FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Coșmar cu doctorii din România » Afecțiunea misterioasă de care suferea Eric: „Am plătit peste 15.000 de euro, dar abia în Brazilia am aflat că am o boală a sângelui”

Articol de - Publicat vineri, 25 februarie 2022 13:57 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 13:59

Eric de Oliveira (36 de ani) a povestit în direct la GSP Live chinurile prin care a trecut în clinicile din România în timp ce încerca să identifice afecțiunea misterioasă care l-a scos din circuit din noiembrie 2020. În cele din urmă, brazilianul a reușit să obțină un diagnostic în țara sa natală.

În toamna lui 2021, Eric de Oliveira (36 de ani) declara: „Din păcate, am o problemă la picior. O arteră s-a înfundat. Nici la plimbare nu pot să mă plimb prea mult. Sunt dureri mari, îmi amorţeşte piciorul. Aştept să merg în Brazilia, în decembrie, să vorbesc şi cu doctorii de acolo”. 

Ultimul său meci fusese în noiembrie 2020, în tricoul lui FC Voluntari, la un 4-0 cu Poli Iași în care Eric a jucat doar 14 minute. Legitimat în vara lui 2021 la Gaz Metan, brazilianul stabilit în România nu a mai putut juca din cauza problemelor medicale.

199 de meciuriși 59 de goluri are Eric de Oliveira în Liga 1 unde a jucat pentru Gaz Metan, Pandurii, Viitorul și Voluntari

Fără ca publicului să știe, în lunile în care a lipsit de pe gazon, Eric a trecut printr-o perioadă extrem de grea din cauza faptului că doctorii din România nu au putut să-i dea un diagnostic exact. 

Eric: „Piciorul meu stâng era mult mai negru decât celălalt”

În direct la GSP Live, cel mai bun fotbalist străin din Liga 1 în 2010 și 2013 a povestit cum a reușit în cele din urmă să identifice sursa problemelor sale medicale: 

„Piciorul meu stâng era mult mai negru decât celălalt. Unghiile de la dreptul sunt normale, când calc se vede că sângele curge bine, unghia e roz. 

La celălalt picior, unghiile sunt mov. Piciorul e foarte sensibil. Se întărește dacă mă plimb mult, se umflă gamba și mă doare. E insuportabil. Nu pot să alerg deloc. E complicat. Dacă lovesc mingea cu piciorul stâng am dureri în gleznă. De la genunchi în jos se umflă.

În decembrie, am fost în Brazilia și am descoperit că aveam o problemă la sânge. Mi s-au luat peste 20 de tuburi de sânge pentru analize. Mi s-au făcute toate testele posibile. HIV, hepatită… Degeaba am luat anticoagulant. Artera e încă înfundată. Trebuie să încep să slăbesc, deja am dat 8 kilograme jos. Răspund bine la tratament. Trebuie să-l țin trei luni, sunt în ultima lună. O să vorbesc cu doctorul să vedem ce spune”. 

Realitatea dură din fotbal: copil-minune, abandonat după accidentare » „Eram în cârje. Dinamo mi-a tăiat salariul, Giovanni mi-a zis să părăsesc apartamentul. Am devenit depresiv”
POVESTE
Realitatea dură din fotbal: copil-minune, abandonat după accidentare » „Eram în cârje. Dinamo mi-a tăiat salariul, Giovanni mi-a zis să părăsesc apartamentul. Am devenit depresiv”

În România, Eric a fost plimbat de la doctor la doctor, din oraș în oraș

Eric spune că niciun doctor din România nu i-a recomandat analizele amănunțite făcute în Brazilia: 

„Nu mi le-au cerut doctorii. Aici, am fost la un doctor care a spus că am tromboflebită. O tromboză profundă. Am plătit vreo 80 de milioane. Mi-a zis a doua zi: „Poți să te duci la sală liniștit!” Nu am putut să fac nici bicicletă, nu puteam să ridic piciorul. Apoi, am fost la București și mi-au făcut examen la inimă. Mai aveau un pic și îmi făceau și la creier. 

După aia, am mers la Târgu Mureș la un doctor, nu-i mai dau numele, deși ar trebui să i-l dau. Era o clinică de stat, dar trebuia să fac o angiografie care trebuia plătită pentru că nu aveam asigurare. Mi-a dat ceva să dorm pentru a face intervenția și când m-am trezit îl așteptam pe doctor să-mi spună ce a văzut. A venit asistenta: „Puteți pleca!”. Am zis: „Bine, dar doctorul…?!”. „A plecat, îți scrie pe Whatsapp!”. 

L-am sunat, nu a răspuns. I-am scris pe Whatsapp și abia atunci a răspuns. Mi-a scris că trebuie să fac asigurare că poate nu reușim… I-am zis: „Cum adică nu reușim?”. A zis: „Nu se știe, mai bine faci asigurare și facem la stat. E posibil să facem intervenția de mai multe ori, să nu plătești”. I-am răspuns că vreau să plătesc, să termin odată cu agonia. Am plătit o chestie care nu reușise. Am plătit alte 70 de milioane”.

Chinul brazilianului cu 199 de meciuri jucate în Liga 1 a continuat: „Am mers la Cluj să încerc desfundarea arterei. A fost o nereușită, dar am plătit 100 de milioane. Apoi, am mers la București, am plătit vreo 200 de milioane. Aici a reușit. Mi s-a ameliorat un pic starea. După câteva luni, s-a înfundat iar. Am început pregătirea cu Mediaș, dar n-am rezistat decât trei zile. După asta, am început să mă gândesc la toate prostiile posibile legate de ce o să mi se întâmple”.

Doctorul din UFC i-a pus diagnosticul exact

Toate investigațiile din România l-au costat „mai bine de 15.000 de euro”. În cele din urmă, Eric a apelat la fizioterapetului lui Flamengo la care se tratase în 2014: 

„El mi l-a prezentat pe doctorul oficial al circuitului UFC (n.r. - Ultimate Fighting Championship) care e și doctor la Flamengo. Doctorul Marcio Tannure, un brazilian. Am vorbit cu el la telefon, CD-ul cu imaginile interveției erau foarte neclare. Când mă duceam la un doctor, îmi zicea că nu e bun rezultatul și îmi dădea să fac analiza la o altă clinică. Mergeam la altul, o luam de la capăt. Am dat o grămadă de bani.

I-am arătat ce aveam lui Tannure și mi-a zis: „Am avut un jucător care a suferit de ceva asemănător. A jucat până la finalul carierei. Cred că și tu poți să joci”. I-am zis că nu știu dacă vreau să mai joc, dar vreau să fiu sănătos. Nici cu copiii nu puteam să mă mai joc. Mi-a spus că trebuie să vin în Brazilia. M-am dus în decembrie și a fost extraordinar. 

În două ore am descoperit ce am. Era o afecțiune a sângelui. Aveam un deficit de fier, de vitamine, un dezechilibru. Mi-a dat niște medicamente să reglez asta până își revine sângele la parametri normali. Mi-a dat să folosesc și o injecție, ca un pix. Se numește Ozempic, o folosesc oamenii cu diabet, dar mulți o folosesc la slăbit. El mi-a zis că trebuie să slăbesc cât pot eu de mult. Așa că merg și la sală, fac și muay thai. Sunt pe drumul bun. Trebuie răbdare. Simt o ameliorare”. 

Aflat în proces de refacere, Eric a vrut să mai joace câteva minute în finalul acestui sezon la Gaz Metan Mediaș, dar nu a putut din cauza situației dezastruoase de la club: „Am vorbit cu ei, dacă mă pot legitima pe finalul ăsta de sezon. Măcar să intru în ultimul meci 5-10 minute, să mă retrag și eu. Dar nu a fost posibil, sunt blocate transferurile”.

Citește și alte articole:

EXCLUSIV Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

UEFA a decis! Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Handbal
România, bătută strașnic de Olanda: diferență rar întâlnită în handbal! Semne rele înaintea Campionatului European » Cele două jucătoare evidențiate
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”
Superliga
Vedeta Rapidului se pregătește de nuntă: „Va fi EPIC! A meritat așteptarea”

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (8)
nicu72
nicu72  •  25 Februarie 2022, 16:39
Postat de cirus11 pe 25 Februarie 2022, 14:54

Corect si cele doua sisteme sunt incapabile sa se reformeze. Este gangrena peste tot, cineva care a prestat in Romania ca doctor sau profesor nu o sa fie capabil sa schimbe ceva, nu vede padurea de copaci. 30 de ani ne demonstreaza lucrul asta, toti au venit cu idei de reforma ridicole, ridicarea finantarii sau a salariilor nu rezolva absolut nimic. Din cauza asta trebuie ori oameni de afara ori oameni care cunosc sistemul cat de cat dar nu sunt parte din el. Vlad Voiculescu la sanatate poate a esuat dar el este fix tipul ideal care poate reforma...

Subscriu. Nu-l cunosc pe VV dar cunosc 2 persoane care il cunosc direct si imi dau referinte excelente. La modul mai general ideea e ca sunt oameni capabili in Romania in toate domeniile. Cred ca fiecare dintre noi, dinamovisti sau stelisti sau rapidisti sau olteni etc, cunoastem oameni de calitate. Cum naiba ajung numai lepadaturile in functii de conducere??

cirus11
cirus11  •  25 Februarie 2022, 14:54
Postat de popescu222 pe 25 Februarie 2022, 14:28

O tara are viitor prin sistemul medical si sistemul educational. Din pacate in Romania ambele sunt la pamant. In ambele, oamenii capabili au plecat in Vest. In ambele, umanitatea primeaza, si se pare ca a ramas putina umanitate in Romania. Profesorii iau spaga, medicii iau spaga - si iau de la cei care nu isi permit sa dea. Uneori nu doar ca iau, ci chiar cer. Diagnosticare gresita exista peste tot, se intampla, corpul uman e complex si oricata aparatura si pricepere ai avea, poti interpreta gresit niste semnale. Dar ... sunt probleme ocazionale, si nu sistemice, ca in Romania. Iar prin postul asta nu vreau deloc sa jignesc doctorii si profesorii competenti ramasi in Romania. Cunosc oameni extraordinari in ambele domenii. Dar ei sunt exceptiile.

Corect si cele doua sisteme sunt incapabile sa se reformeze. Este gangrena peste tot, cineva care a prestat in Romania ca doctor sau profesor nu o sa fie capabil sa schimbe ceva, nu vede padurea de copaci. 30 de ani ne demonstreaza lucrul asta, toti au venit cu idei de reforma ridicole, ridicarea finantarii sau a salariilor nu rezolva absolut nimic. Din cauza asta trebuie ori oameni de afara ori oameni care cunosc sistemul cat de cat dar nu sunt parte din el. Vlad Voiculescu la sanatate poate a esuat dar el este fix tipul ideal care poate reforma...

popescu222
popescu222  •  25 Februarie 2022, 14:44
Postat de cirus11 pe 25 Februarie 2022, 14:08

Asta e sistemul medical in Romania... cu tratamentul mai merge cat de cat dar pana iti pun un diagnostic e teroare. Sunt incapabili sa isi dea seama ce problema ai daca nu este ceva evident. Malpraxis peste tot si nepasare pt ca pur si simplu nu patesc nimic daca gresesc.

Ai pus punctul pe "i". Intr-adevar asta e problema, lipsa sanctiunilor si in general a unui sistem impartial. Aici in Australia asigurarile de malpraxis acopera sume foarte mari. Odata ce s-a platit polita de asigurare, asiguratorul se intoarce impotriva medicului in instanta, ca sa-si recupereze paguba. Deci pacientul/victima (sau familia) nu pierde vremea prin instante, in schimb medicul e in final cel care plateste daca o da in bara.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează