FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE FCSB a scăpat de PAOK, nu și de ghinion! Cu cine va juca în turul 2 al Ligii Campionilor

Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului, o așteaptă pe FCSB în turul 2 preliminar UEFA Champions League. Sursa foto: Facebook Maccabi
Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului, o așteaptă pe FCSB în turul 2 preliminar UEFA Champions League. Sursa foto: Facebook Maccabi

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 13:00 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 15:15

FCSB și-a aflat, miercuri, adversara din turul II al preliminariilor Champions League. Roș-albaștrii se vor duela cu israelienii de la Maccabi Tel Aviv, dacă vor trece în turul inaugural din preliminarii de Virtus din San Marino. 

Grad de dificultate ridicat pentru FCSB în turul secund al preliminariilor.

Tragerea la sorți de astăzi, a doua la care roș-albaștrii au luat parte în această săptămână, a scos la iveală următoarea adversară pe care campioana României o va avea în campania pentru grupele Ligii. Iar sorții n-au mai fost la fel de prietenoși, următoarea adversară, după Virtus, urmând să fie Maccabi Tel Aviv, campioana din Israel. 

Tragere complicată pentru FCSB: campioana Israelului,  Maccabi Tel Aviv, o așteaptă în turul 2 al UEFA Champions League

Manșa tur va avea loc la București, pe  23/24 iulie, în timp ce returul se dispută o săptămână mai târziu, în deplasare, pe 30/31 iulie. Rămâne de văzut locul ales de Maccabi pentru disputarea manșei retur, ținând cont de conflictul în desfășurare din „Țara Sfântă”.

FCSB a răsuflat ușurată dimineață, când a aflat că, pe lista scurtă a posibilelor adversare, nu se află PAOK Salonic, campioana Greciei. Însă tragerea la sorți de la ora 13:00 a mai scăzut puțin nivelul de optimism al fanilor roș-albaștri. FCSB n-a scăpat de unul dintre cei doi adversari complicați pe care-i putea întâlni. N-a fost să fie Qarabag, dar în calea trupei lui Becali a ieșit Maccabi Tel Aviv.

Cu cine amenință Maccabi Tel Aviv?

Maccabi e cotată de site-ul de specialitate Transfermarkt la 24,07 milioane de euro. Sub FCSB, care valorează 34 de milioane, dar cu destui fotbaliști foarte bine văzuți în componența lotului. 

Felício Milson, 24 de ani, „aripa” stângă cu dublă cetățenie, angoleză și portugheză, e cel mai bine cotat jucător al israelienilor (4 milioane € ), urmat de atacantul de careu Dor Turgeman (2,5 milioane € ) și mijlocașul defensiv bieloruso-israelian Eden Karzev (1,8 milioane € ). 

De asemenea, Maccabi mai are în componența lotului fotbaliști pe care România i-a întâlnit în preliminarii, cum ar fi Raz Shlomo și „veteranul” de 36 de ani Eran Zahavi.

Ipotetica eliminare în această fază ar face ca FCSB să „retrogradeze” în turul 3 al preliminariilor Europa League.

👉 IMPORTANT: FCSB a apărut și în urnele tragerii la sorți din Conference League. În improbabilul caz  în care roș-albaștrii ar fi eliminați de AC Virtus, campioana din San Marino, campioana României ar juca în turul II al Conference.  Unde ar da fie peste Flora Tallin din Estonia, fie peste Celje din Slovenia.

7 informații despre Maccabi Tel Aviv

  1. Campioana Israelului are un lot estimat la 24,7 milioane de euro pe Transfermarkt. Prin comparație, cotele jucătorilor de FCSB însumează 34,9 milioane;
  2. Cel mai valoros jucător din lot e extrema stângă Felicio Milson, evaluat la 4 milioane de euro;
  3. Antrenată ultima dată de irlandezul Robbie Keane, fost atacant celebru la Inter, Tottenham sau Liverpool, echipa din Tel Aviv are 25 de titluri câștigate de-a lungul istoriei, 24 de Cupe și 7 Supercupe;
  4. Până acum, Maccabi nu a numit un nou „principal”;
  5. N-a mai participat în grupele Champions League din sezonul 2015-2016. Sezonul trecut, a ajuns până în optimile de finală în Conference League, unde a fost eliminată de Olympiacos, formația care avea să și câștige competiția;
  6. În stagiunea 2019-2020, Maccabi a fost eliminată de către CFR Cluj (2-3 la general) în turul II Champions League, aceeași fază în care o poate înfrunta acum pe FCSB;
  7. Israelienii anunță că joacă cu „Steaua București”, nu cu „FCSB”. „Maccabi va întâlni în turul următor învingătoarea dublei dintre Virtus și Steaua București”, sună un comunicat publicat de site-ul oficial al lui Maccabi.

FCSB, față în față cu noua eră din Champions League. „Wind of change” în Ligă

Începând din acest sezon, Liga Campionilor intră în „era sistemului elvețian”! Liga trece din 2024-2025 de la 32 de echipe, repartizate în opt grupe a câte patru, la 36.

Fiecare va juca, în prima fază, 8 meciuri cu 8 adversari diferiți (patru acasă, patru în deplasare) pe parcursul a 10 săptămâni de partide europene. La sfârșitul grupei, formațiile care ocupă locurile 1-8 se califică direct în „optimi", iar pozițiile de la 9 la 24 intră într-un play-off, cele 8 câștigătoare atingând și ele „optimile". De-aici încolo se respectă traseul existent până în actuala ediție a Ligii, continuând cu „sferturi".

Cele mai bune patru formații se bat pentru trofeu într-un Final 4 disputat într-un singur oraș, cu semifinale (manșă unică) și finală. Totuși, sistemul de preliminarii rămâne neschimbat, nu e afectat de reformele la nivel înalt pregătite de UEFA.

VIDEO Marius Ștefănescu, primele declarații după ce a devenit roș-albastru cu acte în regulă. Obiectivele vedetei aduse de Becali

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (40)
Slayeron
Slayeron  •  20 Iunie 2024, 16:12
Postat de Basarab1948 pe 19 Iunie 2024, 19:07

Vezi mai jos ca și cei de la GSP zic ca e„accesibila”Macabi!

deci titlu este citez"Steaua a spapat de paok nu si de ghinion si tu spui ca este de bine? really?

Slayeron
Slayeron  •  20 Iunie 2024, 16:11
Postat de John.Wick pe 19 Iunie 2024, 16:24

Finlandezii sunt în plin campionat, au ritm de joc. Eu pe ăștia fără antrenor, care nu știu unde joacă, i-am preferat de la început.

s-ar putea sa ai dreptate,mai ales ca noi o sa avem 5 meciuri oficiale jucate si maccabi zero meciuri oficiale jucate pana la meicul direct.

Hcm27
Hcm27  •  19 Iunie 2024, 21:31
Postat de OlteanuMarian pe 19 Iunie 2024, 13:36

...jiji daca treci de evrei esti castigator de C.L.

Fotbalul nostru e pauper

Vezi toate comentariile (40)
Comentează