FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Eșec după eșec pentru FCSB » Precedentele care le dau frisoane fanilor la revenirea lui Florin Tănase

Florin Tănase // FOTO: Imago
Florin Tănase // FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2024 12:07 / Actualizat vineri, 09 august 2024 12:07

Gigi Becali și-a îndeplinit una dintre marile dorințe ale acestei veri: transferul lui Florin Tănase. Atacantul de 29 de ani a fost prezentat miercuri seara, iar patronul FCSB speră ca aceasta să revitalizeze atacul campioanei și s-o ducă în grupa Ligii Campionilor. Dar ultimele astfel de mutări nu adus rezultatele dorite.

Omul de afaceri s-a dat peste cap pentru a-l convinge pe Florin Tănase să semneze cu echipa roș-albastră, deși atacantul spera să-și continue aventura în străinătate.

Fotbalistul cumpărat în 2016 pentru 1,5 milioane de euro, la care ulterior s-au adăugat 600.000 de euro pentru răscumpărarea procentelor rămase la Hagi (20%), revine la FCSB după doi ani.

Eșec după eșec pentru fotbaliștii care au revenit la FCSB

Astfel, Florin Tănase se înscrie pe lista fotbaliștilor care revin în tricoul roș-albastru după un primă aventură de succes. În ultimii ani, FCSB a readus jucători care au avut performanță în trecut, dar al doilea mandat al acestora nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Rând pe rând, nume ca Cristi Tănase, Raul Rusescu, Adi Popa, Constantin Budescu sau Vlad Chiricheș s-au întors cu entuziasm la FCSB, dar au dezamăgit.

Cristi Tănase

Fostul mijlocaș și-a început prima aventură la FCSB în vara lui 2009, când era unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din prima divizie. Becali a dat atunci 1,8 milioane de euro pe el, iar Tănase a petrecut 6 ani în roș-albastru, plecând în China pentru 1 milion. În tot acel timp mijlocașul ofensiv a devenit om de bază, fiind decisiv în câștigarea celor trei titluri la rând. A bifat 222 de meciuri, 30 de goluri și 48 de pase de gol, fiind unul dintre idolii fanilor.

Ulterior, după ce a mai trecut pe la Tianjin Teda, Sivasspor și Karabukspor, Tănase a revenit la FCSB. Se întâmpla în ianuarie 2018. Dar al doilea mandat, care a durat doar 6 luni, a fost unul dezamăgitor. A bifat 8 meciuri și nu a contribuit la niciun gol.

Raul Rusescu

Fostul atacant a fost principalul om de gol de la FCSB în perioada 2011-2013. A bifat 90 de meciuri, în care a dat 41 de goluri și 15 assisturi.

Ulterior, a revenit de două ori la fosta lui echipă. În sezonul 2014-2015 a fost împrumutat de la Sevilla și a terminat anul cu 8 goluri și 3 pase de gol în 29 de meciuri. Iar a doua revenire (2018-2019) i-a adus 5 goluri și 4 pase în 21 de meciuri.

Adi Popa

Fostul mijlocaș dreapta a venit în vara lui 2012 la FCSB, de la Chiajna, fiind adus de Laurențiu Reghecampf. A fost om de bază până în ianuarie 2017, când Reading l-a luat pentru 600.000 de euro. A contribuit la cele trei titluri câștigate atunci de FCSB, iar în total a adunat 215 partide, 25 de goluri și 46 de pase de gol.

Revenirea la FCSB nu a fost de bun augur nici pentru el. S-a întors pentru sezonul 2019-2020, dar a plecat cu scandal, după ce a dat doar 3 goluri și două pase decisive în 20 de meciuri.

Constantin Budescu

Capriciosul mijlocaș ofensiv, aflat acum la Gloria Buzău, a prins și el două aventuri la FCSB. Prima a durat un sezon, 2017-2018, a doua a fost de doar jumătate de an: septembrie 2021 – ianuarie 2022.

În primul mandat a fost om de bază și a putut să-și pună amprenta pe jocul roș-albaștrilor: 37 de meciuri, 14 goluri și 12 pase decisive. După revenire a prins 11 partide, în care a punctat o singura dată. A prins cu greu minute, fiind integralist o singură dată, în Cupă.

Vlad Chiricheș

E cel mai recent nume repatriat de FCSB. Fundașul central de 34 de ani fost adus în vara trecută, fiind cel mai bine plătit jucător din lot. Însă nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

În prima sa aventură la clubul lui Becali (ianuarie 2012 – august 2013), Chiricheș a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipă, conducând defensiva roș-albastră. A fost vândut cu 9 milioane de euro, iar după ce a mai trecut pe la Tottenham, Napoli, Sassuolo și Cremonese, a revenit la FCSB.

Sezonul trecut a fost unul de coșmar, în care a fost măcinat de accidentări. A strâns doar 13 meciuri, neputând să se impună în echipa de start. Acum, a bifat trei prezențe (una în preliminariile Champions League, una în Supercupă și una în Superligă), dar pare că este încă văzut ca o rezervă pentru Dawa și Ngezana.

Vârsta, avantajul lui Florin Tănase

Dintre toți acești jucători, Florin Tănase are un avantaj major. Are doar 29 de ani, vârstă la care se află în apogeul carierei. Astfel, atacantul care nu a mai jucat din aprilie, are șanse să intre rapid în formă, iar Becali și fanii FCSB pot spera că acesta se va ridica la nivelul așteptărilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (43)
Jason
Jason  •  29 August 2024, 23:58
Postat de c0ncret pe 24 August 2024, 23:32

Ce treaba are numele stadionului cu scenografia? Ahahahah cata pr, toata planeta rade de cancerul fcfcsb. :)))

Steaua in grupele e.l. voi? desfiintarea.

c0ncret
c0ncret  •  24 August 2024, 23:32
Postat de GeraldBest pe 24 August 2024, 14:11

mi-au sters astia commentul,ai auzit de allianz arena? sau de arsenal? iar te-am umilit.

Ce treaba are numele stadionului cu scenografia? Ahahahah cata pr, toata planeta rade de cancerul fcfcsb. :)))

c0ncret
c0ncret  •  24 August 2024, 23:29
Postat de GeraldBest pe 24 August 2024, 10:46

PE STEAUA DIN LIGA 1 O CUNOASTE TOATA PLANETA. VOI NU AIT JUCAT NICIODATA MACAR UN MECI IN GRUPELE UCL. si intre timp nu mai exista grupe. p.s.:repet si la city se face la fel si la arsenal am vazut.si acum nucleara si umilinta suprema pentru tine: Allianz Arena din Munchen si Emirates Stadium din Londra facuta de sponsori si poarta si numele sponsorilor. qed

Care steaua din liga 1, ma cap de plta? Care ma? Care ma umilitule? Care? Steaua e in Liga a 2-a. Si da, de mizeria aia din Liga 1 numita fcfcsb rade toata planeta, de la umilinta inumana cu "Doar Dinamo Bucuresti" pana la 0-10 vs Silkeborg. Nu glumesc, chiar rade toata planeta de voi. :))) Iar arati cat esti de pr. Auzi, el compara numele stadioanelor, cu scenografiile din fenomenul ultras. Ahahaha, doamne, bai baiatule, cum reusesti sa traversezi strad? Hahahah

Vezi toate comentariile (43)
Comentează