FOTBAL  »  Superliga  »  IN MEMORIAM

VIDEO Gloria lui Dinamo, la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Unii conducători și-au bătut joc de el” + „Noi am reprezentat CS Dinamo, nu echipa din Liga 1”

Gigi Mulțescu, în momentul în care Dinamo l-a prezentat în sezonul 2007-2008 / FOTO: Arhivă GSP +23   FOTO
Gigi Mulțescu, în momentul în care Dinamo l-a prezentat în sezonul 2007-2008 / FOTO: Arhivă GSP

Articol de , - Publicat marti, 17 septembrie 2024 17:29 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 13:56

Dumitru Moraru, 68 de ani, fostul coechipier al lui Gigi Mulțescu din marea echipă a lui Dinamo din anii '80, s-a numărat printre gloriile venite zilele acestea la căpătâiul legendei dinamoviste. Marele portar din urmă cu patru decenii deplânge dispariția lui Mulțescu și aduce în discuție impactul pe care acesta l-a avut în Ștefan cel Mare.

Vizibil emoționat, Dumitru Moraru a vorbit despre amintirile ce-l leagă de Mulțescu - pe care-l consideră cel mai profesionist coechipier avut în carieră - fără să se ferească să-i blameze pe oamenii din fotbal care l-au desconsiderat pe fostul tehnician.

„Țețe” a mai spus că generația lui Mulțescu a reprezentat Clubul Sportiv Dinamo, nu echipa din Liga 1, și a oferit detalii despre susținerea pe care familia „SMURD-ului” a primit-o în ultimele zile din partea lui Nicolae Badea, fostul finanțator al grupării.

„Țețe” Moraru, la dispariția lui Gigi Mulțescu: „Noi mai săream calul, el era singurul profesionist!”

„În primul rând, a fost un mare fotbalist, dar și un mare om. A făcut parte din acea echipă din '84, a avut o mare contribuție la calificarea noastră...

Din păcate, a murit la o vârstă destul de tânără (n.r. - 72 de ani). Este al patrulea jucător al echipei din '84 care ne părăsește. E mare păcat că a plecat dintre noi după o suferință pe care numai familia o știe cu adevărat.

A fost un om extraordinar! Acum le spuneam colegilor mei că în perioada aceea era singurul profesionist din echipă. Noi, ăștia mai tineri, mai săream și calul, dar el avea grijă de tot ce înseamnă odihnă, refacere, nu făcea abuzuri. A fost un coechipier extraordinar”, a mărturisit Dumitru Moraru.

Din păcate, la echipa națională a jucat foarte puțin, 13-14 meciuri. Pe postul lui jucau Dobrin, Balaci și Puiu Iordănescu, dar în perioada aceea el juca la Jiul Petroșani, era mai greu.

- Dumitru Moraru

3 titluria cucerit Moraru alături de Dinamo

„Unii conducători și-au bătut joc de el”

Moraru a adăugat:

„«SMURD-ul» i s-a spus fiindcă a antrenat o grămadă de echipe pe care le scăpa de la retrogradare... Nu vreau să spun numele, dar unii conducători și-au bătut joc de el!

Să nu uităm că noi am reprezentat Clubul Sportiv Dinamo, nu echipa care este acum în Liga 1! Noi am jucat pentru Clubul Sportiv Dinamo...

Dar el a fost tratat foarte bine, dovadă și atenția pe care i-a acordat-o acum clubul (n.r. - CS-ul).

Am înțeles că domnul Badea s-a ocupat de înmormântare, dânsul a plătit locul de veci la Cimitirul «Reînvierea»... Cred că Gigi o să joace un tenis de picior cu «Mopsul», cu Florea Dumitrache, cavourile sunt aproape unul de altul.

Ultima oară, am vorbit cu el acum un an și jumătate, de ziua lui. Dar foarte puțin, trei-patru minute... El suferea de mai mult timp, nu de acum”.

+18 FOTO

S-a dus Mulțescu, s-a dus Custov, s-a dus Nelu «Babadag»... Nea Gigi a fost un mare jucător și a reprezentat enorm pentru suflarea dinamovistă atât ca jucător, cât și ca antrenor. Era de o inteligență rară, un om care toată viața a fost atașat de Dinamo.

- Cristi Borcea, fost acționar Dinamo

Gloria lui Dinamo, la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Unii conducători și-au bătut joc de el” + „Noi am reprezentat CS Dinamo, nu echipa din Liga 1”
infografie Dinamo 1981-1984
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează