FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN ARBITRAJ

Ţerbea s-a apărat în faţa magistraţilor: ”I-am dat lui Avram un tablou, un basorelief”

Vasile Avram
Vasile Avram

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 26 septembrie 2011 22:18

Astfel a încercat să se apere Sorin Ţerbea în faţa magistraţilor, susţinînd că în plicul dat lui Avram nu era suma de 19.000 de euro


Ies la iveală noi amănunte referitoare la procesul în care sînt inculpaţi fostul şef al CCA, Vasile Avram, şi unul din sponsorii lui FCM Tîrgu-Mureş, Sorin Ţerbea, arestaţi preventiv 29 de zile pentru luare, respectiv dare de mită.

Potrivit încheierii de şedinţă a Tribunalului Bucureşti, publicată ieri de agenţia Hot News, Ţerbea a negat că i-a oferit lui Avram 19.000 de euro: "Plicul era de fapt un tablou, un basorelief, împachetat cu grijă pentru a fi oferit şefului arbitrilor. Prin amabilitatea recepţionerului şi a pilotului elicopterului, cadoul a sosit la Vasile Avram, care a refuzat însă plicul, motivînd că nu are chitanţă fiscală".

Magistraţii nu l-au crezut: "Această apărare constituie, evident, justificare nerealistă în condiţiile în care toate indiciile existente converg spre concluzia că folosul necuvenit a fost o sumă de bani, mai exact 19.000 de euro".

"A zburat ca oficial cu elicopterul"
Tribunalul explică şi de ce zborul fostului şef al CCA cu elicopterul lui Ţerbea reprezintă forma continuată a infracţiuni: "Inculpatul Avram s-a deplasat la Tîrgu-Mureş în calitate oficială şi urma să supervizeze, avînd deci atribuţii de control, meciul echipei sponsorizate şi susţinute constant de inculpatul Ţerbea. Ceea ce afectează în mod evident neutralitatea inculpatului Avram în calitatea sa de supervizor".

Ţerbea a dus vin la nunta lui Avram jr.
TMB a mai precizat: "Scopul dării - remiterii mitei, aşa cum a fost reţinut în încadrarea juridică dată la momentul sesizării instanţei, este confirmat de modul de desfăşurare a campionatului în speţă. La meciurile echipei din Tîrgu-Mureş au fost desemnaţi constant un număr redus de arbitri, unul dintre aceştia fiind Marius Avram, fiul inculpatului, cu ocazia nunţii căruia inculpatul Ţerbea a produs o însemnată cantitate de vin pentru oaspeţi. Aspect ce rezultă din interceptările convorbirilor telefonice şi nu este infirmat de nici unul inculpaţi".

"Favoriza arbitri la examene"
Judecătorii i-au mai reţinut lui Avram: "Discuta cu proprietari sau manageri de cluburi de fotbal despre modul în care diverşi arbitri au condus meciurile, inculpatul acceptînd recomandarea înlocuirii lor, aspect ce este în mod evident o încălcare a obligaţiei de echidistanţă ce revine acestuia în virtutea funcţiei". În documentul TMB se mai specifică faptul că într-o convorbire telefonică din 27 iulie 2011, Avram şi-a manifestat disponibilitatea de a favoriza un arbitru la examen.

De ce nu e judecat în libertate
Magistraţii au dat o motivare cel puţin ciudată deciziei ca Vasile Avram să fie anchetat în stare de arest. "Nu putea să rămînă în libertate pentru că din postura de şef al CCA ar fi putut să continue delegarea arbitrilor după bunul său plac".

"Rotaţia arbitrilor de la un meci la altul, pentru aceeaşi echipă, este una mult mai amplă, cu foarte puţine coincidenţe în numele persoanelor ca atare"
Tribunalul Bucureşti

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Liga 2
Nicolae Dică, demis de FC Argeș: un nou mandat ratat pentru antrenor
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
Stranieri
Horațiu Moldovan, prestație perfectă în Serie B » Portarul român, cel mai bun om al echipei
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”
Superliga
„Don Juan să nu-mi dea mie lecții!” » Dorinel Munteanu nu se dezice și le dă o replică tăioasă analiștilor care l-au criticat pentru incidentul cu Maftei: „Doar atât îi spun lui Vochin!”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (10)
bogdanelibm
bogdanelibm  •  28 Septembrie 2011, 02:11

OARE ADEVARUL VA IESI LA SUPRAFATA?VA PLATII CINE CU PUSCARIE GREA SITUATIA ACTUALA A ARBITRAJULUI SI FOTBALULUI ROMANESC?

robotzel
robotzel  •  27 Septembrie 2011, 21:32
Postat de bettega pe 27 Septembrie 2011, 21:22

Ciuciu!! daca nu s-a organizat un flagrant cum a zis mirciulica, atunci ....fsss

nu este obligatoriu flagrant. daca au inregistrari telefonice, interceptate legal, atunci totul este ok. nu pot sa faci flagrant pentru fiecare infractiune doar ca asa aveti voi impresia ca se face. crezi cumva ca la americani incepe sa se faca flagrant pentru orice infractor? nu prietene ... asta a obtinut mita de 19.000 euro si nu au mai asteptat sa mai faca si altceva. s-au multumit sa il ridice cu atat. si sa fim sincer, la cate nedreptati in arbitraj de cand a venit asta ... sigur a lat spaga. iar fisu sa fim sincer este numarul 1 in greseli si nu a patit nimic niciodata.

bettega
bettega  •  27 Septembrie 2011, 21:22

Ciuciu!! daca nu s-a organizat un flagrant cum a zis mirciulica, atunci ....fsss

Vezi toate comentariile (10)
Comentează