FOTBAL  »  Superliga  »  AJF

Grupul de şoc al ajefiştilor loveşte din nou » Jonglerii cu Sânge

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

Şeful AJF Ilfov şi-a încheiat atribuţiunile în septembrie 2009, dar organizează alegeri abia la 211 zile după finalul mandatului! Prin subterfugii, a eliminat doi potenţiali candidaţi credibili: fostul stelist Daniel Gherasim şi ex-arbitrul Gheorghe Moise

Maşinaţiunile pe linie de AJF continuă nestingherite în ţară. Iar federaţia asistă pasivă, ca de obicei, spre a nu supăra maşinăria de vot infernală chemată să susţină echipa Naşului din patru în patru ani. Prim planul e luat acum de asociaţia de la Ilfov.

Faptele. Nicolae Sânge e preşedinte din 2001. Se află la al doilea mandat, care, în mod normal, trebuia să se încheie pe 15 septembrie 2009! Prin extensie, actuala conducere îşi putea prelungi autoritatea pentru încă 6 luni, pînă pe 15 martie 2010. Dar cu condiţia ca măsura să fie aprobată într-o Adunare Generală.

"Funcţionează ilegal"
"Nu s-a discutat niciodată despre acest lucru!", spun, revoltaţi, mulţi dintre reprezentanţii cluburilor din judeţ. "Oricum, s-a depăşit şi acea jumătate de an suplimentară. Funcţionează ilegal de la un cap la altul", avertizează fostul portar al Stelei, Daniel Gherasim.

El intenţiona să intre în cursă la alegerile care se organizează abia poimîine, după 211 zile de la finalul mandatului lui Sânge! "Mi-au respins dosarul fiindcă, vezi Doamne, n-am activat trei ani în Ilfov, cum se cere la statut. S-au încurcat în detalii tehnice irelevante, deşi eu am documente clare că îndeplinesc inclusiv această prevedere aberantă. România asta e mare, nu sîntem toţi obligaţi să muncim în fotbalul din Ilfov ca să candidăm!", spune Gherasim.

Ei candidează, ei aprobă dosare!
Aceeaşi soartă şi pentru fostul arbitru divizionar Gheorghe Moise, blocat şi el: "Pur şi simplu, nu mai vor să lase pe nimeni din afara cercului lor. Numai că toate deciziile luate acolo din septembrie încoace sînt lovite de nulitate absolută". Şi continuarea: "Documentaţia ne-a fost refuzată de oameni din Biroul Executiv care s-au înscris chiar ei la alegerile de joi. Adică au avut grijă să respingă exact eventualii lor contracandidaţi! Incredibil!".

FRF îl deleagă în continuare

În acest timp, FRF se face că plouă. La Adunarea Generală din ianuarie, Sânge a reprezentat nestingherit AJF Ilfov şi a primit cu regularitate delegări ca observator la ligile a doua şi a treia. De unde a încasat baremuri: 656 RON la L2 şi 155 RON la L3. Tarife pe meci.  

Secretarul general al federaţiei, Adalbert Kassai, recunoscut drept umbrela grupului de şoc al ajefiştilor, e expeditiv: "Da, mi s-a sesizat situaţia de la Ilfov, dar am dat-o juriştilor pentru studiu". De acolo, nu se fac însă nici un fel de precizări. La fel, Nicolae Sânge: "No comment!".

Vot selectiv printre cluburi
Spre a-şi asigura sufragiile favorabile, Sânge şi compania au mai recurs la încă un subterfugiu. "Încearcă să nu permită voturile cluburilor din liga a treia, care au însă echipe de juniori la Ilfov. Invocă faptul că noi am votat deja la FRF şi nu am mai avea voie la AJF. Vom vedea însă ce va fi la şedinţa de joi", a punctat un oficial de la Viscofil Bucureşti, echipă din seria C2.

"Mi-e şi groază să mă gîndesc ce ar ieşi acolo dacă s-ar face un control financiar serios. Cred că ar fugi cu toţii în secunda unu!"
Daniel Gherasim, fost portar Steaua

"Nu vă pot da nici un fel de relaţii, că nu sînt de capul meu aici. Trebuie să cer întîi aprobare Biroului Executiv pentru a oferi detalii presei. Nu insistaţi!"
Nicolae Sânge, preşedinte AJF Ilfov

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (2)
 •  13 Aprilie 2010, 11:18

Daniel Gherasim ia legatura cu nea florin chivulete si sa-ti povesteasca el ce se intampla la ajf ilfov....Cum este Sange dictator.....Ori cum la ajf ilfov din cele 10 echipe 6 o sa voteze cu un presedinte care are influenta in D ilfov.....ori cum o sa te de-a la o parte ca sunt clanuri care isi vad interesul Prin alegerea noului Presedinte de joi...Sunt mai rau ca Sacali ....bafta Daniel Gherasim...

 •  13 Aprilie 2010, 11:12

Nicolae Sange este ca mitica dragomir la ajf ilfov el pune pe foaie cine sa promoveze...imi aduc aminte ca acum vro 4 ani in ultima etapa Intrun Meci A venit inainte de meci ca trebuie sa ajutam echipa cu care jucam....Sai lasa-m sa ne bata ca sa prinda primul loc si sa mearga la baraj..sau dat multi banii si mi-au cerut sa ratez cand am faza de poarta si nu am tinut cont de ce a zis si am dat gol dupa care mau schimbat....La AJF ilfov o sa castige presedintele Echipei Balotesti..Va zic sigur

Vezi toate comentariile (2)
Comentează