu (36 de ani), golgheterul Ligii 1 în ediția 2012-2013 și „Fotbalistul Român al Anului 2012” în Ancheta GSP, i-a comparat, azi, la GSP Live, pe Daniel Bîrligea (24), noul atacant de la FCSB, și Louis Munteanu (22), vârful lui CFR Cluj ♦ Rusescu i-a notat pe cei doi la 8 categorii diferite, iar diferența a fost minimă în favoarea lui Bîrligea.

Bîrligea și Munteanu au făcut subiectul celor mai scumpe două transferuri realizate în această vară de cluburile SuperLigii, fiecare costând peste două milioane de euro. Primul a trecut de la CFR Cluj la FCSB, al doilea, dorit și de campioana României, a fost achiziționat de CFR de la Farul.

În această dimineață, la GSP Live, Rusescu a acceptat provocarea de a realiza o comparație în 8 puncte între Bîrligea și Louis Munteanu. Expertul emisiunii a acordat note pentru fiecare categorie în parte și a rezultat că noul atacant al celor de la FCSB are un plus. Media notelor lui Bîrligea a fost 7,62, a lui Munteanu 7,50.

VIDEO. Daniel Bîrligea vs. Louis Munteanu. Cine e mai bun? Notele lui Raul Rusescu

În opinia lui Rusescu, Bîrligea e superior la fizic, viteză și joc aerian, în timp ce Louis Munteanu e mai bun la finalizare și tehnică. Raul nu i-a diferențiat la experiență, execuție și calitatea piciorului slab.

👉 Finalizare: „9 pentru Louis Munteanu și un 7 pentru Bîrligea. O calitate mai mare aici pentru Louis”

👉 Tehnică: „Același lucru, mai tehnic Louis, rămân notele de mai devreme”

👉 Fizic: „Invers: 9 pentru Bîrligea, mai puternic, 7 pentru Louis Munteanu”

👉 Viteză: „Superior Bîrligea, dar nu e o diferență mare: 9 și 8 notele”

👉 Joc aerian: „Mai bun Bîrligea la cap, 8 pentru el, 6 Louis Munteanu”

👉 Experiență: „7 pentru amândoi”

👉 Execuție: „Dacă ne uităm la ultimele goluri ale lui Bîrligea, am văzut execuții frumoase, să nu uităm nici de hattrick-ul cu Rapid de sezonul trecut. Însă și Louis Munteanu are execuții bune, așa că i-aș pune la egalitate - 8 pentru fiecare”

👉 Piciorul slab: „Parcă ceva mai bun stângul lui Munteanu, dar le dau 6 amândurora”

Daniel Bîrligea vs. Louis Munteanu » Comparație frontală, Rusescu le-a dat note la 8 categorii: cine a ieșit primul
  • Medie Bîrligea: 7,62
  • Medie L. Munteanu: 7,50

Va fi o provocare pentru amândoi, fiecare a schimbat total stilul cu care era obișnuit. Un mic plus, per total, pentru Bîrligea, anul trecut a marcat mai multe goluri. Dacă te gândești, și asta spune și opinia publică, parcă Louis Munteanu se potrivea mai bine cu stilul FCSB, iar Bîrligea era pe stilul CFR-ului. Oricum, sunt doi jucători buni, pe care i-aș vedea la echipa națională

- Raul Rusescu

CV Daniel Bîrligea

  • a jucat la Palermo U17, Palermo U19, Teramo și CFR Cluj. Acum e fotbalistul FCSB
  • 29 de goluri și 11 pase decisive în 101 partide oficiale la CFR Cluj, toate competițiile
  • 22 de goluri în 82 de meciuri de Liga 1 (9 assisturi)
  • 1,6 milioane de euro cotă pe Transfermarkt
  • două selecții la naționala României (niciun gol)
  • două goluri în 11 apariții la România U21

CV Louis Munteanu

  • a jucat la Viitorul/Farul și Fiorentina Primavera, acum e fotbalistul celor de la CFR Cluj
  • 25 de goluri și 11 pase decisive în 86 de partide oficiale la Farul, toate competițiile
  • 1,8 milioane de euro cotă pe Transfermarkt
  • o selecție la prima reprezentativă (niciun gol)
  • un gol în 11 meciuri la România U21
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (50)
talpaiadului
talpaiadului  •  06 Septembrie 2024, 17:28
Postat de Vardy.Party pe 06 Septembrie 2024, 15:50

E corectă, pentru ca ăla care are/dă banii, decidează. Așa, sunt convins ca lui Petrescu nu i-ar displace să fie parcat pentru moment in EPL, dar uite… Iar oricine care e in aceeași ligă cu Ronaldo, poate să își permită trei Petrești ș-un Haralamb, la orice oră, Mr. Talpai.

Cel cu banul "decideaza" de unul singur in cazul masinilor, masinile neavand putere de decizie, ca daca, de exemplu, Maybachul trebuia sa semneze si el contractul cu Becali, probabil ca ar fi refuzat sa mearga acolo. Cluburile obscure din prima liga si cele din liga a doua din campionatele tarilor arabe or avea ele niste bani, dar nu pot sa-si aleaga antrenorii ca pe niste masini din parcarea dealerului, fiind nevoite sa aleaga doar de pe lista cu antrenori dispusi sa antreneze fara obiective majore, in niste campionate obscure, iesind din circuitul european si traind intr-o civilizatie total diferita de cea europeana. De aceea fotbalistii si antrenorii romani ajung in tarile arabe, ca daca ar fi vorba numai de bani, arabii ar lua numai spanioli, francezi, argentinieni, brazilieni, nemti, englezi, olandezi etc.

roadghost
roadghost  •  06 Septembrie 2024, 16:52
Postat de Vardy.Party pe 06 Septembrie 2024, 15:51

Pai cum de unde? Din Republica Ploiești, de unde?

Ohoho, pai de ce nu zici asa, bre??!! :))) ieri am crezut ca ma iei un pic la "urecheala" pe seama originilor petro-republicane :))) ok, my bad :)....cum de nu tii bre cu Petrolul??? asta e raritate, nu am mai intalnit asa ceva de ani de zile, de pe vremea cand trebuia sa iei taxiul pana la iesirea din oras, daca voiai sa fumezi o tigara!! :)))

Vardy.Party
Vardy.Party  •  06 Septembrie 2024, 15:51
Postat de roadghost pe 06 Septembrie 2024, 00:01

:))))) Nici sa nu aud de DB, este propaganda subversiva anti-Prahoveana!! Subversiva, im telling you!! Ca veni vorba, chiar obisnuiesc sa beau unde o ardea si cumatrul Gianluca, avem asta in comun, so there is that....ahh, si faptul ca fac the 88% cocaine shuffle, ocazional!! Tu de unde te tragi, kameraad?

Pai cum de unde? Din Republica Ploiești, de unde?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează