FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Dumitru Dragomir a fost ACHITAT de Curtea de Apel, după ce în primă instanță primise 7 ani cu executare! » Mitică, în lacrimi după verdictul definitiv: "Nenorociții m-au ținut numai în procese!"

Articol de , - Publicat marti, 13 noiembrie 2018 14:38

Dumitru Dragomir a fost achitat de Curtea de Apel București în dosarul drepturilor TV 2011-2014, în care a fost acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală, cu prejudicierea patrimoniului LPF. El primise 7 ani cu executare în primă instanță, la Tribunal. 

Iată verdictul definitiv al Curții de Apel dat azi de completul de doi format din președintele Ciprian Alexandru Ghiță și judecătorul Corina Ciobanu

"În temeiul art. 396 alin. 5 Cod procedură penală în ref. la art. 17 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 16 alin. 1. a Cod procedură penală achită pe inculpatul Dragomir Dumitru pentru săvârșireaa infracțiunii de participație improprie la delapidare cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată (în forma instigării), prev. de art. 31 alin. 2 Cod penal din 1969. rap la art.2151 alin.1 şi 2 Cod penal din 1969, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal din 1969 şi art.5 Cod penal". 

A PRINS ÎNCĂ UN "1" pauză, "2" final ;)

Este a doua oară consecutiv când un proces în care fostul șef al Ligii este implicat se încheie după "1" pauză, "2" final. În vara lui 2017, a fost achitat de Curtea de Apel în dosarul privind acuzațiile penale din dezafilierea Craiovei, după ce inițial fusese condamnat de Tribunal, împreună cu Mircea Sandu, la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

MITICĂ, REACȚIE ÎN LACRIMI

În lacrimi după decizia de achitare, Dumitru Dragomir a oferit prima reacție în direct la B1 TV, prin telefon: "O să mă gândesc și voi vedea ce voi face. Familia mea e terminată! Nemernicii ăștia m-au ținut numai în procese. Am avut un complet de judecată foarte corect și curajos. Am fost printre cei mai ascultați oameni din România. Nu a apărut nimic murdar despre Dumitru Dragomir, ci doar la comanda oamenilor politici care au vrut să mă curețe". 

Citește AICI un interviu cu cărțile pe față, în ziua verdictului la Curtea de Apel: ”Mă curăță numai dacă e ordin”

PENTRU CE ACUZAȚII A FOST ACHITAT 

CONTEXT: După patru amânări succesive, Curtea de Apel București a anunțat azi verdictul definitiv în dosarul în care, în primă instanță, fostul șef al LPF primise o condamnare la 7 ani cu executare, din partea Tribunalului București, pentru spălare de bani și evaziune fiscală. Este vorba despre cazul drepturilor TV 2011-2014, în care judecătorii de la Tribunal au dictat și pedepse complementare: interdicția de a activa timp de 5 ani în fotbal ca președinte de club sau asociație și de a fi ales într-o funcție publică, ambele operabile după ispășirea condamnării.

Plăți pentru servicii de intermediere inexistente

Mai precis, numele lui Dragomir a apărut în 2011 în speța în care era cercetată o rețea evazionistă de peste 40 de persoane, cu 17 societăți comerciale de tip "fantomă", folosite ca paravan în perioada 2009-2014. În calitate de președinte al Ligii, "Corleone" i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL.

Documentul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 și 9 pentru sezoanele 2011-2014. Potrivit procurorilor, Dragomir a făcut acest lucru "cunoscând faptul că prestațiile înscrise în contractul de mandat nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestații nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS/RDS SA fusese deja depusă)".

În virtutea respectivei înțelegeri, Dragomir a plătit, în numele LPF, către SC Capital Properties SRL un comision de 12.102.648 lei, bani dați pentru servicii de intermediere care nu ar fi existat, de fapt, niciodată, susțin anchetatorii. Prin acest mecanism, patrimoniul Ligii ar fi fost diminuat cu 2,8 milioane de euro.

Necazuri cu TVA-ul

De asemenea, în 2013, Dragomir, tot ca șef la LPF, ar fi înregistrat în documentele contabile ale Ligii operațiuni fictive, constând în achiziții nereale de servicii în valoare de 3,2 milioane lei de la SC Capital Properties SRL. Scopul: sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Efect: prejudiciu estimat către bugetul de stat de 1,3 milioane de lei din TVA și impozit pe profit. 

2014e anul în care Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, la delapidare și spălare a banilor în dosarul drepturilor TV 2011-2014

Alte dosare în care a fost sau e implicat

Trei luni în arest pentru jocuri de noroc

În 1976, pe când ajunsese antrenor la Motru după ce fusese înlăturat de la șefia Chimiei Rm. Vâlcea din cauza unui conflict cu prim-secretarul județului, Dragomir a fost arestat pentru practicarea jocurilor de noroc. "Ca să fiu băgat la «bahaus» trebuia să fiu prins jucând. Nu s-a întâmplat asta, dar tot m-au luat. De pe stradă, îmi duceam băiatul cel mare, Manuel, la grădiniță", povestea Dragomir peste ani.

În cartea sa, "Meciurile vieții mele", Mitică amintește că "judecătorul care m-a condamnat atunci a făcut multe nenorociri la comandă. Ulterior, și-a schimbat numele, iar azi locuiește în Drăgășani".

După Revoluție, acuzat și achitat pentru abuz în serviciu

Imediat după Revoluție, Dragomir, care era șeful clubului Miliției, Victoria București, a ajuns din nou în arest pentru abuz în serviciu. A stat după gratii timp de 7 luni și a fost achitat în urma unui proces care a durat circa trei ani.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate atunci la locuința lui Dragomir din Brașov, pe 7 ianuarie 1990, a fost descoperită o adevărată comoară: bijuterii, aparate foto și video, cafea, librete CEC, minicalculatoare, ceasuri și alte obiecte electronice, băuturi alcoolice de diferite sortimente, tablouri, haine din piele, congelatoare, frigidere sau piei de șarpe. Plus 27.000 de lei și două Dacii 1310.

A scăpat și nu prea în dosarul dezafilierii Craiovei

Dragomir a scăpat de acuzațiile penale în dosarul dezafilierii Universității Craiova. În primă fază, primise o pedeapsă de trei ani cu suspendare și plata unor compensații în valoare de circa 220 milioane de euro, în solidar cu Mircea Sandu, FRF și LPF. Curtea de Apel București l-a achitat însă ulterior pe Dragomir. Există însă în derulare un dosar pe parte civilă, în care Adrian Mititelu solicită aceleași despăgubiri financiare.

Nevinovat în cazul "Mită pentru sediul LPF"

Împreună cu fiul său, Bogdan, și cu actualul șef al Ligii, Gino Iorgulescu, Dragomir a fost implicat într-un dosar de luare/dare de mită în legătură cu o tranzacție imobiliară supraevaluată, care ar fi costat LPF peste 350.000 de euro. "Corleone" ar fi achiziționat un teren pentru sediul Ligii la un preț peste cel de piață în schimbul primirii de la Iorgulescu, pentru sine, a unui teren de 351 mp. Toți cei judecați au primit pe linie același verdict: achitare.

Poimâine vine prima sentință în "dosarul RCS/RDS"

Fostul șef LPF mai e acuzat în prezent de luare de mită și complicitate la spălare de bani în "dosarul RCS/RDS". Consorțiul de firme a câștigat în 2008 licitația pentru drepturile TV pe perioada 2008-2011 (101.150.000 euro inclusiv TVA), iar, potrivit procurorilor, "Dragomir a solicitat reprezentanților companiei de televiziune să intre într-un parteneriat de afaceri cu o firmă pe care acesta o controla".

Astfel, din 2009, complexul de săli de evenimente "Crystal Palace Ballrooms" ar fi fost finanțat de RCS/RDS printr-un contract în urma căruia o societate a lui Dragomir a încasat 1,7 milioane de euro. Dosarul se află pe rolul Tribunalului București, cu termen de pronunțare poimâine, pe 15 noiembrie. Nu va fi o soluție definitivă.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (91)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  14 Noiembrie 2018, 09:52

sanatate Don Mitica , stiu ca esti cu frica lui Dumnezeu asta te-a salvat

addytzu
addytzu  •  14 Noiembrie 2018, 00:59

Avea datorii impostorului asta luase bani de la banca vreo 30 de milioane de euro și că să își plătească banca i-a pus pe aia din Com Executiv membri ai fostei "cooperative"să-i voteze "comisionul"asta.Este că și cum un primar îi pune pe consilieri să voteze că 5 la sută din bugetul primăriei să intre în buzunarele lui!!!!!!!În orice tara din lume aceste "comisioane" se plătesc cu ani grei de închisoare,dar în România cu cea mai slabă justiție din lume scăpa ăștia deși în prima instanță le da cat trebuie intervin pe urmă ceilalți care în loc să apere statul de drept și să aplice legea îi lasă pe ăștia și liberi și cu banii furati

blocatu
blocatu  •  13 Noiembrie 2018, 23:32
Postat de ceaiuri pe 13 Noiembrie 2018, 20:13

daca stii la revolutie...ce avea dragomir in cada de baie...o sa gandesti altfel

revolutie?numesti aia revolutie? eu am trait-o , pe pielea mea! nu stiu ce avea dragomir in cada de baie, dar stiu ca nu el a dus tara asta la sapa de lemn! fiecare poate avea punctul lui de vedere, eu il pot considera vinovat, alaturi de altii, de distrugerea fotbalului romanesc, dar tot ma intreb, la 30 de ani de la asa-zisa revolutie, cum este posibil ca 2 instante sa dea hotarari diametral opuse!?

Vezi toate comentariile (91)
Comentează