FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO, SÎMBĂTĂ, ORA 20:00, DIGISPORT

Ţeţe Moraru pentru gsp.ro: "Bălgrădean mai merită o şansă. Cu Rapidul!"

Deşi a greşit cu Pandurii portarul de 23 de ani poate apăra în derbyul cu Rapid
Deşi a greşit cu Pandurii portarul de 23 de ani poate apăra în derbyul cu Rapid

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 martie 2011 12:00

Una dintre problemele pe care Ioan Andone trebuie să le rezolve urgent la echipă pentru meciul din Giuleşti este cea a portarilor. Dolha urmează astăzi să aibă o întrevedere cu Nicolae Badea în vederea extinderii contractului, "Kiko" Naumovski este şi el la pregătiri, dar favorit, cel puţin momentan, este tot Cristian Bălgrădean, titular în cele două meciuri oficiale din 2011. Gazeta Sporturilor a cerut opinia avizată a unui fost mare portar al României şi al lui Dinamo, Dumitru Moraru, 55 de ani, care a disecat situaţia actuală din lotul roş-albilor.


- Domnule Moraru, cu cine aţi începe în poartă meciul contra Rapidului?
- Îmi daţi o temă foarte grea, iar Ioan Andone va avea nevoie de mare inspiraţie în alegerea titularului, fiindcă pînă la urmă pe el cade "pacostea". Din cîte înţeleg eu se va alege între Bălgrădean şi Dolha, de văzut care va fi mai în formă, de văzut dacă Ema va semna pînă la urmă, sînt multe de luat în calcul.

- De ce contează atît de mult ca Dolha să semneze acea prelungire de contract? Nu poate juca fără ea?
- Sînt tot felul de chestii ce ţine de psihic. Apoi, am băgat de seamă că Ema nu prea a jucat în ultima vreme, am văzut că şi în amicalele din Turcia era fie accidentat, fie nu era introdus în echipă.

- Ce-ar fi dacă ar juca Dolha?
- Este riscant. Punînd răul înainte, chiar dacă Ema e foarte valoros, să zicem că greşeşte cu Rapidul. Atunci îl termini şi te cureţi şi tu ca antrenor. Şi-l termini şi pe Bălgrădean, pe care îl scoţi din poartă, ca reproş după meciul cu Pandurii.

- Şi dacă joacă Bălgrădean?
- Tot riscant e. Dar e mai puţin riscant decît dacă îl foloseşti pe Dolha. Bălgrădean e mai tînăr, are piele de tăbăcit. Dacă îţi face un meci mare?! Poţi cîştiga un portar valoros pentru mulţi ani, fiindcă un derby îţi dă încredere. Oricum, tot am vorbit de cei doi goal-keeperi, să nu-l uităm şi pe Naumovski, am auzit vorbe frumoase şi despre el.

- Aţi miza pe el contra Rapidului?
- Nu ştiu, nu sînt eu cel care decide. Dar poate că Bălgrădean mai merită o şansă. Dacă s-a început sezonul cu el titular, atunci înseamnă că a fost mai bun decît concurenţii lui, nu? Eu îl ştiu pe băiatul acesta de la juniori, eu l-am promovat la lotul naţional alături de Florin Cheran. Îi imput şi lipsa de discernămînt la faza penalty-ului, dar şi la primul gol al Pandurilor. Trebuia să iasă, să facă plonjon ceva. Totuşi merită o şansă în continuare, întrevăd în el un goal-keeper de succes.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (12)
kily
kily  •  08 Martie 2011, 10:19

Aceste Moraru ar trebui sa taca chitic! El a primit zeci de sanse in viata, avand in vedere cate meciuri a praduit... Daca este sa ne gandim doar la celebrul Romania-Yugoslavia 4-6, din 1977, pe Ghencea! Este omul care facea jarul si gratarul pe mosia lui Sandu Mircea, paharnicul acestuia altfel spus. Este un om fara coloana vertebrala, un "barbat" tinut in brate de alti barbati. Este incredibil cum astfel de personaje scot mereu capul la lumina!

aldo_m
aldo_m  •  08 Martie 2011, 09:25

dolha la cluj a luat o minge de afara si a bagat-o in poarta la urziceni ne-a mancat meciul ,MEREU A DOVEDIT CA NU SE POATE PUNE BAZA PE EL sa-l respectam si sa-l lasm sa plece ,consider ca tanarului BALGRADEAN merita sa i se mai acorde o sansa pt ca ORICUM NOI NU AVEM FUNDASI ,avem TENTATIVE DE FUNDASI care dorm nu se pozitioneaza corect sau asa ai pune andone PROBABIL IN TARA ASTA NU MAI SANT FUNDASI SAU CEI DOI COTIZEAZA LA ANDO DIN SALARIU CA ALTFEL NU-MI EXPLIC DE CE SANT MEREU TITULARI ,moti dupa doi ani DE GAFE E MEREU TITULAR e ceva necurat ,ori noi nu vedem bine ori andone ARE INTERESE stie el giovani

panda70
panda70  •  07 Martie 2011, 21:35

LA APARAREA PE CARE O ARE DINAMO CHIAR NU CONTEAZA CINE APARA

Vezi toate comentariile (12)
Comentează