Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea - Publicat luni, 06 mai 2019 23:25
A mai rămas atât de puțin până în momentul în care vom afla noua campioană a României! Pentru marele eveniment de decernare a medaliilor s-au pregătit și oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal.
Medaliile au ajuns la sediul Ligii, tricourile de campion sunt și ele pregătite de sponsorul competiției, iar trofeul, comandat special, e gata să fie ridicat deasupra capului sub o ploaie de papelitos și multă șampanie.
"Este un model comandat special pentru ediția din acest an. Credem că este cel mai reușit din ultimii ani. Am preferat să fie un trofeu argintiu, cum n-am mai avut de foarte multă vreme în prima ligă. Un trofeu solid, rezistent, care să fie atracția principală a jucătorilor campioni.
Cupa cântărește puțin peste 5 kilograme și are o înălţime de 90 de centrimetri. Noi suntem pregătiți să decernăm trofeul noii campioane din fotbalul românesc!"
Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru GSP.ro
„Urechile” sunt perfect asemănătoare cu cele de la trofeul Champions League. Dar noutatea vine de la gravarea acestuia. Până acum, cupele care au fost decernate în Liga 1 nu au fost gravate niciodată cu logo-ul competiției. Mai mult, pe soclul trofeului, care e din lemn, va fi lipită plăcuţa ce va conţine numele campioanei din actualul sezon: "Plăcuțele sunt gata. Vom vedea pe care o vom lipi atunci când vom ști matematic noua campioană!".
CUM AU ARĂTAT TROFEELE ACORDATE DE LPF DIN 2008 PÂNĂ ÎN PREZENT
1910este anul în care s-a acordat primul titlu de campioană a României la fotbal, pe care l-a câștigat Olimpia București. De atunci s-au acordat o sută de trofee, cele mai multe ajungând la Steaua/FCSB, 26.
Despre trofeul Champions League
Creat în forma lui de astăzi în 1967, modelul actual cântărește 7,5 kilograme și măsoara 62 de centimetri, fiind proiectat de designerul elvețian Hans Bangerter.
Deși s-a confruntat inițial cu un val de critici din cauza formei sale prea simple și a neadăptării la importanța unei asemenea întreceri, noul trofeu și-a atras în timp aprecierea maselor și a devenit unul dintre simbolurile înfruntării dintre granzii Europei. Acest model de trofeu a fost primit și de Steaua în 1986, după ce-a câștigat finala cu Barcelona, la Sevilla, 2-0, după executarea loviturilor de la 11 metri.
50de medalii și 50 de tricouri de campion au fost achiziționate de oficialii Ligii pentru noua campioană a României. Justin Ștefan (secretar general), Robert Pongracz (vicepreședinte), Constantin Stătescu (jurist) și Mircea Călin (director competiții) le vor oferi jucătorilor.
CUPA ROMÂNIEI » Trofeul de argint al lui Țiriac
Este o cupă unicat care se acordă începând din 2002. Chiar dacă această competiţie datează din 1993, trofeul actual al Cupei României a ajuns în posesia FRF după ce fost donat de fostul mare tenismen al României Ion Ţiriac.
Trofeul este o cupă care are la bază o minge de fotbal, e realizat din argint masiv şi a fost creat de un bijutier din Germania, care nu a dorit să i se facă niciodată public numele. Cântăreşte 12 kilograme şi are o înălţime de 60 de centimetri. Pe o parte a trofeului, bijutierul neamţ a filigranat stema României, la o dimensiune considerabilă, şi emblema Federaţiei.
Vezi aici clasamentul actualizat din play-off!
AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”