FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UNIVERSITATEA CRAIOVA

Pe ce se bazează Dinamo în meciul cu Craiova pe care n-a mai învins-o din 2018: „Sper să menținem asta”

Articol de - Publicat sambata, 24 august 2024 18:13 / Actualizat sambata, 24 august 2024 18:13

Dinamo este neînvinsă în 2024 pe „Arcul de Triumf”, șapte victorii și două remize, iar Georgi Milanov este convins că echipa lui poate învinge liderul clasamentului, Universitatea Craiova. Formație pe care n-a mai doborât-o din 2018!

Dinamo întâlnește diseară Universitatea Craiova, în meciul de la "Arcul de Triumf", de la ora 22:00. Se anunță sold out și un meci aprig. "Haita" are o serie de cinci meciuri fără eșec în Superliga, juveții sunt pe prima poziție a clasamentului, neînvinși.

Cel mai recent succes în campionat din contul grupării roş-albe în confruntările directe s-a consemnat pe 15 decembrie 2018, Dinamo - U Craiova 3-0 (Mattia Montini - triplă). Au urmat opt victorii ale alb-albaştrilor din Bănie, printre care şi cea din ultima confruntare directă disputată pe 12 noiembrie 2023, U Craiova-Dinamo 1-0.

Georgi Milanov a făcut avancronica meciului: „Și noi suntem buni acasă"

Unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai roș-albilor, Georgi Milanov, 32 de ani, a revenit după o problemă medicală ce nu i-a permis să încheie derby-ul cu Rapid (1-1) și este apt de partida cu oltenii.

"Am avut o mică accidentare la meciul trecut, de câteva zile mă antrenez normal. Antrenorul va decide dacă voi juca sau nu. Ne plac meciurile acestea cu miză, unora ne place să jucăm dueluri cu intensitate. Stadionul va fi plin. De fapt, nu contează unde jucăm, stadionul e mereu plin.

Jucăm cu una dintre echipele bune ale campionatului, dar și noi suntem buni acasă. Craiova este o echipă foarte bună, are încredere. Respect acest club, dar vom face totul pentru a învinge. Știu că avem ani buni fără victorie împotriva acestei echipe, sperăm să se schimbe acest lucru. Noi jucăm la victorie, de când am venit pe "Arcul de Triumf", avem doar două rezultate de egalitate, sper să menținem asta, să nu pierdem pe teren propriu", a reacționat bulgarul înaintea confruntării cu craiovenii.

7echipe a adunat Milanov în carieră: Litex, ȚSKA Moscova, Grasshoppers, Fehervar, Levski, Al Dhafra și Dinamo, cucerind trofee în Bulgaria, în Rusia și Ungaria

Dinamo este neînvinsă la „Arcul de Triumf" în 2024

Dinamo are o serie de 7 victorii și două remize în 2024 la "Arcul de Triumf". Petrolul și Voluntari sunt singurele echipe neînvinse de "câini" în acest an pe arena de lângă Mănăstirea Cașin. În rest, Buzău, Petrolul (ambele în această ediție), UTA, de două ori, Poli Iași, Hermannstadt și Oțelul, în precedentul campionat, au pierdut în fața bucureștenilor.

"Diferența este că suntem în formă, arătăm mult mai bine. Când am venit eu, echipa era într-o situație foarte grea, erau mulți jucători noi, aveam nevoie de adaptare. Deja suntem mai bine, avem o echipă bună, arătăm un fotbal mai bun.

Miercuri avem și un meci important în Cupă (n.red cu FC Voluntari). E un sistem diferit (în competiție), trebuie să câștigăm acel meci întrucât am merge în grupe. Momentan, ne concentrăm pe meciul cu Craiova, apoi ne gândim la Voluntari. Apoi avem un meci greu cu U Cluj înainte de pauza competițională, vom da totul pentru a fi în formă", a mai zis Milanov.

Craiova joacă mai bine decât Rapid, are încredere, vom da totul pentru a câștiga în fața fanilor. Suntem două echipe ofensive, ne așteptăm să fie un meci cu goluri, dar când e vorba de derby, e puțin diferit
Georgi Milanov, mijlocaș Dinamo

Replică pentru Takuto Oshima: „Nu îmi pasă cine este"

La conferința de presă a celor de la Universitatea, Takuto Oshima, mijlocașul transferat în această vară i-a ironizat pe dinamoviști, spunând că el credea că sunt "pisici", nu "câini". Milanov i-a răspuns prompt japonezului.

"Nu îmi pasă cine este Oshima, nu mă interesează cine este. Îi respect pe cei de la Craiova, însă nu mă interesează ce declară", a mai declarat mijlocașul bulgar.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează