Articol de Costin Ștucan - Publicat vineri, 21 iunie 2019 12:26
Daniel Isăilă, selecționerul care a contribuit la calificarea reprezentativei U-21 la turneul final din această vară, a vorbit în direct la GSP Live despre un meci aranjat în care a evoluat pe vremea când era fotbalist la FC Brașov.
S-a întâmplat pe 11 noiembrie 2000, în aceeași etapă în care Dinamo pierdea halucinant acasă cu Foresta, de la 4-0. La Piatra Neamț, Ceahlăul a jucat împotriva echipei lui Isăilă, FC Brașov. Meciul a fost câștigat fără probleme de gazde (2-1), dar scorul final a fost obținut cu ceva emoții din cauza unei erori apărute în scenariul aranjamentului.
VEZI AICI DECLARAȚIA LUI ISĂILĂ DE LA GSP LIVE
“Sunt multe meciuri, dar n-are rost acum (să mai vorbesc), nu mai știu. Poate un Ceahlăul-Brașov, la Piatra Neamț. A egalat Ivan din greșeală. Și intraseră în disperare”, a declarat Isăilă, în direct.
Ceahlăul - antrenată de Florin Halagian - deschisese scorul prin Axinia dintr-un penalty făcut cadou de arbitrul Constantin Zotta, dar Marian Ivan (atacant care a făcut parte din lotul România la Mondialul din 1994) a egalat în minutul 38 după ce l-a driblat pe Lefter.
- Reporter: Și cum s-a rezolvat până la urmă?
- Isăilă: Cum trebuia să se rezolve.
- Reporter: A căzut pe portar?
- Isăilă: Nu doar portarul, știa toată lumea. Era Halagian antrenor. A început să strige: “Ivane, îmi strici o prietenie de o viață”.
Ceahlăul a înscris pentru 2-1 prin fundașul central Cristi Dulca - devenit și el peste ani selecționer de tineret al României -, rămas nemarcat în careul brașovean. După ce echipa lui Gheorghe Ștefan a dat gol, “ultimul sfert de oră s-a scurs greu mai ales că nicio echipă n-a mai vrut să atace”. Așa a taxat noncombatul jurnalistul Adrian Florea, în cronica din ProSport.
- Reporter: Cum era ca jucător să participi la mascaradele astea?
- Isăilă: Vă dați seama că nu e plăcut. Astea au fost vremurile, din păcate. Ne-au tras mult în jos.
Daniel Isăilă - în prezent antrenor în Arabia Saudită, la Al-Hazem - spune că fotbalul românesc s-a schimbat în bine față de anii Cooperativei, însă acum există pericolul pariurilor:
“Nu cred că cineva își mai permite să facă ce se întâmpla atunci. Acum, sunt poate pariurile. Asta e implementată peste tot în lume, nu doar la noi. Se fac la nivel înalt. Nu am avut tentația să pariez. Nu mi-a plăcut niciodată. Jocuri de noroc am jucat doar rummy, în cantonament”.