Articol de Andrei Crăiţoiu - Publicat luni, 13 februarie 2017 14:41
Fostul mijlocaș al echipei naționale, dar și al celor de la Universitatea Craiova și Dinamo București Gabi Popescu a fost audiat în această dimineață de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București (DIICOT).
Conform informațiilor pe care GSP.RO le are în acest moment, Popescu a fost chemat și audiat ca martor într-un dosar care n-are nicio legătură cu fotbalul, ci cu o societate comercială la care acesta a fost acționar, firma fiind în acest moment în insolvență.
"Domnul Popescu s-a prezentat în această dimineață la sediul DIICOT și a fost audiat de către procurori. L-au ținut patru ore și a dat declarații în cazul unei societăți comerciale la care acționar este și statul român prin AVAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului)", au dezvăluit sursele ziarului.
"Este vorba de firma de construcții CONBAN SA, care a intrat în insolvență, iar audierile au avut loc pentru această societate. A fost depusă o plângere de unul dintre acționari împotriva judecătorului care a decis intrarea în insolvență a firmei respective! Societatea avea patru acționari printre care și Gabi Popescu, fostul internațional"
sursă a Gazetei Sporturilor
Interesant este că judecătorul care a decis ca societatea la care Popescu era acționar să intre insolvență este Mircea Moldovan, condamnat la 22 de ani de închisoare! Magistrații Curții de Apel București au precizat în martie 2015 că era necesară condamnarea lui Moldovan, pentru că acesta lua decizii în dosare de insolvență în funcție de banii pe care îi primea.
Judecătorul Mircea Moldovan este cel care a deschis în mod ilegal și insolvenţa clubului de fotbal Oţelul Galaţi, în contextul în care societatea se afla pe profit, iar apoi nu a mai lăsat dosarul la arhiva instanţei, de teamă să nu afle presa despre această situaţie, susţin procurorii anticorupţie.
Mediafax scria în mai 2014: "Anchetatorii anticorupţie susţin, în documentele citate, că judecătorul era conştient de acţiunile sale nelegale şi că, după ce a deschis procedura insolvenţei în acest caz, nu a mai lăsat dosarul la arhiva instanţei, fiindu-i teamă să nu fie studiat de reprezentanţi ai presei care ar fi descoperit că magistratul a băgat firma în faliment, deşi aceasta era pe profit".