FOTBAL  »  LIGA 2  »  FCU CRAIOVA

Documente-„bombă” publicate de Adrian Mititelu! Și un mesaj care zguduie Bănia: „Dovadă indubitabilă a faptului că Universitatea este FCU!”

Adrian Mititelu / Sursă foto: Facebook@ FCU 1948
Adrian Mititelu / Sursă foto: Facebook@ FCU 1948

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2024 17:46 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 19:07

FCU Craiova a retrogradat în liga secundă, dar bătăliile interminabile purtate de Adrian Mititelu continuă. Sâmbătă, pe pagina oficială a divizionarei secunde au fost publicate mai multe documente despre care oltenii pretind că ar fi „dovada indubitabilă că palmaresul și sigla sunt ale lui FCU”.

La Craiova, toate-s vechi și nouă toate! Recunoscut pentru îndârjirea cu care a continuat să lupte după dezafilierea clubului, Adrian Mititelu a trecut peste retrogradarea rușinoasă în Liga 2 și s-a repliat. Acum, se laudă cu o serie de documente despre care susține că ar fi favorabile echipei sale. Potrivit spuselor sale, „teancul” de hârtii urcate pe pagina oficială de Facebook ar atesta că FCU Craiova este deținătoarea legitimă a palmaresului și siglei Universității.

Așa-zisele dezvăluiri făcute publice sâmbătă ar fi doar prima parte a „contraofensivei de vară” plănuite de Adrian Mititelu.

Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
Documentele publicate de FCU Craiova / Sursă foto: Facebook
+36 FOTO

„Tradiția, sigla și emblema au fost transferate către noi”

 FCU Craiova a publicat un scurt istoric al informațiilor pe care Adrian Mititelu le-a pus cap la cap cu scopul de a proba că FCU ar deține, de fapt, sigla și palmaresul vechii Universitatea. 

Concret, Mititelu susține că „sigla, tradiția și palmaresul” au fost transferate în patrimoniul clubului FCU încă din anii '90 și că a fost deposedat de acestea în mod neregulamentar. 

Iată argumentația pe care o folosește clubul patronat de familia Mititelu:

În 16 iunie 1994, la Notariatul de Stat din Craiova, s-a semnat privatizarea clubului Fotbal Club Universitatea Craiova și, 𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐚𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 (𝐩𝐚𝐥𝐦𝐚𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥), 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢. Reamintim că Fotbal Club Universitatea Craiova funcționa încă de la 1 februarie 1991 ca unitate autonomă în cadrul Ministerului Învățământului și Științei. Când spunem privatizare, ne referim la faptul că, până la acea dată, era un club de stat, universitar, aflat sub tutela Ministerului Învățământului și Științei și a Universității din Craiova.

Această privatizare a fost făcută în baza regulamentului fotbalului profesionist, emis prin ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 266 din 08.05.1992, dat în baza HG 994/1990, a HG 537/1991 și a HG 15/1992. Din actele care au stat la baza constituirii noii entități private de la acea vreme, 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐛𝐢𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚, 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞𝐢, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬-𝐚 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐜𝐚 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚̆ 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥.

Astfel, Cămătaru Rodion, Zamfir Nicolae (Țîcă), Geolgău Ion, Tomiță Paul, Popescu Tamara, Arnăutu Eugen, Canțăr Mircea, Țicleanu Aurel, Rinderiu Ion, Împușcătoiu Ion, Florescu Constantin, Săndoi Emil, Arcanu Dorin, Biță Gheorghe, Craioveanu Gheorghe, Gane Ionel Tersinio, Zamfir Nicolae, Neagoe Eugen, Pigulea Adrian, Mogoșanu Daniel și Călin Augustin au calitatea de membri fondatori ai entității private Fotbal Club Universitatea Craiova.

Actul de constituire a fost semnat la Notariatul de Stat din Craiova, în fața notarului Emil Cernobai. Precizăm că această formă de structură sportivă a funcționat până în anul 2002, când, în vederea aplicării Legii Sportului nr 69/2000, această asociație s-a transformat în Societatea Comercială Fotbal Club Universitatea Craiova SA.

Din actele de mai jos veți vedea că la dosarul constituirii acestei entități, care a fost finalizat cu sentința 72/1994 a Judecătoriei Craiova, 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐬𝐚𝐫, la acea vreme neexistând OSIM, marca fiind înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor. Ulterior, sentința 89/2006 a Tribunalului Dolj, prezentată mai jos, 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐟𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐭 𝐝𝐞𝐟𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐯 𝐬̦𝐢 𝐢𝐫𝐞𝐯𝐨𝐜𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐒𝐂 𝐅𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐛 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐀, 𝐚𝐩𝐚̆𝐫𝐮𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐛𝐚𝐳𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝟔𝟗/𝟐𝟎𝟎𝟎, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚, 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐮𝐫𝐠, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐚̂𝐧𝐝 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞, 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚̆, 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚̆.

Precizăm faptul că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, clubul rezultat din aplicarea legii 69/2000, și-a schimbat ulterior în mai multe rânduri denumirea, respectiv în 2004 în SC Știința U Craiova SA, în 2005 în SC Univ Știința Fotbal Craiova SA și în 2006 în SC Fotbal Club U Craiova SA, care a rămas până în prezent.

