FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - SLOBOZIA

FOTO Primul meci, prima surpriză în Superligă! Farul, învinsă chiar de fostul elev al „Regelui” Hagi » Moment istoric pentru Slobozia

FOTO: Facebook @Unirea Slobozia +5   FOTO
FOTO: Facebook @Unirea Slobozia

Articol de , - Publicat vineri, 12 iulie 2024 20:35 / Actualizat vineri, 12 iulie 2024 20:42

Chiar la debutul noului sezon de Superligă, Unirea Slobozia a provocat și prima surpriză, reușind să se impună contra Farului, scor 1-0.

Este și prima victorie din istorie în Liga 1 a echipei ialomițene. Victoria a fost adusă chiar de un fost jucător al „marinarilor”, Florin Purece.

Cronică de Cezar Titor: FarWho? Campioana din 2023 este de nerecunoscut, iar Slobozia obține prima victorie istorică în Liga 1

Noul sezon de Liga 1 a debutat pe o arșită greu de suportat, 33 grade indicând termometrele în momentul primului fluier al „cavalerului în negru” de la malul Mării Negre.

Aflată la prima participare istorică în elita fotbalului românesc, Unirea Slobozia a început curajos partida, fiind arhiprezentă în ultima treime a dobrogenilor, cel puțin în primul sfert de oră al partidei. Obișnuită cu tranșeele ligii secunde, Slobozia nu a avut probleme de adaptare pe căldura din șesul dobrogean.

Purece nu i-a iertat!

Curajul trupei lui Adi Mihalcea a fost răsplătit în minutul 19. Sekou Camara, fostul jucător al Botoșaniului, a condus perfect balonul în proximitatea careului „marinarilor” și l-a servit perfect pe Florin Purece, care nu și-a iertat fosta echipă. Cu toate acestea, mijlocașul nu a uitat creditul masiv pe care i l-a acordat Gică Hagi în perioada petrecută la Constanța. Purece a ales să nu se bucure. Era primul gol al Sloboziei în Liga 1!

+1 FOTO

Imediat după golul galben-albaștrilor, Farul a oferit prima replică. Cristi Ganea a centrat perfect din banda stângă, însă Grigoryan nu a fost inspirat la finalizare, lovitura sa de cap scurgându-se pe lângă poarta apărată de veteranul Denis Rusu.

Farul, de nerecunoscut

Cu un stil de joc ce pune accentul pe fază defensivă, un veritabil „catenaccio” al băieților lui Adi Mihalcea, Unirea a neutralizat atacurile răzlețe ale Farului, care, deși a avut o posesie net superioară, nu l-a deranjat în prea multe rânduri pe omul dintre buturile Unirii.

Cei trei mijlocași predominant defensivi ai lui Gică Hagi nu erau eficienți, circulația mingii avea de suferit, iar „albaștrii” nu reușeau să construiască eficient. După 45 minute, pe micuța arenă din Ovidiu, Unirea Slobozia o conducea pe Farul, iar perspectivele nu erau optimiste pentru constănțeni. Hagi avea nevoie să schimbe, Mihalcea să conserve rezultatul.

Hagi nu a înțeles nimic, „marinarii” încep cum nu se poate mai prost stagiunea

Farul a început în forcing mitanul secund, preluând inițiativa întâlnirii, însă ofensiva campionilor din 2023 s-a diminuat treptat. Andrei Ciobanu și Gabi Iancu, noi și vechi jucători la Farul, au fost introduși la pauză, însă prezența lor întârzia să se facă simțită.

Minutul 57 este cel în care putem consemna prima ocazie reală a Farului. Ca în fazele de pe PlayStation, Andrei Ciobanu i-a așezat perfect o minge lui Cojocaru, însă lovitura sa de cap nu a fost exactă, înălțându-se semeț peste poarta Sloboziei.

Farul și-a continuat prestația modestă, având o posesie neeficientă, în timp ce Slobozia încerca periodic să „omoare” partida pe contraatac. Surprins de camerele de filmat spre finalul întâlnirii, Gică Hagi părea resemnat.

În minutul 89, tânărul Iustin Doicaru a avut o dublă ocazie. Mai întâi, a șutat în bara din dreapta lui Rusu, la capătul unei acțiuni individuale în dreapta, pentru ca mai apoi șutul său năprasnic să fie salvat de goalkeeperul Unirii.

Pe final, în disperare de cauză, băieții „Regelui” au început să apeleze la execuții de la distanță, care au fost mai periculoase decât orice atac pozițional din primele 90 minute. Tabela de marcaj nu s-a modificat, iar Slobozia „fură” primele puncte istorice din primul eșalon.

Coincidență!

În 2018, chiar în startul stagiunii, Farul, pe atunci Viitorul, servea pe tavă o altă primă victorie istorică unei nou-promovate.

Dunărea Călărași se impunea cu 1-0 la malul Mării Negre, Honciu fiind unicul marcator al partidei (minutul 3).

Farul - Unirea Slobozia 0-1

  • Marcatori: Florin Purece '19
  • Click AICI pentru statistici
  • 33 de grade Celsius arătau termometrele la ora startului partidei
  • Aproximativ 2.000 spectatori sunt prezenți pentru primul duel al sezonului de Superligă

Farul - Unirea Slobozia, echipele de start:

Farul (4-3-3): Buzbuchi - Sîrbu, M. Popescu, G. Marins, Cr. Ganea - Vînă, Queiros, Grameni - Cojocaru, Rivaldinho, Grigoryan
Rezerve: Ducan, Cercel, Duțu, Dănuleasa, Grosu, N. Popescu, Casap, Ciobanu, G. Iancu, Doicaru, Dican, Radaslavescu
Antrenor: Gheorghe Hagi

  • Niciun transfer din această vară nu s-a regăsit în echipa de start a Farului.

Unirea Slobozia (4-2-3-1): D. Rusu - P. Medina, P. Antoche, D. Pospielov, C. Toma - A. Lopez, Ov. Perianu - S. Camara, F. Purece, C. Nkama - J. Gele
Rezerve: Krell, Șerbănică, Dorobanțu, I. Dinu, Lemnaru, Pacionel, Coadă, Barbuț, Aganovic, Vlăsceanu, Ilie
Antrenor: Adrian Mihalcea

Clasament Superliga live

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Romania nu renunță la bronzul din proba de sol de la Jocurile Olimpice! Măsura extraordinară la care apelează Federația și COSR
Jocurile Olimpice
Romania nu renunță la bronzul din proba de sol de la Jocurile Olimpice! Măsura extraordinară la care apelează Federația și COSR
După victoria în fața lui David Popovici și recordul mondial la 100 metri liber, chinezul Pan Zhanle și-a stabilit un nou mega obiectiv
Jocurile Olimpice
După victoria în fața lui David Popovici și recordul mondial la 100 metri liber, chinezul Pan Zhanle și-a stabilit un nou mega obiectiv
Mircea Lucescu, primul amendament la națională » Pe cine a cerut în noul staff
Nationala
Mircea Lucescu, primul amendament la națională » Pe cine a cerut în noul staff

Pe ce loc este România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Ce se întâmplă când un sportiv refuză medalia la Jocurile Olimpice » Două cazuri celebre în istorie


Comentarii (49)
TopSalary
TopSalary  •  13 Iulie 2024, 17:55
Postat de muzzi1 pe 13 Iulie 2024, 07:14

farul e o clona, fsn a ta nici macar atat! sa fie clona trebuia sa copieze pe cineva, fsn nu a copiat pe nimeni! ei au incercat sa fure identitatea altcuiva! aia se numeste impostoare!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

TopSalary
TopSalary  •  13 Iulie 2024, 17:55
Postat de muzzi1 pe 13 Iulie 2024, 07:13

random, tu mai bine taci! concentreaza-te pe respirat, nu poti face doua lucruri deodata! sa respiri si sa debitezi tampenii....

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

muzzi1
muzzi1  •  13 Iulie 2024, 07:14
Postat de TopSalary pe 12 Iulie 2024, 22:53

clona farul este rusinea romaniei,la fel ca tine. bine ca recunosti.

farul e o clona, fsn a ta nici macar atat! sa fie clona trebuia sa copieze pe cineva, fsn nu a copiat pe nimeni! ei au incercat sa fure identitatea altcuiva! aia se numeste impostoare!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează