FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

3 diferențe între Dinamo și FCSB » Campioana e mai bine cotată, dar „câinii” pot specula punctul slab

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2024 18:16 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2024 18:55

Dinamo și FCSB se înfruntă de la ora 21:00 în Derby de România, un duel care se anunță extrem de echilibrat, deși există capitole la care echipa roș-albastră stă mai bine.

  • Dinamo – FCSB, meci care se joacă pe Arena Națională, va fi liveTEXT&FOTO pe GSP.ro, cu informații în timp real de la reporterii Gazetei, care vor acoperi meciul din toate colțurile stadionului.
  • La TV, Dinamo – FCSB va fi în direct pe Prima Sport și DigiSport

Gazeta Sporturilor a analizat cele două echipe înainte de partida de pe Arena Națională. Campioana României are un lot mai valoros și e echipa mai în formă, dar Dinamo excelează fix la capitolul la care marea rivală e vulnerabilă: golurile în prima repriză.

Duelul invizibil din derby-ul Dinamo - FCSB! Ei fac legea la mijlocul terenului
DINAMO - FCSB
Duelul invizibil din derby-ul Dinamo - FCSB! Ei fac legea la mijlocul terenului

FCSB, de trei ori mai valoroasă decât Dinamo

Echipa roș-albastră e echipa cel mai bine cotată din Superligă, departe de restul rivalelor. Și mult mai valoroasă decât Dinamo. Lotul pe care Charalambous îl are la dispoziție e cotat pe transfermarkt la 38,85 milioane de euro. De peste trei ori mai mult decât cel al lui Dinamo, care valorează doar 10,88 milioane.

Un pic mai mult decât cei mai scumpi jucători de la FCSB, Darius Olaru (7 milioane) și Ștefan Târnovanu (3 milioane).

De la Dinamo, cei mai bine cotați sunt Maxime Sivis și Dennis Politic, fiecare valorând câte 750.000 de euro. Sub 18 jucători de la FCSB.

FCSB, mai în formă decât Dinamo

Cele două rivale sunt despărțite de două puncte în clasamentul Superligii. „Câinii” sunt pe 6, cu 18 puncte, FCSB e pe 8, cu 16 puncte. Dar diferența de puncte câștigate în ultimele etape e mult mai mare, în favoarea roș-albaștrilor.

Deși a început slab sezonul, FCSB a recuperat din terenul pierdut. Iar în ultimele 5 meciuri a strâns 11 puncte (3 victorii și două egaluri), cele mai multe. De partea cealaltă, Dinamo a strâns 6 puncte (o victorie, trei egaluri, o înfrângere).

Dinamo, mai tare în prima repriză decât FCSB

Până acum, în primele 12 etape, Dinamo a impresionat prin forța ofensivă. Are 21 de goluri marcate, cele mai multe (la egalitate cu CFR Cluj), iar multe dintre ele au fost înscris în prima parte. Mai exact, 13. Cele mai multe din Superligă. Și poate specula faptul că FCSB suferă în primele 45 de minute.

Echipa lui Charalambous a primit 7 din cele 15 goluri în prima repriză. Cele mai multe, 4, au venit în intervalul 31-45. Exact câte a dat Dinamo în aceeași perioadă.

Dinamo - FCSB, echipele probabile anunțate de GSP:

Dinamo: Golubovic - Sivis, Boateng, Patriche, Opruț - Gnahore, Olsen, Cîrjan - Milanov, Selmani, Politic
Rezerve: Roșca, Costin, Licsandru, Ahmed Bani, Abdallah, Homawoo, Caragea, Mărginean
Absenți: Bordușanu, Florescu (accidentați)
Antrenor: Zeljko Kopic

FCSB: Târnovanu – Crețu, Popescu, Dawa, Radunovic – Șut, Olaru – Miculescu, Băluță, Tavi Popescu – Bîrligea
Rezerve: Vlad, Daniel Popa, Baeten, Ștefănescu, Panțîru, Musi, Luis Phelipe, Ngezana, Chiricheș
Absenți: Lixandru, Fl. Tănase (accidentați)
Antrenor: Elias Charalambous

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Moment scabros la pauza derby-ului Dinamo - FCSB » Ce au făcut ultrașii oaspeților când majoretele dinamoviste au ieșit pe gazon
Superliga
Moment scabros la pauza derby-ului Dinamo - FCSB » Ce au făcut ultrașii oaspeților când majoretele dinamoviste au ieșit pe gazon
Gigi Becali, imediat după Dinamo - FCSB: „Să știți un lucru”
Superliga
Gigi Becali, imediat după Dinamo - FCSB: „Să știți un lucru”
Gigi Becali și-a amenințat jucătorii la finalul derby-ului cu Dinamo: „Trebuie amenzi! Eu bat cu pumnul în masă” + anunță o schimbare în echipa de start
Superliga
Gigi Becali și-a amenințat jucătorii la finalul derby-ului cu Dinamo: „Trebuie amenzi! Eu bat cu pumnul în masă” + anunță o schimbare în echipa de start

Fosta vedetă din Superliga se distrează cu iubita în Dubai! Francesca a lăsat România, unde era vedetă TV, și s-a mutat cu el în Emiratele Arabe Unite

„Ți s-a propus să trișezi?” » Tătărușanu răspunde la 10 întrebări delicate: „A ieșit scandal în vestiar” / „Atunci am vrut să mă las!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează