Articol de Victor Vrînceanu - Publicat sambata, 11 februarie 2017 00:00
Întrucât Badea a refuzat să mute nocturna de la Săftica, oamenii lui Negoiță au fost obligați să construiască un "sintetic" într-un mod ciudat.
Nicolae Badea a devenit un adevărat "bau-bau" pentru Ionuţ Negoiţă. Actualul finanțator al lui Dinamo are sechestru pe acţiunile clubului, din cauza neplăţii a 2.000.000 de euro către Badea, iar acum două zile, şeful Computerland a început procesul de executare silită.
Pe lângă şicanele mai vechi cu cabinele de comentatori din Ştefan cel Mare sigilitate, Negoiţă a trebuit să suporte o altă ironie din partea celui de la care a preluat acţiunile lui Dinamo în 2013.
Nocturna de la Săftica nu a intrat în acea tranzacţie, rămânând în continuare proprietatea lui Badea. Acum, Negoiţă construieşte în baza ilfoveană Academia de copii şi juniori, iar construcţia terenurilor sintetice a ajuns până la unul dintre stâlpii de iluminat ai lui Badea.
Patronul de la RIN l-a delegat pe preşedintele din acte al lui Dinamo, Cătălin Petrescu, să discute cu Nicolae Badea mutarea stâlpului respectiv.
Modelul Tonciu
Deşi a încercat în mai multe rânduri, Petrescu s-a lovit de refuzul vehement al lui Badea. Care a fost rezolvarea oamenilor lui Negoiţă? Au construit terenul sintetic de jur-împrejurul stâlpului de iluminat!
Situația seamănă cu cea petrecută în satul mureșean Tonciu, unde s-a "ridicat" un teren cu un copac în mijloc. "N-am tăiat copacul pentru că e un simbol al comunității", explicat primarul din Tonciu pentru Gazetă în iunie 2015, când s-a aflat despre "minunea" din Mureș. Detalii AICI!
Începând cu 2013, când Badea i-a cedat clubul lui Negoiţă, echipa a utilizat nocturna de la Săftica fără să îi achite vreun ban fostului acţionar.
Conform surselor Gazetei, boss-ul de la Computerland are de gând să sigileze sistemul de iluminat, aşa cum a mai făcut cu cabinele comentatorilor radio și tv de la stadionul din Ştefan cel Mare!
2,5hectare de pământ are suprafaţa de la Săftica deţinută de Negoiţă, conform declaraţiei din planul de reorganizare. În 2012, Dinamo susţinea că baza are 4,7 hectare