Articol de Eduard Apostol - Publicat duminica, 25 iunie 2023 15:03 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 15:19
Perceput drept un mare dinamovist, Mircea Rednic stă la loc de cinste și în istoria Rapidului. În ziua în care giuleștenii aniversează centenarul, „Puriul” a vorbit cu GSP.ro despre legăturile sale cu alb-vișiniii și a răsfoit revista publicată de Gazeta, în care Rednic apare într-un capitol important din istoria clubului.
- Domnule Rednic, care este prima impresie asupra revistei „100 de motive să iubești Rapid”?
- Frumos, chiar arată bine!
- Răsfoiți puțin revista și vedeți când ajungeți la pagina 80! Veți avea o surpriză plăcută.
- Nu găsesc, sigur sunt aici? Tot răsfoiesc și-i văd pe alții. Uite, „Magic Rednic”... La câte trofee am luat ca jucător și ca antrenor, e un titlu normal (râde). Bravo, frumos, felicitări pentru revistă!
- Astăzi, Rapid sărbătorește 100 de ani de existență, iar dumneavoastră sunteți antrenorul care a adus ultimul titlu de campioană în Giulești în urmă cu 20 de ani. Ce feeling aveți, ce emoție vă mai încearcă?
- Nu are cum să nu te încerce... Am stat ceva ani acolo, vreau să le transmit giuleștenilor că atât timp cât am fost jucător, apoi antrenor, pentru mine nu a existat decât Rapid! Chiar dacă eu sunt dinamovist. La Rapid am fost un adevărat profesionist, iar trofeele pe care le-am luat, ca jucător, ca antrenor, demonstrează acest lucru.
Mircea Rednic, unic în istoria Rapidului printr-o performanță specială
Indiscutabil, Mircea Rednic face parte din povestea spectaculoasă a Grantului. Ca jucător a venit din Belgia de la Sint-Truidense și a fost titular incontestabil în sezonul 1998-1999, atunci când a câștigat și titlul de campion.
Apoi, în 2002-2003 a condus echipa de pe bancă și iar a bifat titlul! Ba mai mult, „Puriul” a debutat ca antrenor pe prima scenă pe 5 decembrie 1998, în Rapid - U Cluj 3-0, când s-a ocupat de echipă imediat după plecarea lui Mircea Lucescu la Inter. Astfel, el este unul dintre cei trei din istoria fotbalului autohton care au câştigat titlul bifând cel puţin un meci într-un sezon atât din postura de antrenor, cât şi ca jucător.
Ceilalţi doi sunt Ştefan Cârjan, la Unirea Tricolor (1940-1941), şi Mircea Lucescu la Dinamo (1989-1990). Pe lângă titlu, Rednic mai are o Cupă a României adjudecată, tot ca jucător. (1998).
Citește și alte materiale dedicate Rapidului cu ocazia Centenarului alb-vișiniu:
Cea mai controversată poveste din istoria Rapidului - Cine l-a omorât pe Dan Coe?