Schimbarea denumirii a survenit din motive legale, deoarece în 2004, prin modificarea legii 26/1990, art. 39, Guvernul Năstase a interzis ca societățile comerciale să poarte denumiri ca “național”, “academie”, “universitate” etc. Astfel, clubul a fost forțat să elimine denumirea de “Universitatea”, fără voia sa.

În final, în funcție de cum au considerat decidenții de la acea vreme, s-a ajuns la concluzia că Fotbal Club U Craiova este denumirea cea mai apropiată de numele original al clubului. FOTO Pachetul 1 Sentința 89, care confirmă continuitatea trecerii palmaresului si a siglei. REMEMBER - Scurt istoric juridic Universitatea Craiova La 1 februarie 1991, toate cluburile de stat universitare, care funcționau pe lângă Ministerul Învățământului și Științei, au fost desființate.

Apar alte 19 cluburi autonome, conform cu noile realități post revoluție, dar care rămân subordonate Ministerului Învățământului și Științei. Practic, vechiul Club Sportiv Universitatea Craiova a fost desființat deoarece funcționa pe un sistem de organizare de tip socialist.

Astfel, secția de fotbal capătă autonomie autofinanțată în cadrul Ministerului Învățământului, iar celelalte secții ale fostului club sportiv se regrupează într-o nouă entitate autonomă care a păstrat denumirea de Club Sportiv Universitatea din Craiova. Ulterior, Pavel Badea a speculat faptul ca noul Club Sportiv Universitatea din Craiova a păstrat denumirea desființatului Club Sportiv Universitatea din Craiova, susținând că este una și aceeași entitate. Entitatea Fotbal Club Universitatea Craiova a funcționat sub tutela Ministerului Învățământului până în iunie 1994, când a avut loc privatizarea expusă mai sus.

Adrian Mititelu: „Dovadă indubitabilă a faptului că Universitatea este FCU!”

Într-o intervenție de aproape 20 de minute, difuzată pe pagina oficială a clubului, Adrian Mititelu detaliază pe marginea actelor făcute publice de FCU.

Actele care au fost făcute publice astăzi sunt o dovadă indubitabilă a faptului că Universitatea este FCU. Și că tot timpul am avut dreptate, dar am avut de-a face un sistem opresiv mafiot, care a ignorat lucruri care erau foarte clare.

Practic, sentința 72/1994 a Judecătoriei Craiova consfințește privatizarea clubului, prima privatizare a unui club de fotbal din România, care a avut loc în luna iunie a anului 1994. Sentința consfințește voința celor care la acel moment au făcut privatizarea. Odată cu actul de privatizare, au transferat tradiția (...) care înseamnă palmares, tradiția era la acel moment cuvântul folosit pentru a se referi la palmares. La fel și sigla.

Acest lucru a fost făcut din două motive: exista o obligație legală, prin ordinul ministrului semnat de Mircea Ionescu, prin care se hotăra trecerea la fotbalul profesionist. Era singura șansă pentru continuarea activității clubului. Era singura cale de a continua activitatea. Acest lucru n-a fost făcut de Mititelu, ci de toți oamenii care însemnau atunci ceva pentru Universitatea Craiova”, și-a început Adrian Mititelu discursul ce poate fi urmărit integral mai jos.

🎙 Administratorul FCU 1948, Adrian Mititelu, detalii despre documentele care atestă că FCU 1948 deține tradiția (palmaresul) și sigla Universității Craiova

🎙 Administratorul FCU 1948, Adrian Mititelu, detalii despre documentele care atestă că FCU 1948 deține tradiția (palmaresul) și sigla Universității Craiova PARTEA I

Publicată de Fotbal Club Universitatea 1948 pe Sâmbătă, 15 iunie 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu i-a dat replica lui Rednic: „Chiar mă gândeam la el. L-aș întreba ceva”
Nationala
Mircea Lucescu i-a dat replica lui Rednic: „Chiar mă gândeam la el. L-aș întreba ceva”
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
Diverse
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?
Stiri extrasport
Alegeri prezidențiale 2024 în România: rezultate, exit poll și toate informațiile » Planurile principalilor candidați pentru sportul românesc! Cine intră în turul 2?

Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee

Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!


Comentarii (71)
ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  19 Iunie 2024, 22:20
Postat de kuba pe 18 Iunie 2024, 08:19

Nea zemuş, la a cata clona esti? Nu te mai faci de ras cu Olteanu Marian?

Ora 11 a venit! Clona trece țopăit!

atthur
atthur  •  18 Iunie 2024, 21:49
Postat de ultrasStiinta pe 18 Iunie 2024, 20:44

De ce pentru tine e întotdeauna altfel???

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  18 Iunie 2024, 20:45
Postat de kuba pe 18 Iunie 2024, 08:19

Nea zemuş, la a cata clona esti? Nu te mai faci de ras cu Olteanu Marian?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (71)
Comentează