FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

GALERIE FOTO „Un paradox în continuare / FC Gazde joacă în deplasare” sau „În Europa ați ieșit din anonimat / Doar că ne sunteți rivali în campionat” » Cele mai tari 100 mesaje afișate la Dinamo - FCSB

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2024 23:26 / Actualizat vineri, 18 octombrie 2024 23:26

Un derby între Dinamo și FCSB a reprezentat mereu ocazia perfectă pentru cele două entități de suporteri de a se ironiza prin mesaje acide și ironii. GSP vă prezintă o colecție de 100 mesaje afișate la partidele directe dintre cele două în ultimele două decenii.

  • Partida dintre Dinamo și FCSB va avea loc duminică seară, de la ora 21:00, pe cel mai mare stadion al țării, Arena Națională. Disputa va fi în format liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Prima Sport și Digi Sport.

Dintotdeauna, aceste bannere au fost încărcate de simbolism, subliniind eficient tensiunile și rivalitățile istorice, devenind parte integrantă a luptei de la distanță dintre cele două tabere.

+45 FOTO

Treptat, s-au transformat în mai mult decât simple afișe sau puncte bonus la impresia artistică, fanii exprimându-și creativitatea, dar și antipatia față de rivali, folosindu-se doar de o pânză și vopsea. Printre cele mai creative, ne amintim de următoarele:

  • „Voi cu Steaua pentru rezultate, noi cu Dinamo din mentalitate”
  • „Vă dăm noi PlayStation / Voi luați-vă CD-ul UCL”
  • „5.000.000 de oi, o singură pasiune: Ghencea”
  • „Așa zișii spartani... / Ne ocoliți de ceva ani”
  • „N-aveți voi acum pe gard / Câte steaguri noi v-am luat”
  • „Pepsi, Piața Obor & Compania / Mândre că v-au susținut coregrafia”
  • „Din păcate, sportul nu poate fi curat, cu «atâția 12» coadă la palat”
  • „Vrei comedie mai bună decât B.D.? / Urmărește Fan Steaua TV”
  • „Un paradox în continuare / FC Gazde joacă în deplasare”
  • „În Europa ați ieșit din anonimat / Doar că ne sunteți rivali în campionat”
+45 FOTO

Farsa secolului

Dacă amintim de ironii recente între cele două grupuri de suporteri, trebuie să trecem în revistă și scenografia dinamoviștilor de la partida roș-albaștrilor cu Manchester City. În respectiva perioadă, FCSB nu era susținută de un grup organizat de suporteri.

Pe 16 august 2016, FCSB urma să întâlnească Manchester City în play-off-ul Champions League, al doilea meci în comandă pentru Pep Guardiola la „cetățeni”. Un meci de prime time, extrem de așteptat, stadion aproape de sold-out.

Înaintea startului partidei, pe întreaga lungime a tribunei a doua, s-a desfășurat o scenografie în alb și roșu cu mesajul „Doar Dinamo București”.

„Un paradox în continuare / FC Gazde joacă în deplasare” sau „În Europa ați ieșit din anonimat / Doar că ne sunteți rivali în campionat” » Cele mai tari 100 mesaje afișate la Dinamo - FCSB
Farsa făcută de fanii lui Dinamo rivalilor. Suporterii FCSB au fost păcăliți să arate mesajul „Doar Dinamo București” la meciul cu Manchester City din preliminariile UCL

Eram director sportiv la Dinamo, iar suporterii aveau diverse campanii de marketing înainte de derby-uri: apelau la foștii jucători pentru a vinde bilete. Vorbeam cu băieții din galerie, iar ei mi-au spus să transmit la finalul clipului «Doar Dinamo București». M-am conformat.

Vine meciul lor cu Manchester City, urmăream partida, însă nu am realizat. Mi-a dat mesaj Cristi Săpunaru: «Tu vezi ce e la televizor?». În primă fază, nu am realizat. El mi-a spus «Bă, uită-te mai atent!». Apoi am văzut scenografia. Incredibil, nu mi-a venit să cred!

- Ionel Dănciulescu, despre farsa dinamoviștilor din 2016, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Superliga
Dorinel Munteanu: „Am gândit cu inima, dar acum a venit momentul să iau decizia corectă!” + Iureș la Cluj: „Dacă spun mai multe, voi fi chemat la Comisii”
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Handbal
Vedeta Rapidului a strălucit pe covorul roșu într-o ținută neobișnuită: „Mă dor toate!” » A ratat premiul de „prezentatoarea TV a anului”
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul
Superliga
Luptă crâncenă pentru construirea stadionului de 167 milioane de euro din România » 7 asocieri cu peste 80 de firme vor proiectul

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează