Articol de Ionuţ Coman - Publicat marti, 20 august 2024 00:32 / Actualizat marti, 20 august 2024 00:50
Chiar dacă meciul Farul - Hermannstadt, scor 3-2, a fost programat la o oră târzie, într-o zi de luni, tribunele micuței arene de la Ovidiu au fost pline.
Galeria gazdelor nu a scăpat ocazia de a pune o întrebare care îi macină pe toți constănțenii.
6 lucruri care nu s-au văzut la TV în Farul - Hermannstadt
1. Nocturna arenei de la Ovidiu le-a dat din nou emoții constănțenilor, după ce meciul din urmă cu două săptămâni, cu Poli Iași, a fost întrerupt timp de un sfert de oră.
De această dată, probleme au apărut cu mai bine de o oră înaintea partidei, din cauza defecțiunilor de la un transformator din apropierea stadionului. Din cauza căldurii și a suprasolicitării, a cedat, iar nocturna s-a aprins doar pe jumătate. Avaria a fost rezolvată rapid și jocul s-a disputat în condiții normale.
2. În ciuda orei târzii și a faptului că s-a jucat într-o zi de luni, tribunele au fost pline. Mulți dintre fani au ratat însă startul meciului, ba chiar și primul gol al întâlnirii, din cauza traficului infernal. Unii au petrecut chiar și o oră în mașini pe singura cale de acces spre stadion.
Mai mult, au avut surpriza ca drumul spre parcare să fie blocat de poliție și jandarmerie, care au permis doar accesul VIP-urilor și al invitaților. Drept urmare, unii și-au lăsat autoturismele în câmp, alții au făcut drum întors spre casă. Între orașul Constanța și arena din Ovidiu nu există niciun fel de mijloc de transport.
3. Galeria Farului a afișat la începutul meciului un banner pe care a scris simplu: "Stadionul?". Vechea arenă din centrul Constanței a fost demolată de mai bine de un an, dar lucrările la noua arenă nu au demarat, deși autoritățile locale și-au îndeplinit obligațiile contractuale.
CNI întârzie semnarea contractului de execuție, în ciuda faptului că toate actele necesare sunt deja întocmite, iar Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație a anunțat încă din aprilie că totul va fi parafat.
Mai mult, cel mai probabil, construcția noii arene, cu o capacitate 18.190 de locuri, nu va începe nici în acest an din cauza problemelor financiare. "Nu știu despre stadion, întrebați conducerea. Eu am construit o bază sportivă a Academiei și un stadion mic, dar care aparține Farului", a spus Gică Hagi, cu trimitere directă la președintele Farului, Gică Popescu, cel care este și consilier pe probleme de sport al premierului Marcel Ciolacu.
4. Italianul Alessandro Murgia s-a specializat în goluri de senzație, fiind la a doua reușită din actualul sezon. Prima a venit la meciul cu Unirea Slobozia, din etapa a patra, când a înscris cu un șut la vinclu de la marginea careului.
Împotriva constănțenilor a marcat cu o execuție splendidă, din întoarcere, de la 20 de metri, mingea lovind bara din dreapta lui Alexandru Buzbuchi înainte de a intra în poartă. Frumusețea fazei i-a făcut și pe fanii constănțeni să aplaude, chiar dacă echipa lor doar ce fusese egalată.
5. În minutul 87, Gică Hagi a văzut cartonașul galben după ce a protestat la marginea terenului. Decizia „centralului” Marian Barbu a fost luată în urma semnalizării venite de la rezerva Vlad Baban. Managerul tehnic al constănțenilor s-a arătat surprins și i-a cerut explicații arbitrului de rezervă, fără să le primească. Patru minute mai târziu, și antrenorul cu portarii de la Farul, Ștefan Preda, a primit cartonașul galben pentru proteste.
6. Ultimele minute l-au prins pe Marius Măldărășanu împingându-și elevii în atac cu speranța egalării. Tehnicianul oaspeților le-a arătat jucătorilor unde să se plaseze la fazele fixe, ajutat de italianul Alessandro Murgia, care fusese deja înlocuit. La final, le-a mulțumit fanilor veniți de la Sibiu ca să-și încurajeze echipa.