FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU UIMITOR

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Ioanițoaia și Lucescu au un rol mare în demiterea mea de la Chiajna”. Ultima parte: ziariști de la Digi și Gazetă, considerați complici în “conspirația lui Lucescu”

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 13:59

“Eram alături de Lucescu în fiecare an. Mergeam la meciurile lui în toată Europa, mergeam la Donețk frecvent. L-am iubit enorm”, spune Ionuț Chirilă care, după ce a stat zeci de ani alături de Mircea Lucescu, s-a hotărât să iasă public și să declare că actualul selecționer al Turciei l-a blocat pentru a-și ajuta fiul natural, pe Răzvan Lucescu! În ultima parte a interviului acordat Gazetei, Ionuț Chirilă vorbește despre o conspirație a presei, din care - zice el - face parte și directorul ziarului, Ovidiu Ioanițoaia.

- Ionuț, de când nu ai mai vorbit cu Mircea Lucescu?
- De foarte mult timp.

- Mai exact?
- Nu știu, cred că de un an.

- Ultima dată despre ce ați vorbit?
- M-am dus la Kiev, la el, începuse războiul de la Donețk. Am fost la hotel Opera unde am asistat la niște scene halucinante. Ca să vedeți forța lui Lucescu…I-am spus între patru ochi, în camera de hotel: “De ce le permiți unor otrepe ale societății, pe care le ții pe lângă tine doar pentru că i-au ajutat carierei fiului tău, să mă dea afară din fotbalul românesc?”. Nu dau nume. Am bătut un pic șaua să priceapă iapa. El a știut la ce m-am referit. Unul dintre pionii care au legătură cu scoaterea mea de la Chiajna este Dinu Gheorghe. Și nu e singurul.

img 3430dinu gheorghe razvan lucescu mircea lucescu
Dinu Gheorghe (cu spatele), Mircea și Răzvan Lucescu sărbătoresc într-un local din București. Sursă: GSP

- Ce rol a avut Dinu Gheorghe?
- Nu vreau să vorbesc mai multe, dar a avut un rol important în scoaterea mea și numirea lui Șumudică. Ideea este că Dinu Gheorghe, cu care m-am bălăcărit mult și care a făcut un lucru foarte grav, a lovit în memoria tatălui meu, m-a acuzat că aș putea să vând meciul Stelei. Ionuț Chirilă mai bine își taie două mâini decât să facă asta. El știe să facă altfel bani în fotbal. Știe să facă dintr-un jucător de 10.000 de euro un jucător de un milion de euro. Ionuț Chirilă nu se ocupă cu ce s-au ocupat alții. El a produs bani și jucători. Țin minte când l-am adus pe Raț în cantonamentul Rapidului, pe teren la Carpați Sinaia, m-a întrebat Lucescu: “Ce-mi aduci, mă, aici toți țăranii?”. Era un amical. El mă dădea afară pe ușă, eu intram pe geam. Am insistat până când l-a luat la antrenament. Așa a rămas Raț la Rapid.

Vamă, Lucescu și un telefon prompt de la Brașov

Ce relație este între Dinu Gheorghe și Mircea Lucescu dincolo de ce se vede la TV?
Nu vreau să spun și, chiar dacă aș ști, nu vreau să vorbesc. L-am întrebat pe Mircea Lucescu după plecarea lui Răzvan de la Brașov de ce nu mi-a dat echipa mie? Dacă mă laudă atât de mult și dacă știe cum lucrez…

"Afară sunt conducători ca Butragueno, Uli Hoeness, Sandro Mazzola și Mario Corso, la noi conduc Dinu Vamă cu Anghelache. Ce competență și ce cultură fotbalistică are Dinu Vamă care nu a jucat în viața lui fotbal, nu a antrenat pe nimeni și nu a făcut nici măcar o zi o școală de directori sportivi?! Numai pentru că s-a uitat la meciuri?! Păi, pensionarul din Cișmigiu care joacă table a văzut de 200 de ori mai multe meciuri decât Vamă. De ce nu îl punem pe el președinte?"
Ionuț Chirilă

- Și?
- Nu mi-a dat niciun răspuns. La Kiev, aproape plângând de nervi, i-am spus: “Aproape se învârte tata în mormânt. M-a dat Vamă afară de la Chiajna”. La care el îl sună pe Dinu și-mi zice după aia: “Fugi, bă, de aici că nu te-a dat Dinoașcă afară!”. Îl sunase de față cu mine: “Ce faci, Dinoașcă, cutare, cutare? Ia vezi, primarul ăla a revenit la sentimente mai bune?”.

- Primarul, care?
- Minea. Șumudică era într-o situație grea. Vamă i-a spus lui Lucescu: “Ionuț nu merită să meargă acolo, că echipa e într-o situație dificilă, dar vorbesc eu cu Ioan Niculaie la Brașov”. Lucescu îi spune: “Hai, te rog, vezi”. Lucescu nu i-a spus lui Vamă că sunt acolo. La 10 minute după ce a vorbit cu el, mă sună Dinu Gheorghe cu care mă bălăcărisem prin ziare. Îi spusesem că are cultură fotbalistică egală cu a instalatorului de chiuvete și că nu are competența să vorbească despre valoarea unui jucător, să-și dea el cu părerea că valorează 800.000 de dolari dacă valoarea lui reală e poate de 20.000 de dolari. Rezultatul expertizei acestui analist Digi este că trei echipe, Rapid, Astra și Brașov, au ajuns în faliment. Acum, a fost numit la o echipă în faliment.

001391cp george copos mircea lucescu
George Copos, Mircea Lucescu și Dinu Gheorghe, în 1999, când Rapid câștiga titlul de campioană. Sursă: GSP

- La Târgu Mureș…
- Da, de unde am fost eu dat afară. Revin. Mă sună Dinu Gheorghe ca și cum nimic nu se întâmplase între noi și-mi spune: “Ce faci, Ionuț? M-a sunat Mircea, vezi că o să te sune Niculaie de la Brașov”. Cum să mă sune Niculaie de la Brașov? Nu vorbisem în viața mea cu el. Plec cu Lucescu spre antrenament, într-o pădure la marginea Kievului, și mă trezesc cu un telefon. Era Niculaie.
“Ionuț, ce faci? Sunt într-un moment greu cu Brașov și aș vrea să apelez la tine. Am vorbit și cu Dinu Gheorghe, știi că eu mă mai consult cu ăsta, și aș vrea să te numesc la Brașov. Ești de acord?”. Am zis că da și că am o singură condiție. Să pun un preparator fizic italian cu care eu am lucrat la Chiajna. Niculaie mi-a zis că pleacă în Grecia și vorbim când se întoarce. Mă sună Dinu Gheorghe: “Ai vorbit cu Niculaie?”. I-am zis că da și că discutăm când se întoarce. La care Vamă: “Nu, domnule, acuma!!”. Deci, în momentul în care Mircea Lucescu a ridicat un deget, eu eram numit la Brașov.

gettyimages 463726244
Mircea Lucescu și Pep Guardiola, doi dintre antrenorii cei mai cunoscuți din fotbalul mondial. Sursă: Getty Images

- Dar n-ai fost numit…
- Nu, n-am fost, dar din alte considerente. În zece minute, vorbeam cu proprietarul unui club care-mi propunea un post.

Când s-a întâmplat asta?
Acum doi, trei ani. Vreau să mai întreb și eu ceva. Pot să știu pe ce criterii au fost numiți antrenorii naționalei de tineret? Nu aș mai vrea să antrenez la tineret, dar pe ce criterii sunt ei numiți? Întreb și federația, ca idee. Am avut o discuție cu Burleanu, îl apreciez foarte mult. Are cursivitate, nu știu care e capacitatea lui tehnico-tactică, dar din punct de vedere managerial este un manager de succes. Nu știu ce părere are el despre mine pentru că am avut două probleme.

"Sunt 4-5 echipe în România pe care, dacă le antrenează și femeia de serviciu, nu pot veni sub locul 5 datorită valorilor individuale net superioare pe care le au. Datorită imaginii pe care unii antrenori o obțin la aceste echipe, ei pleacă afară, dar de cele mai multe ori se întorc cu coada între picioare"
Ionuț Chirilă

Refuzat de un patron pe motiv de Burleanu

- Cu Burleanu?
- M-am întâlnit cu proprietarul unei echipe importante din fotbalul românesc, nu-i dau numele, chiar în biroul avocaților mei. Am băut un pahar de whisky bun și i-am prezentat un proiect. A spus: “Ăsta e omul de care am nevoie. Vreau să eficientizez, să scad cheltuielile și să măresc profitul. Am nevoie de un om care știe să construiască echipe”. În final, înainte să ne despărțim, m-a întrebat un lucru: “Care e relația ta cu Răzvan Burleanu?”. I-am răspuns că eu cred că avem o relație de respect reciproc, un om care-mi place foarte mult și care trebuie să aibă succes în raport cu munca depusă. Din momentul ăla, ne-am dat mâna și acel om nu m-a mai sunat niciodată!

- Despre cine e vorba?
- Nu contează. Nu pot să spun.

- Ai fost acuzat de un fotbalist de la Târgu Mureș…
- Hai să-ți spun și cu Târgu Mureș. Am fost sunat de Claudiu Maior. Am crezut că sunt respectat, că un gentleman agreement e mai presus decât un contract. Am încredere în oameni, deși trebuia să suflu și în iaurt. Mi-a zis: “Ionuț, te rog frumos să vii”. I-am spus înainte niște lucruri. În primul rând, că echipa era pe ultimul loc în Liga 1, cu 9 puncte, că are șase jucători peste 33 de ani și că selecția și pregătirea nu le-am făcut eu. Plus jucători neplătiți de șase luni. Numai cine nu a vrut nu plecase de la Târgu Mureș liber de contract. Ca să pună capac, toată banda stângă avea rupturi musculare. L-am întrebat dacă mai vrea să vin. Mi-a scris că îmi pune clauze în contract că “managementul tehnic îi aparține în exclusivitate lui Ionuț Chirilă și că echipa nu poate să rezilieze unilateral contractul”. Am contractul. Îl prezentăm. Sau îl poți lua tu de oriunde, de la Ligă…

- Și, totuși, ai stat doar câteva zile…
- Mă urc în avion și mă duc acolo. Era un haos total. Aveau un singur masor la 26 de jucători, nu aveau un regulament de ordine interioară. Jucătorii erau neplătiți de 7 luni, nu puteai să dai o amendă, nimic. Încep să lucrez, joc primul meci la Botoșani și fac o repriză fantastică. (Explică aprins tactica meciului, folosirea lui Bănel Nicoliță și descrie o ocazie imensă avută în minutul 10). Am auzit că pe margine Cornel Șfaițer i-a spus lui Heleșteanu că dacă scapă cu egal, sunt mari. După cinci zile, în care am început să lucrez unghiuri de joc cu niște jucători care făceau miuță, stretching și la baie, jucăm cu Pandurii. Joc tot meciul în 10 oameni și facem 0-0. (Povestește apoi cum a riscat folosirea unor jucători obosiți în meciul cu Voluntari și cum a făcut “o repriză de vis”) Eu i-am zis lui Maior că meciurile pe care trebuie să le câștigăm sunt cu Chiajna și cu Pandurii. După 12 zile, m-a dat afară Claudiu Maior. În afara fotbalului, e un tip pe care-l admir, un om cu care aveau ce vorbi.

img 1355
Ionuț Chirilă pe stadionul lui Dinamo, locul unde a crescut lângă Mircea Lucescu, în anii '80. Sursă: GSP

“Conspirația presei”: influența lui Dinu Gheorghe la Digi

- De ce te-a dat afară?
- Cu o seară înainte să plec la Nisa, mă sună și mă invită la un restaurant italian. I-am zis: “Asta mi se pare tupeul tupeului după ce mă descalifici, îmi distrugi imaginea”. M-a sunat de patru sau de cinci ori. “Claudiu, mâine am 10 televiziuni, te fac zob în conferința de presă. Mă mai inviți la restaurant?”. A zis că da. Mergem, luăm masa și-mi spune: “Te-am chemat aici să-ți spun un lucru. Mă crezi sau nu dar mă jur că nu eu te-am dat afară de la echipă”.

- Ți-a spus și cine?
- Mi-a promis că atunci când va veni după o lună la București îmi va spune între patru ochi. Nu m-am mai văzut cu el. Văd că acum a ajuns acolo Dinu Gheorghe. La o săptămână după ce am fost numit la Târgu Mureș, site-ul Digi Sport, condus de băiatul lui Dinu Gheorghe, altfel un băiat inteligent, și de Cristi Zagaradniuc, finul lui Răzvan Lucescu, scria tendențios că voi fi dat afară. După cea mai frumoasă repriză din jocul recent al echipei.

- Vrei să spui că și presa e complice?
- Cu părere de rău, poate tata mă aude undeva, campania de presă susținută împotriva mea este inadmisibilă. Eu îl cred pe Andrei Crăițoiu un bun ziarist și asta e mai grav. A publicat schemele mele. Dacă o făcea din neștiință, din gafă, îl înțelegeam, dar nu l-a publicat din neștiință. Când publici acea hartă, acel desen nedefinit și spui: “Uitați-vă la tactica ireală a lui Ionuț Chirilă!”…Cu tactica aia ireală am bătut cu UTA în Giulești, am zdrobit cu Chiajna echipe puternice. Ce era de fapt?! Erau niște trasee de joc (Explică faptul că desenul s-a aglomerat din cauza repetării liniilor de pase dintre jucătorii numiți pe tablă. Urmează o minilecție de tactică în care spune cum, spre exemplu, fundașul lui dreapta ocupă trei posturi în timpul unei faze de construcție). Eu la fiecare traseu de joc al unui fotbalist nu puteam schimba hârtia pentru că ne-ar fi luat o oră și jumătate. Cu atâtea diagonale și linii continue și întrerupte apare un amalgam din care nimeni din exterior nu ar înțelege nimic la sfârșit. Jucătorii mei înțeleg în timp real.

schema chirila
Imagine publicată de Gazeta Sporturilor, cu tabla de joc după indicațiile lui Ionuț Chirilă. Sursă: GSP

- Unii dintre jucătorii tăi au filmat ședința ta tactică și au făcut imaginile publice…
- Dacă cineva este pus să facă asta, eu cred că Gazzetta dello Sport sau France Football nu ar fi difuzat niciodată imaginile alea.

- Un ziarist trebuie să publice o asemenea filmare.
- Un ziarist o publică și nu dă titlul: “Tactica de science-fiction a lui Ionuț Chirilă”. Un ziarist îl sună pe Chirilă și îi cere o părere. Nu scrie că m-a sunat pe numărul de România când toată România știe că am un telefon de Franța.

- Probabil că jurnalistul a căutat un registru lejer, amuzant, dintr-o filmare inedită. Nu e nimic grav.
- Un registru comic care mi-a afectat munca și profesia. Impactul cu publicul a avut rolul negativ scontat în chestia asta. Nu am putut să mă apăr.

Îl acuză pe Ferfelea că minte

- Cine te-a filmat?
- Jucătorii mi-au spus că filmarea a făcut-o Ferfelea.

Ferfelea a spus că nu te trezeai la antrenamente și vorbeai la telefon, uitând exercițiile comandate.
Minciuni. Niciodată nu s-a întâmplat! Niciodată! El este un tip frustrat. Despre cine vorbim? Despre Ferfelea?! Despre mine pot să vorbească Raț, Marica, Mitea pe care l-am dus la Barcelona, Melinte care a ajuns la Palermo. (Enumeră o listă de nume). Cine e Ferfelea? Nici nu-l acuz pentru că eu știu că Ferfelea, din spate, a avut un imbold. Eu știu sigur chestia asta. Știu și de la cine.

Pe mine dacă mă numești mâine la Barcelona și a doua zi bat Malaga cu 4-0, în următoarea zi am 30 de oferte de la 30 de echipe din lume fără să știe dacă sunt șchiop, orb sau nu am o mână sau un picior. Ca să îmi pun amprenta pe jocul Barcelonei, pozitiv sau negativ, trebuie să treacă minimum 6 luni
Ionuț Chirilă

- De la cine?
- Nu pot să vă spun. Face parte din același plan de discreditare. Când eu încep să lucrez trasee de joc și vine Gorobsov și-mi spune: “Mister, eu doar la Torino am lucrat la nivelul ăsta”…Unde joacă Ferfelea acum?

- Crezi că ai făcut greșeli în cariera de antrenor?
- (Se gândește câteva secunde). Orice antrenor greșește. Crezi că Mourinho nu greșește?

- Care e cea mai mare greșeală făcută de tine?
- În momentul ăsta nu-mi vine în cap. Nu a fost un meci sau o greșeală care să mă fi costat.

- Poate o greșeală de strategie.
- Nu, nu. Toate echipele mele au jucat un fotbal spectaculos.

- Dacă ar fi să te incluzi într-un top, evident subiectiv, al antrenorilor români, unde crezi că ai fi? În primii 15 sau sub locul 15?
- Nu mă încadrez, nu vreau să mă încadrez în niciun top. Eu știu că echipe și jucători în România au construit Mircea Lucescu și cu mine. Jucători care au făcut obiectul unor transferuri profitabile.

Telefonul lui Lupescu și replica lui Lucescu

- Ai fost sunat de cineva după declarațiile din mai?
- (Stă pe gânduri) Nu. Vreau să vă mai spun încă un lucru. E vorba de un om care a crescut lângă mine în Dinamo. Eu ca antrenor, el ca jucător. Am luat avionul de la Nisa și plec până la Geneva. Iau un tren și mă duc până la UEFA și-l întâlnesc pe Ionuț Lupescu, un om de o ținută, de o eleganță și de o probitate morală incontestabile. Lupescu știe povestea mea toată. A fost amabil, m-a invitat la un prânz. Ionuț a fost copilul lui Mircea Lucescu și cred că Lucescu a avut un rol în numirea lui Ionuț la UEFA. El e un bun manager, vorbește trei-patru limbi străine, dar cred că a primit un ajutor important. Nu uitați că Lupescu e managerul care l-a numit pe Răzvan selecționerul României. În spatele numirii, e Mircea Lucescu.

1907 lupescu lucescu
Ionuț Lupescu și Răzvan Lucescu, la un antrenament al echipei naționale în perioada în care fiul lui Lucescu era selecționer. Sursă: GSP

- Ce rol are Lupescu în povestea ta?
- Lupescu, un tip foarte inteligent, nu putea să stea impasibil la ceea ce mi se întâmplă. În calitate de dinamovist, a pus mâna pe un telefon și l-a sunat pe Mircea Lucescu. Tocmai ateriza în Cipru la un amical cu Șahtior. Lupescu îi zice: “Domnule, Ionuț e puțin cam supărat. Și pe bună dreptate. A ajuns să antreneze X și Y la Dinamo și nu i se dă șansa acestui om?! Hai, domnule, vorbește odată cu Anghelache și dați-i odată șansa de a antrena”. La care Lucescu îi spune textual, aproape plângând, machiavelic: “Dragă Ioane, zi și noapte mă gândesc numai la lucru ăsta. I-aș plăti lui Ionuț salariul pe un an înainte numai să-l pună Dinamo antrenor. Dar nu am ce face, nu vrea Costică Anghelache”.

- Anghelache?
Costică Anghelache, omul care, dacă Mircea Lucescu îi spune să stea două ore în tavan, nu se dă jos. În momentul ăla, era să-mi scape farfuria din față. Mi-am dat seama, de fapt, că tot ce simțeam se adeverește. Vreau să mai spun un lucru.

Chirilă: dat afară la intervenția lui Ioanițoaia

- Te rog.
- Ovidiu Ioanițoaia este un om de presă cu mare experiență. În loc să fie reperul moral al ziarului Gazeta Sporturilor, echidistant și lipsit de subiectivism, am fost dezamăgit să văd că Ovidiu Ioanițoaia s-a implicat, prin pozițiile exprimate, în destituiri și numiri de antrenori în fotbalul românesc. Există articole și linii trasate pro sau contra unor antrenori și nu numai. Sunt ridicați în slăvi unii și sunt discreditați clar alții. Lucrurile astea nu sunt întâmplătoare. Cred că un ziar de talia Gazetei, cu jurnaliști admirabili în componență, ar trebui sa revină la profesionalism.

dsc 3118andrei vochin gabi balint tudor chirila ioanitoaia mircea lucescu
Ovidiu Ioanițoaia, Mircea Lucescu, Tudor Chirilă (fratele lui Ionuț), Balint și Andrei Vochin, în studioul Recursului Etapei. Sursă: GSP

- Vorbești despre ziarul care te ascultă în momentul ăsta și care îți publică opiniile necenzurate.
- Da, dar eu îmi asum ce spun. Cum Lucescu i-a spus lui Badea: “Hai, mă, Nicule, retrage-te și tu să lăsăm pe alții mai tineri” și în două săptămâni Badea nu mai era președintele Consiliului de Administrație lui Dinamo, așa ar trebui să se retragă și Ioanițoaia și să lase generația lui Tolontan. Știu că armata de trâmbițători și mașinăria infernală a lui Mircea Lucescu va intra în rol și voi fi discreditat și atacat din toate părțile.

- …
- Am un sentiment de tristețe și cred că pe tatăl meu, acolo unde se află, îl dor chestiile astea. L-a iubit enorm pe Mircea Lucescu, iar Mircea Lucescu, în ultimele zile de viață ale lui nea Ion, nici măcar nu-l vizita. Cât despre forța și caracterul directorului vostru de ziar, când a venit la noi în casă și eu îl îmbrăcam pe tata, mort fiind, Ovidiu Ioanițoaia nu l-a putut privi pe tata nicio secundă. Asta spune foarte multe.

lucescu mircea ioanitoaia ovidiu chirila ioan
Anii '90. Mircea Lucescu, Ovidiu Ioanițoaia și Ioan Chirilă. Sursă: GSP

- Ovidiu Ioanițoaia l-a adus la ProSport pe Ioan Chirilă în 1997. Ar putea fi foarte probabil o sensibilitate față de trupul fără ființă al cuiva cunoscut.
- L-am întrebat odată la telefon. “Ovidiu, este foarte urât ce s-a întâmplat vizavi de scoaterea mea de la Chiajna și aducerea lui Șumudică. Știi foarte bine că ai avut și tu un rol, chiar dacă nu decisiv”. Și zice: “Păi, da, dar nu vezi că a distrus ăsta echipa!?”. Mi-a spus asta la telefon, dacă vrea să recunoască, bine, dacă nu, nu. Chiajna era la retrogradare. Și Ovidiu a avut un rol. El locuiește în Chiajna și are un dialog permanent cu primarul Minea.

- Cum crezi că va reacționa publicul după acest interviu?
- Lumea o să spună. “Ăsta e un nebun”. Probabil. O să fiu atacat, dar dacă o să puneți cap la cap ce v-am spus, sunt argumente indubitabile în tot ceea ce v-am spus. Am fost blocat de trei ori la Dinamo, de două ori la Rapid, mi s-au tăiat aripile când am construit cea mai frumoasă echipă din România la Chiajna. Când un om ajunge să aibă sentimentul că mâna lungă a Securității îl ajunge din spate și că mâna aia rece este de fapt a celui pe care l-a iubit și divinizat e un lucru foarte grav. Omul ăsta se numește Mircea Lucescu.

- Ce ar spune tatăl tău, Ioan Chirilă, dacă ar citi acest interviu?
- (Cade pe gânduri) Nu știu. Cred că, dacă tatăl meu ar fi trăit, acest interviu nu ar fi existat niciodată. (Tace aproape 20 de secunde) Un fost impresar care a făcut transferul lui Matuzalem la Șahtior, prieten foarte bun cu mine, și actual director sportiv la Verona, Filippo Fusco, știindu-ne foarte bine pe mine și pe Lucescu și știind povestea mea, mi-a zis la un moment dat despre Mircea: “Este un mare păcat că tu nu antrenezi. Tu lo so che lui non si sporca mai a mano”. Adică, “Tu știi că el niciodată nu se murdărește pe mâini și face cu mâinile altora”. Războiul meu este un război cu un gigant.

Rămâi pe www.gsp.ro pentru a aflat reacția directorului Gazetei, Ovidiu Ioanițoaia, la acuzele aduse de Ionuț Chirilă. 

ioan chirila lucescu mircea 13443 1983011
Mircea Lucescu și Ioan Chirilă, la începutul anilor 90, în redacția Gazetei Sporturilor. Sursă: GSP

CITEȘTE PRIMELE DOUĂ PĂRȚI ALE INTERVIULUI-UIMITOR CU CHIRILĂ

EXCLUSIV Interviu uluitor cu Ionuț Chirilă, partea I: “Lucescu nu a acceptat niciodată ca eu, fiul lui adoptiv, să-i fiu superior lui Răzvan. M-a blocat în fotbal”

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Am fost dat afară de Securitate. Mircea Lucescu a numit antrenori incompetenți la Dinamo și Astra să-i țină locul cald lui Răzvan”. Episodul 2

 

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”
Special
Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”
Românul de 4 milioane de euro, OUT » A rămas fără echipă, oficial: „Sunt recunoscător”
Stranieri
Românul de 4 milioane de euro, OUT » A rămas fără echipă, oficial: „Sunt recunoscător”
Îl recunoști? » Imagini geniale cu șeful din Superliga la 14 ani: „Primul idiot din generația mea care a învățat să facă asta”
Superliga
Îl recunoști? » Imagini geniale cu șeful din Superliga la 14 ani: „Primul idiot din generația mea care a învățat să facă asta”

Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”

Daniel Oprița, singurul antrenor invincibil din primele două ligi, s-a destăinuit în Gazeta: „Dacă tot n-avem drept de promovare, le-am spus un lucru” + „Sportiv, Steaua a mers cu același nucleu până în Liga 1”


Comentarii (30)
whiteredarad
whiteredarad  •  14 Septembrie 2019, 19:42

Ionut Chitila este o caricatura de antrenor, este un epigon. L-am vazut la UTA, unde se lauda ca a facut bine. " Omul " a lasat desert in urma sa. a dat afara jucatori, care nu voiau sa fie impresariati de el, a distrus echipa pentru mult timp, a tocat totul. L-am urmarit in timp, sa vad...ce face, cum vorbeste. pentru mine este limpede. Ionut Chirila are simptome ale unei patologii importante , grandomania, egocentrismul, narcisismul si mai ales lipsa totala de a vedea corect realitatea il fac....nu doar discordant ci si fara logica minima, un om care ar trebui sa mearga la medic, dar astia ca el se cred..normali.

1362520223784269
Bogdan Musat  •  18 August 2017, 15:05

Eu îmi doresc din tot sufletul că Ionuț să fie numit la Dinamo minim 5 ani...că să poată să o reconstruiască cu o generație nouă începând din divizia a 5-a.... Doamne ajută!!!!

joze_maurinio
joze_maurinio  •  18 August 2017, 04:29

Chirila are dreptate. Cine nu stie cine e Lucescu cu adevarat si ce-a facut la viata lui, inainte si dupa Revolutie, sa nu se exprime. Iar despre Nea Ovi, mai stim si noi povesti reale despre acest "ziarist". Iar pentru nenea Stucan: Un jurnalist TREBUIE sa fie impartial, sa-si spuna parerea fara sa "caute un registru lejer, amuzant". Iar cititorul sa decida cum interpreteaza articolul. Jurnalistul nu are voie sa faca glume, nu este comic. Daca jurnalistul alege sa nu mai fie jurnalist, atunci poate sa fie la fel ca Gigi Becali. Iar la intrebarea "Ce cauta un om ca Vama in fotbal!!!???", raspunsul e unul simplu: VAMA! Inainte de '89 stim ce insemna asta si stim cu ce veneau oamenii de fotbal din strainatate, iar paznicul VAMA ca si ciobanul vanzator de branza si prieten de orgii cu dansatoare de la Melody al lui Hagi, erau oameni de fotbal si inainte, adica erau implicati in fotbal chiar daca nu se uitau si nici nu se pricepeau.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează